Appartement

Casa Bahati

8,7

Wég van herrie en stress in het ongerepte zuiden van Calabrië. Zwemmen en snorkelen in zee (5 min lopen); wandelen en van de natuur genieten in de bergen van het Nationale Park Sila (20 min rijden). Vanaf `t ruime terras uitkijken over de mooie blauwe Middellandse Zee.
Dit gedeelte is (nog) niet ontdekt door het massa-toerisme, dus hebben de Calabrezen nog alle tijd voor een praatje.
De rust van de omgeving én het onderkomen van Casa Bahati nodigen uit tot onthaasting én eindelijk weer eens tijd om een boek te lezen.
Afin, lees de uitgebreider informatie én mogelijkheden bij de "achtergrondinformatie" op deze site.

De verhuurder, Bas & Janny

Advertentie online sinds maart 2010

Bekijk het volledige profiel

Reageert gemiddeld binnen 2 uur

Wij zijn Bas & Janny. We hadden hier al een vakantieverblijf en het was heerlijk om in het voor- en naseizoen daar te gaan genieten; ontstressen én onthaasten dus.
Na de prepensionering in 2001 gingen we ons daar definitief vestigen en zelfs iets nieuws bouwen. Reden: cultuur, leefwijze, klimaat én vrijheid.
Tijdens 2003/2006 hebben we onze nieuwe opstal gerealiseerd.
Vanuit onze woning zijn wij daar nu doorlopend aanspreekbaar en doen ons best om het de gasten zo aangenaam mogelijk te maken.

Je betaalt veilig online

Bij deze verhuurder kun je veilig online betalen. Lees meer over betalingen

Veilig betalen met: iDEALVeilig betalen met: MastercardVeilig betalen met: VisaVeilig betalen met: Bancontact Veilig betalen met: Giropay Veilig betalen met: MyBank Veilig betalen met: Sofort Banking

Prijzen & reserveren

Selecteer je aankomst- en vertrekdatum op de kalender.
Selecteer je vertrekdatum.
 Minimaal verblijf  nachten.
Klik op de groene button om je reservering te starten. Nog geen betaling nodig.
Wissen
 • 1 Aankomst- / Vertrekdatum
 • 1 Beschikbaar
 • 1 Geen prijzen beschikbaar
 • 1 Bezet
 • 1 In optie

Toelichting op de prijzen

Gelet op de afstand naar dit zuiden, zal het sporadisch voorkomen dat men een midweek o.i.d. wil boeken Niettemin zou dat wél het geval kunnen zijn en zijn wij bereid (buiten juli en augustus) om een dagberekening toe te passen.
Zodra de huurder definitief via Micazu boekt, ontvangt hij via de mail een huurovereenkomst. Daarin het verzoek om die overeenkomst verder volledig in te vullen én dan terug te mailen, maar tevens het verzoek om de helft van de huursom over te maken op de aangegeven bankrekening.
Die ingevulde overeenkomst wordt uitgeprint, van onze originele handtekening voorzien en per post verzonden naar de huurder. Zo heeft de huurder een schriftelijk én juridisch document in handen van de a.s. huur.
De andere helft van de huursom dient te worden voldaan bij aankomst, ná de inspectie van het te huren appartement.


Tarieven

Tarieven zijn per verblijf

van
za 03-sep-2022
tot
za 01-okt-2022
Minimaal verblijf 5 nachten
Week € 525,00
Midweek -
Nacht € 75,00
Weekend -
van
za 01-okt-2022
tot
za 29-okt-2022
Minimaal verblijf 5 nachten
Week € 400,00
Midweek -
Nacht € 57,00
Weekend -
van
za 29-okt-2022
tot
za 31-dec-2022
Minimaal verblijf 5 nachten
Week € 250,00
Midweek -
Nacht € 36,00
Weekend -

Extra's

Hier vind je de eventuele verplichte en optionele bijkomende kosten.

Airco
€ -
Naar verbruik
Ter plaatse betalen | optioneel
Eindschoonmaak
€ 50,00
Per verblijf
Ter plaatse betalen | optioneel
Wassen & strijken
€ 35,00
Per verblijf
Ter plaatse betalen | optioneel

Locatie & tips

Tips van de verhuurder

Wij zijn Bastiaan (1946) en Janny (1948), maar we worden in dit Italiaanse zuiden aangesproken met Bastiano en Janine. In 1990 hadden wij hier een vakantie onderkomen aangeschaft en dat beviel ons uitstekend. De internationale werkzaamheden gaf ons de gelegenheid om 2 keer per jaar een maand van dit voor- en naseizoen te kunnen genieten; ontstressen of onthaasten dus.

Na mijn (Bas) prepensionering in 2001 hebben wij besloten om ons hier definitief te vestigen. Dat had meerdere redenen, maar hoofdzakelijk de cultuur, leefwijze, klimaat, vrijheid, plus het afscheid van de z.g. normale en dwingende stress in Nederland, hebben ons verleid om die keus te maken.

Omdat ons vakantieverblijf hier toch een beetje te klein was voor een definitief verblijf in de zomer -met het bezoek van de familie en-of vrienden- en in de winter niet zo comfortabel -wegens de weinig geisoleerde bouwstijl-, hebben we snel besloten om iets nieuws te laten bouwen. We konden een terrein aankopen tegenover onze vakantiewoning, omdat de dochter van de eigenaar ging trouwen en had de vader geld nodig. Ja, in deze zuid Italiaanse cultuur kost een bruiloft nog een vermogen van enkele jaarsalarissen.

Die nieuwbouw begon in 2001 en begin 2003 zijn we onze nieuwe opstal gaan bewonen. Daarna is weliswaar de rest stapsgewijs tot stand gekomen. Dat ging niet zonder slag of stoot en we hebben in die periode niet alleen een snelle vervolgcursus Italiaans gehad, maar ook de meeste (bouw)trucs leren kennen.

In 2006 was alles gerealiseerd en bestaan de huidige onderkomens uit een halve villa voor onszelf, een halve villa en twee appartementen voor de verhuur. Op dit moment (2011) is (nog) maar een appartement op de Micazu site zichtbaar.

Oh ja, waarom heet onze opstal Casa Bahati. Wel, Bahati in het Swahili betekent 'de gelukkige' en zo heet ook onze kleinzoon, die indertijd in Tanzania te vondeling werd gelegd en vervolgens door onze dochter werd geadopteerd. Omdat wij ons o.a. gelukkig voelen met onze gezondheid en de heerlijke Italiaanse omstandigheden, lag deze naam dus voor de hand.

Tot slot; wij wonen zelf ook op het complex, dus zijn wij doorlopend aanspreekbaar. We zullen ons uiterste best doen om de vakantie van de gasten zo aangenaam mogelijk te maken.
Als een Nederlander "zuid-Italië" hoort, wordt dat gebied meestal met iets onaardigs vergeleken. Om dat zeker te weten zijn we daar eens gaan kijken in 1987. Wij troffen die negatieve indrukken helemaal niet aan en vonden het een prachtig gebied om te ontstressen c.q. onthaasten. Het meest opvallende was de rust en gastvrijheid die iedere Calabrees bezit en uitstraalt.
Meerdere malen hebben wij het gebied bezocht en raakten we in de ban van het klimaat, zon, zee, verse vis, veelal onbespoten groenten en fruit, maar ook de heerlijke en typische gerechten van de uitgebreide Calabrese keuken. Gemakkelijk geschreven, maar geef dan eens een voorbeeld …………..

Wel, als je hier langs een fruitwinkel loopt, of over de markt in Crotone, dan ruik je ook echt de fruitlucht en bepaalde groenten.
Een ander voorbeeld. Als je hier gaat snorkelen, geeft dat een extra ontspanning omdat je gemakkelijk tot 15 meter onder water kan kijken en zie je dus ook de vissen en zeebodembegroeiing.
Ga je hier even langs een goede kennis of vriend, moet je tóch even wat proeven van zelfgemaakte salami en minstens één glas wijn “van het huis”.
Als goede kennissen, buren of vrienden rond december slachten (veel mensen hebben zelf een varken en/of kalf), dan komen ze ons ook vlees brengen. Immers, zij weten dat wij geen vee hebben, dus ook niet slachten, en zij vinden dat wij toch ook moeten meegenieten van hun slacht.

In dit gebied bestaat geen stress en iedereen heeft tijd voor iedereen. Iedereen laat de ander ook in zijn waarde. Erg hoog in het vaandel van de Calabrees staat “leef en laat leven” en die cultuur zal vermoedelijk nooit meer verdwijnen !!!

Nóg iets leuks. Het leven is hier goedkoper dan in het noorden van Italië en Nederland; lekker meegenomen, toch ........

Zijn er dan geen nadelen ?? Ja, in het begin zeker wél. In Nederland waren we gewend aan het nakomen van afspraken en óók nog eens op het juiste tijdstip. Tja, dát is hier dus niet of zelden. Ze komen de afspraken soms wel na, maar “wat” later. Bas is daar al lang aan gewend en bewandeld de Calabrese manier; Janny kan daar nog steeds niet aan wennen.

Voor iemand die nog in het arbeidsproces zit, is dit een prachtige omgeving om te genieten van de zon, zee, snorkelen en/of duiken. Heerlijk even ter verfrissing en ontspanning naar het strand en de zee lopen, handdoek onder de arm en even plonzen. Voor de liefhebbers is op kleine afstand een formeel naturistenstrand. Ter afwisseling zijn ook de bossen en bergen van Sila een vorm van een ontspanningsoord, maar mede door de z.g. plattelandsrust is het nabij ons stekkie een geweldige omgeving om eens lekker uit te rusten, eindelijk rustig een boek te lezen en weer helemaal tot bezinning te komen. Voor (vervroegd) gepensioneerden, zoals wij, is het hier dagelijks genieten van die zon, zee, rust én natuur. Echt, Calabrië is aanbevelenswaardig !!!!
Hoewel in de “korte beschrijvingen” al een indruk werd gegeven, wellicht nog een enkele aanvulling.

Indien u besluit om ons vakantieverblijf in Capo Rizzuto, in Calabrië, te bezoeken, treft u een appartement van plm. 100 m2, dat in 2003 werd gebouwd en dus een zo goed als nieuwe uitrusting heeft.
Het appartement is vergelijkbaar met een penthouse, heeft 3 dubbele slaapkamers, een ruime badkamer en een ruime woonkamer/keuken.

Aan de zuidzijde (zeezijde) is een terras van plm. 65 m2, met ruim zicht over de Middellandse Zee. Ook daar kan men zonnen, eten, bbq-en of gewoon lekker rustig de krant of een boek lezen, of anders gewoon even je mailbox checken. Aan de noordzijde is een overdekt terras van plm. 18 m2. Het terrasmeubilair is uiteraard in voldoende mate aanwezig.

In het appartement bevindt zich alles wat u normaliter thuis ook heeft voor dagelijkse bewoning, zoals een volledig ingerichte keuken. U hoeft dus geen lakens, handdoeken e.d. mee te brengen. Twee slaapkamers hebben ruime 2-persoonsbedden en 1x slaapkamer met 2x 1-persoonsbedden; deze kunnen tot een 1x 2-persoonsbed worden gemonteerd.
Indien gewenst zijn er zelfs nog buggy’s, kinderbedjes en -stoelen voorhanden. Er is een tv, radio/cd en internetaansluiting in het appartement (zelfs WiFi); een wasmachine voor gezamenlijke gebruik staat in de garage.

Indien men met de auto komt, is er een parkeerplaats op ons eigen afgesloten terrein.

Om o.a. een lekker warm brood te kopen of een ijsje in het dorp, zijn fietsen aanwezig. De kinderen mogen (onder uw toezicht) gebruik maken van het kinderzwembad (hoog 90 cm en 3,80 mt diameter) op het benedenterras.
Diegenen die de flinke reis hebben gemaakt om Calabrië te bezoeken, zullen vermoedelijk niet alleen komen om hele dagen aan het strand te liggen. Wellicht wordt de omgeving bekeken, het uitgestrekte Nationale Park Sila bezocht, en/of een groot aantal historische plaatsen nader onderzocht. Aan de diverse wensen willen wij graag positief bijdragen.

Voor een prettig verblijf op het strand, dat maar 5 minuten lopen is, hebben wij o.a. wat snorkelattributen, 2 duikpakken, een surfplank, parasols en jeu de boule voor de liefhebber. Voor de kleintjes hebben we typisch strandspeelgoed. Als grote strandlakens gewenst zijn, moeten de gasten die zelf meebrengen.

Om de zee af te wisselen met andere sportieve dingen, kan in deze omgeving uitstekend gewandeld worden. Landinwaarts wordt het terrein al snel geaccidenteerd, dus kan een fietstocht ook heel prettig zijn. Een tussenoplossing kan rollerskate zijn; we hebben hier 3 paar (verschillende maten) ter beschikking.

Op loopafstand van Casa Bahati is een manege met veel mooie én goede paarden. Op minder warme uren kan daarmee buiten de manege gereden worden en op die manier kan ook ontspannen de directe omgeving worden verkend.

Voor het bezoeken van markten, andere plaatsen of steden, danwel het Nationaal Park, lees dan de “uitgebreide beschrijvingen” daarvan verderop.

Indien moe van de drukte en inspanningen van de dag en geen zin meer om buitenshuis wat te gaan eten, biedt Casa Bahati een uitstekende mogelijkheid om “thuis” te blijven en toch het vakantiegevoel vast te houden. Alle middelen zijn aanwezig om iets lekkers te koken, pizza’s halen of te bbq-en, en dat te verorberen op het dakterras. Daar heerst ’s avonds en ’s nachts een serene rust, vér weg van het gedruis in het dorp, soms afgewisseld met wat feestvuurwerk in de omgeving.
Calabrië is door het massatoerisme gelukkig nog niet ontdekt. Het begint al wel aan de noord-westzijde, o.a. bij Tropea en omgeving, maar dat is méér naam dan daad en daarvan zijn helaas de negatieve factoren al merkbaar. Deze zuid-oostkant van Calabrië kent vrijwel geen internationaal toerisme, hooguit zo'n 10% op de naturistencamping en –strand van Pizzo Greco, hier niet zover vandaan.

Mede door de afwezigheid van het massatoerisme, is de bevolking nog authentiek. Dat betekent dat zij nog steeds zichzelf zijn en openstaan voor alle mensen die op hun weg komen. Zij blijven hun Calabrese cultuur vasthouden, omdat die door dat toerisme niet is vertroebeld.

De Calabrees is vriendelijk, gastvrij en zeer behulpzaam. Mede daardoor is het erg gemakkelijk om met de bevolking contact te maken. Dat geldt niet alleen voor ons, als dorpsbewoners van Capo Rizzuto, maar ook voor z.g. vreemden.

We hebben het meegemaakt dat één van onze (Nederlandse) huurders de weg en richting volledig kwijt was in het hoofddorp Isola Capo Rizzuto (hier 5 km vandaan) en dat probeerde duidelijk te maken aan iemand van dat dorp. Na telefonisch contact m.b.t. ons adres, heeft die dorpsbewoner onze huurder voorgereden tot aan ons huis; uiteraard gratis ………………

Stel ze een vraag en ze zullen, eventueel met de hele familie erbij gehaald, de vraag zo volledig mogelijk beantwoorden, al of niet met aanwijsbare voorbeelden. Op het z.g. platteland kan dit zomaar gepaard gaan met en glas wijn en een stuk salami; natuurlijk allemaal thuis gemaakt ……………….

Leuk hè …………………..
Het klimaat hier kan – voor Nederlandse begrippen – niet worden onderscheiden in de 4 seizoenen. Het korte voorjaar is begin april tot eind mei, met af en toe een buitje en temperaturen tussen 20 en 25 graden.
De zomer is van begin juni tot medio oktober (25 tot 32 graden), met warmtepieken van soms 35 graden in juli en augustus.
Begin november tot eind maart zijn er herfstige momenten, met wat wind en niet al te veel regen.
De z.g. “winterse” temperaturen liggen overdag gemiddeld tussen de 10 en 16 graden. Het kan in januari en februari wel eens een enkele week iets lager zijn, maar er zijn méér weken dat het zelfs hoger is.

Typisch is dat het z.g. herfstweer 1 dag kan duren, maar vrijwel nooit langer dan 3 dagen. Daarna schijnt de zon weer volop. Het komt maar 1 á 2 keer per jaar voor dat het maximaal zo’n 10 dagen druilt. Het vriest hier nooit en als er eens (1x in plm. 25 jr.) een beetje sneeuw valt is iedereen vrij van werk en school.

Bij deze omschrijving wordt geen overzicht gegeven van de gemiddelde temperaturen vanuit het verleden, want dat wil niets zeggen over het komende jaar. Immers, we kennen inmiddels het gezegde van: “behaalde resultaten in het verleden …………… enz.
Wij hebben hier inmiddels een aardig netwerk en goede contacten met mensen die hier ook iets betekenen. Echter, met de weergoden wil dat nog niet erg lukken, dus kunnen wij m.b.t. het weer niets beloven.

De natuur is hier ongerept. Enerzijds arm en “geen geld” om Calabrië nader te ontwikkelen, maar anderzijds heel rijk aan zijn natuurlijke echtheid. Aan de kust de woeste rotsen en landinwaarts (Sila) de flinke heuvels c.q. kleine bergen (max. hoogte 1.900 meter) met o.a. de loslopende wilde paarden. Dáár kun je nog uren rondlopen, zonder iets of iemand tegen te komen. Is dat heerlijk of niet …………………………..

Voor ons zijn dit uitstekende omstandigheden, maar voor de agrarische sector in Calabrië wat minder. Immers, als het zo weinig regent, komt dat niet ten goede aan de groenten en het fruit. In de zomer wordt er gesproeid met het water dat in het hooggebergte van Sila is opgeslagen (regenwater) en via een pijpleidingsysteem door geheel Calabrië wordt verdeeld.
Omdat niet altijd voldoende water voorradig is, wordt alsdan het meest noodzakelijke land besproeid. De rest van het landschap niet, daarom ziet de toerist in de zomer alleen maar een geel en verdord landschap.

Er zijn zomers, zoals in 2008, dat er een fors watergebrek is en dus ook de bevolking daar de problemen van ondervind. D.w.z. dat men overdag geen water ontvangt, maar tijdens de nacht een klein straaltje.
De lessen geleerd vanuit het verleden, hebben wij bij onze nieuwbouw gezorgd voor een groot waterreservoir, waardoor onze gasten en wij zelf geen waterprobleem zullen hebben.
Tijdens de vakantie wordt het vertier wel eens verdeeld in dagdelen, ofwel een dagdeel zee en strand en een dagdeel ergens gaan kijken óf de markt op. Dat kan ook hier.

Vanaf medio juli tot eind augustus zijn in ons dorp ’s avonds een aantal kramen met van alles en nog wat. Dat is meer gezelligheid dan dat er iets waardevols verkocht wordt; echt een zomers vakantiemarktje dus.

Een uitgebreider en serieuzer markt is in het hoofddorp Isola (5 km); lengte plm. 500 meter. Deze is alleen op de 2e maandag van de maand.
Hetzelfde type markt tref je aan in de omliggende dorpen en biedt niet veel nieuws als je er al één of twee hebt gezien.

Echter, in het centrum van Crotone (20 km), is er elke dag ’s morgens een grote en uitgebreide markt. Daar is alles fris en vers uit deze regio, zoals groenten, fruit, vis, vlees, kruiden en andere specialiteiten. Er zijn uiteraard ook kramen met o.a. kleding, schoenen (echt leren), keukengerei, cd/dvd’s en dergelijke.
Zowel op de markt als aan de haven zijn er natuurlijk de nodige kramen met verse vis.
Overigens, voor de uitgebreide sortering verse vis moet je liefst vóór 10.00 uur (of nóg eerder) zijn en kun je beter niet op een zondag of maandag kopen (kán dan niet vers zijn, omdat tijdens het weekend niet wordt gevist).

Een vroeg bezoek aan de markt in Crotone zou tevens een gelegenheid kunnen zijn om het relatief kleine centrum te bezoeken, met het historische centrum (van grondlegger én Crotonees bewoner Pitagoras) en met winkels/winkeltjes in overvloed. In dit zuiden hebben kleinere bedrijfjes nog bestaansrecht en dat maakt het leven hier een stuk aangenamer én sfeervoller.
M.b.t. de festiviteiten is de vakantieperiode in deze regio van medio juli tot eind augustus. Kort voor die periode worden de dagelijks festiviteiten, voor jong en oud, elk jaar vastgesteld. Wat er op het programma komt het volgende jaar, wordt door de gemeente pas begin juli van elk jaar vastgesteld en bekend gemaakt.
Normaliter gaat het hierbij om optredens van bekende Italiaanse zangers/zangeressen, dansgroepen, voorstellingen van folkloregroepen, eetfestijnen (sagra) met specifieke Italiaanse gerechten en dergelijke. Daarbij horen weer de bekende kraampjes met van-alles-en-nog-wat, meestal afgesloten met een flinke dosis vuurwerk.

De vaste ingrediënten van de festiviteiten in de maanden juli en augustus blijven nog altijd de gemeenschappelijke spelletje op het nabije strand, de marktjes in het dorp en de folklore optredens in het dorp of nabij. Misschien niet direct als festiviteit aan te merken, maar voor de “jonge jeugd” zijn er dagelijks diverse spelletje op het strand.
Ook is er openluchtdisco en zijn er dansavonden in de nabijheid. Dit alles op 2 tot 4 km afstand, dus is daarvoor fiets, auto of lift nodig.

In het appartement is een overzicht van deze festiviteiten, zoveel mogelijk up to date.

Los van de andere informele ontmoetingen, organiseren we ieder jaar een avond om met alle huurders gezamenlijk te eten. Dát is op de Italiaanse feestdag van 15 augustus. Wij organiseren die avond zelf met eten, drinken, muziek, bbq en zo vermengen alle huurders zich op ons terras. Elk jaar weer blijkt dit een leuke happening, waar meestal spontaan wordt gedanst en weer nieuwe vriendschappen worden gesloten.
Hierover valt heel veel te schrijven, want de eetgelegenheden in deze regio zijn niet alleen uitstekend, maar ook in overvloed. Er zijn volop pizzeria’s en een veelheid aan restaurants, maar welke zijn nu de beste.Dát hangt in de eerste instantie af van de individuele smaak, maar zeker ook van de keus “wordt het vlees of vis”. Omdat deze regio uitstekend is m.b.t. de verse vis, wordt in het doorsnee restaurant helaas weinig aandacht besteed aan het vlees.
Hoewel hier voor een echt goed stuk vlees maar een enkel restaurant is, zou de bbq bij Casa Bahati een goede alternatieve uitkomst kunnen bieden.

Wij hebben in de afgelopen jaren bijna alle restaurants uitgeprobeerd (per restaurant minstens 2 keer) en zijn dus niet over één nacht ijs gegaan om zelf lekker uit eten te gaan, maar ook om een gefundeerd advies te kunnen geven aan onze gasten.

Zo is - volgens ons - het beste visrestaurant “L’ Ancora” op de punt van Capo Rizzuto (bekijk eventueel hun website www.ristorantelancora.it
De beste pizzeria is “Mare Chiaro” in het centrum van Capo Rizzuto en het beste vleesrestaurant is “Pagus” te Isola Capo Rizzuto.
Hoewel mede afhankelijk van wat er wordt gegeten en gedronken, komt een uitgebreide maaltijd ((rijkelijke entre, (pasta) voorgerecht, plus hoofdgerecht, inclusief wijn/frisdrank)) op plm. € 25,- tot € 30,-.
Een pizza (afhalen) kost plm. € 6,-.

Het voert té ver om alle pizzeria’s en restaurants hier te gaan vermelden, maar in het appartement ligt een lijst met de betere pizzeria’s, vlees- en visrestaurants, inclusief de telefoonnummers om daar te gaan eten c.q. te reserveren (in augustus noodzakelijk). Bas & Janny zijn doorlopend aanspreekbaar om te adviseren én desgewenst daar te reserveren.
Als je zelf wil reserveren kan dat natuurlijk ook, maar gebruik dan de naam van Bastiano, want die is daar bekend als klant en dat scheelt echt in de prijs ……………….!!!

Ook hier telt de Calabrese cultuur zwaar aan. Als Bastiano belt naar een hem bekend restaurant of pizzeria en zegt dat zijn gasten daar willen komen eten, weten zij dat ze service en kwaliteit moeten leveren en zeker geen “toeristenprijs voor onbekenden” moeten hanteren. Immers, de gasten van Bastiano en Janine mag het aan niets ontbreken …………………………..

Tja, zó werkt dat hier in dit gedeelte van Calabrië ………………………….
Er zijn veel plaatsen in Calabrië die een bezoek waard zijn. Die zijn in te delen in een halve of hele dag. Zo zou een halve dag kunnen worden besteed aan:

- Capo Rizzuto (1 km), met het aquarium waarin de flora en fauna van deze (beschermde) zee wordt getoond;

- Le Castella (10 km) met het in zee gelegen Aragonees kasteel en opstapplaats voor verschillende boottochten; gezellig dorpje;

- Santa Severina (35 km), het dorpje boven op de berg dat uittorent boven het landschap, met zijn burcht en kasteel Carafa; gezellig dorpsplein en prachtig uitzicht over de provincie;

- Crotone (20 km) de stad van Pitagoras, met zijn markten, havens, historisch centrum, kasteel Carlo V, Nationaal museum, lange boulevard, musea, e.d.;

- Capo Colonna (15 km), archeologisch hoogtepunt, met zijn opgravingen, Torre Nao en tempel van Hera Lacinia;

- Om al een beetje in de stemming van deze omgeving te komen én wat méér te weten te komen over het beschermd gebied van deze zee, kijk dan eens op www.riservamarinacaporizzuto.it (Italiaans en Engels).

De volledige vakantie zou kunnen worden besteed aan dagtrips, omdat in Calabrië heel veel leuke en pittoreske plaatsjes heeft. Een paar dan:

- Crotone, de stad waar je meerdere dagen zou kunnen doorbrengen als je houdt van shoppen, markten en het bezoeken van historische plaatsen;

- Nationaal Park Sila, het uitgestrekte (bos)gebied in het hart van Calabrië, met bergen tot 1.800 mt. hoogte en waar je uren kunt wandelen zonder iemand tegen te komen. In deze ongerepte natuur zijn het vakantiedorp Palumbosila en het daarnaast gelegen meer van Ampollino (op 1.500 mt. hoogte) welhaast een must om te bezoeken. Overigens en prachtige plaats om te picknicken. In dit Sila-gebied zijn talloze pittoreske plaatsen, is het over het algemeen ook frisser dan aan de kust, en vind je voor elk wat wils;

- Rossano, met zijn AcquaPark “Odissea 2000” is misschien een prettige afwisseling van de zee voor de kinderen. Deze plaats is op plm. 125 km. maar om te weten of die afstand de moeite waard is, kijk dan even op: www.odissea2000.it

Voor diegenen die zich eens even lekker willen laten verwennen (het is toch vakantie nietwaar) kunnen altijd terecht bij Beauty Farm Casa Rossa te Crotone (20 km). Die prettige verzorging en/of ontspanning is mogelijk voor enkele uren, een dag of meerdere dagen. Heb je interesse, kijk dan op www.casarossa.it
Lekker snoepen van Calabrese gerechten doe je met een lekker glas Italiaanse wijn. De typisch Franse wijnen zijn te zwaar om die hier te drinken, hooguit in de winter. Wij kopen onze wijn per damigiana (is grote mandfles van 54 liter) bij een particulier in Sila, maar de druiven worden verbouwd in Puglia. Dat is een fruitige zachte wijn die bij (bijna) alle gerechten kan worden geserveerd. Omdat Bastiaan die wijn altijd in voorraad heeft, kunnen de gasten proeven en desgewenst tegen kostprijs (in 2010 € 2,- per liter) bij hem kopen.

In Calabrië wordt in de keuken zeer zelden boter gebruikt om te bakken of te braden. De olijfolie is hier de basis van de keuken, samen met peterselie, knoflook, pepertjes en uien. Met deze ingrediënten moeten dan ook niet “gerommeld” zijn, maar eerlijk én vers. Zelf kopen wij de olijfolie bij de particuliere perser, zodat we de oorsprong van de olie weten. Omdat olijfbomen in principe elke 2 jaren produceren, hebben wij altijd een voorraad voor tenminste 2 jaren.
Niettemin kunnen wij ons voorstellen dat er gasten zijn die de echte en onversneden olijfolie van dit zuiden ook wel eens willen uitproberen. Nou, dát kan; probeer de olie uit en als men méér wil, kunnen ze dat tegen kostprijs (in 2010 € 7,- per liter) bij ons aankopen.

Wij kunnen ons - uit ervaring - voorstellen dat de laatste dagen voor het vertrek het allemaal een beetje stressig is en bepaalde dingen erbij inschieten. Zo ook - meestal bij de dames - met het de voetverzorging en/of harsen. Immers, in de zomer – en zeker op het strand – wil iedereen er toch verzorgd uitzien. Mocht dit het geval zijn, géén nood, want de vrouw des huizes, Janny, is pedicure met jarenlange ervaring in Nederland, België en Italië. Maak met haar een afspraak en wellicht dezelfde dag nog, worden de wensen ingewilligd.
De reis hierheen kan op verschillende manieren worden ondernomen. Het meest comfortabele is meestal ook het meest prijzige. Veel hangt af van de periode van het jaar, om hoeveel personen het gaat én waar de vakantie zal aanvangen. Is dat bij vertrek thuis, of pas bij aankomst in Calabrië.

Om wat ideeën te schetsen met verhoudingen in comfort en prijskaartje, het volgende:

- Met een luxe touringcar vanuit Nederland is vrij goedkoop, maar een zit van plm. 40 uren is toch een aanslag op het zitvlak;

- Met de (nacht)trein is het iets duurder, maar bespaart niet echt zoveel tijd in vergelijk met de reis met een touringcar;

- Met het vliegtuig lijkt het meest voor de hand liggend, maar dat hangt af van het aantal personen. Voor 1 persoon zou vliegen goedkoper zijn dan met eigen vervoer. Voor 2 personen geeft het vliegen/eigen vervoer ongeveer een gelijk prijskaartje, maar met het eigen vervoer heeft men hier wél een auto ter beschikking. Met 3 personen of meer, wordt de prijs voor de eigen auto aantrekkelijker.
Van medio april tot medio oktober wordt vanuit Nederland, België en Duitsland rechtstreeks op Lamezia Terme (plm. 100 km van hier) gevlogen. Sommige vluchten zijn lijnvluchten en anderen weer charters, zoals Transavia op zaterdagen en Martinair op donderdagen. Voor chartervluchten kan men terecht bij Holland International en De Jong Intra reizen;

- Met eigen vervoer is aan te bevelen als men met 2 personen of méér, vanaf thuis al met de vakantie wil aanvangen. Wil men de reis snel afleggen, met meerdere chauffeurs uiteraard, kan dat in minder dan 24 uren.
Wil men ook genieten onderweg van de natuur en landschap, doe de reis dan in minimaal 2 dagen. We hebben desgewenst wel adviezen voor de route en slaapplaats(en) onderweg;

- Last but not least bestaat de mogelijkheid om rechtstreeks vanuit Nederland, België of Duitsland te vliegen naar Lamezia Terme en daar een huurauto te nemen. Op die manier wordt de reistijd hierheen verkort en is er ook eigen vervoer op de vakantieadres.

Hoe dan ook, er zijn diverse mogelijkheden, maar dat hangt helemaal af van de wensen van de gasten. Als we die kennen en eventueel om een advies worden gevraagd, zullen we die zeker en gericht geven.

Oh ja, indien de reis met de auto wordt gedaan, denk er dan aan om niet “zomaar” een handgebaar te maken naar een Italiaanse medeweggebruiker. Als je de handgebaren in Italië niet kent, kan een verkeerd gebruik tot zeer onprettige gevolgen lei(ij)den.
Hoewel er maar één appartement op deze site van Micazu wordt gepubliceerd, hebben we nog een 2e appartement én een halve villa voor verhuur. Het 2e appartement is van dezelfde oppervlakte maar z.g. in spiegelbeeld (zie plattegrond) en de halve villa (160 m2 mt.) is geschikt en ingericht voor max. 10 personen.

Als men met méér dan 6 personen is, dan wel een grotere groep vormt die ook het 2e appartementen en/of de halve villa wil huren, is er een korting van 10% op het totale huurbedrag.

M.u.v. de maanden juli en augustus, is er ook een korting van 10% voor de leden van de IPA (International Police Association).
Deze streek leent zich uitstekend voor het z.g. overwinteren voor de mensen die niet gecharmeerd zijn van de grauwe, natte en koude herfst-winterperiode, die in Nederland soms al begint in september en eindigt in mei.

Voor Nederlandse begrippen bestaat hier geen winter; het vriest hier nooit en er is hooguit een korte periode van een enkele maand van herfst.

Ook hier willen we geen statistieken geven vanuit het verleden, want “de behaalde resultaten in het verleden vormen geen zekerheid voor de toekomst”.
We hebben z.g. winters meegemaakt waar wij - op 5 tot 10 dagen na – gewoonlijk het ontbijt en de lunch op het buitenterras gebruikten. Het kwam ook voor dat dit 2 maanden niet mogelijk was door de wind, of lage temperatuur en/of wat regen.

Niettemin schijnt de zon hier véél meer dan in Nederland en liggen de temperaturen hier fiks hoger. Hierdoor is deze regio aantrekkelijk om te overwinteren, zeker voor diegenen die moeite hebben met de soms véél te lange druilerige herfst-winterperiode.

Mocht het toch fris of koud worden, stelden wij in het verleden een gaskachel ter beschikking. Voor het gemak van de overwinteraars én de veiligheid, hebben we in 2009 besloten om een zomer/winter-airco te laten installeren. De meerkosten van het normale elektraverbruik komt dan ten laste van de overwinteraars. De (goedkopere) gaskachel blijft toch ter beschikking.

AANBIEDING OVERWINTEREN !!!
Hoewel de huurprijzen op deze site duidelijk zijn vermeld, worden die voor overwinteraars bijgesteld/aangepast. D.w.z. dat over de 1e maand de vermelde huurprijs wordt berekend, maar dat telkens € 100,- korting wordt gegeven over de daarop volgende maanden.
Het gezegde “onbekend maakt onbemind” geldt voor een gedeelte óók voor dit zuiden van Italië. Neem daarbij de verhalen over de Maffia, Gomorra en de Ndrangheta, dan heb je al snel het gevoel om misschien daar maar een ander keertje heen te gaan, toch ……………..

We ontkennen niet dat er óók in dit zuiden een soort van onderwereld bestaat, waar is die niet, maar in de pers wordt dat nogal eens overbelicht. De gewone Italiaan en de toeristen hebben geen last van deze lieden, net zo min als wij.
Een voorbeeld. In deze omgeving wordt veelvuldig gebruik gemaakt van de bars, waar even -of wat langer- een kleintje koffie wordt gedronken. Idem bij de tabacchi, waar even een krantje en/of sigaretten worden gekocht. In die tijd staat de auto op straat met open ramen, sleutels in het contact en meestal gewoon een paar minuten met een draaiende motor. En toch is er hier nog nooit een auto gestolen ………………..

Afin, dit zijn onze bevindingen en we kunnen nóg veel meer voorbeelden aanhalen, maar die kunnen als subjectief worden ingeschat.
Om nu een zo objectief mogelijk beeld van Italië te krijgen, bezoek dan eens een paar objectieve sites. Daar kun je terecht voor alles wat met Italië van doen heeft, dus uiteraard ook over reizen, politiek, recepten, vakanties, evenementen en zelf een gratis nieuwsbrief. Probeer het eens uit; echt leuke sites hoor !!!!

- www.italie.nl

- www.dolcevia.com

- www.italiemagazine.nl
Hieronder nog wat samenvattende informatie, voor het geval dat dit niet voldoende was omschreven in de uitgebreide informatie.

Extra's:
- De gasten mogen beschikken over de aanwezige fietsen, bbq's, duikpakken, surf en snorkelattributen.

Voorterrein:
- Dit terrein is verhard; er zijn verschillende tuintjes. Dat biedt goede ruimte tot parkeren op eigen afgesloten terrein.

Benedenterras:
- Dit terras (100 m2) is gemeenschappelijk mét een kinderzwembad (90 cm hoog + 3,80 mt diam) en ligbedden voor "de oppas".

Gebruik van de tuin:
- De kruiden in de tuin, w.o. peterselie, mint, basilicum en rosemarijn, mogen ook door de gasten worden gebruikt; idem met het eventuele aanwezige fruit.

Bereikbaarheid:
- Exacte navigatieplaats: Casa Bahati ligt (zie o.a. Google Maps) op het coordinaat: 38.909803, 17.108081;

- Algemeen: goed bereikbaar met auto, bus en trein, maar vliegen via Crotone (8 km) of Lamezia Terme (100 km) is prettig dichtbij;

- Vliegveld 1: Dichtbijzijnd vliegveld is Santa Anna nabij Crotone (8 km). Hiervoor moet men altijd overstappen te Rome of Milaan;

- Vliegveld 2: Dat is Lamezia Terme (100 km) nabij Catanzaro. Hierop wordt rechtstreeks gevlogen vanuit Nederland, België en Duitsland;

- Trein en bus: Het meest nabije treinstation is te Crotone (20 km). Dat geldt ook voor de luxe touringcar lijndiensten (z.g. Pullman);

- Eigen of huurauto: Op beide vliegvelden kan men auto's huren. Als met eigen auto wordt gereden, stuurt de verhuurder desgevraagd een route-advies;

- Extra service: Indien gewenst kan de verhuurder de gasten ophalen bij het bus- of treinstation, danwel bij één van de vliegvelden.

Ligging:
- Kust en stranden: De ongerepte kust van deze streek kent veel uitgestrekte zandstranden. De dichtstbij zijnde is op 5 minuten lopen;

- Rust: Na een drukke vakantiedag is het goed én rustig toeven op ons dakterras. Dat is aan de rand van het dorp, zonder het gedruis van het centrum;

- Natuur algemeen: Het schoonste stukje zee van Europa, waar er nog duizenden sterren te zien zijn, biedt méér dan alleen zee en strand;

- Naturisme: Voor de naturisten is zelfs op 20 min. lopen een formeel naturistenstrand. Naakt zonnen op eigen boventerras toegestaan;

- Nationaal Park Sila: Als men de zee even moe is, zijn er een aantal archeologische plaatsen te bezoeken én blijft het Nationale Park Sila één brok ongerepte natuur (zie de uitgebreide omschrijving);

- Omgeving: De provinciaals en ongerept aandoende omgeving is gastvrij, vriendelijk, met uitstekende vis-restaurants (zie de uitgebreide omschrijving);

Activiteiten:
- Schriftelijke informatie: Een informatiemap over de omgeving is aanwezig, inclusief belangrijke telefoonnummers, inclusief info over de warme bakker, restaurants, winkels, artsen, EHBO, e.d.;

- Mondelinge informatie: De verhuurders Bas & Janny staan altijd klaar om de huurder met raad en daad bij te staan, zelfs om in het Italiaans voor hen te reserveren.

- Zonder auto: Om het zwemmen, zonnen, snorkelen of duiken af te wisselen, kan men ook sportief gaan wandelen, fietsen en paardrijden;

- Mét auto of bus: Om de dagelijkse sport en/of ontspanning af te wisselen, bezoek dan de dagelijkse markt en haven in Crotone, met zijn historische centrum;

- Mét auto: Calabrië biedt veel pittoreske plaatsen en is rijk aan culturele en archeologische historie. Zie de uitgebreide beschrijving.

Overig:
- Aankomst: Bij aankomst wordt de huurder door Bas & Janny ontvangen met koffie en/of fris. De kinderen spelen dan meestal ontspannend met voor hen nieuw speelgoed;

- Het begin: In het appartement wacht een surprise en wat frisse dranken. Desgewenst kan dat worden aangevuld met de 1e boodschappen;

- Vervolg: Indien gewenst zal Bas of Janny een rondleiding geven in de directe omgeving (stranden, winkels, bank, restaurants, e.d);

- Extra service: Uit de eigen voorraad van Bas is de plaatselijke wijn en olijfolie te koop. Bij Janny kan men zich laten pedicuren;

- Dieren: Als dierenliefhebbers staan wij het toe om een huisdier mee te nemen, zolang die bij anderen maar geen overlast bezorgd én die buiten ons afgesloten terrein wordt uitgelaten;

- Overwinteren: Wegens het prettige klimaat is het hier goed toeven in de winter. Bij langer verblijf, méér korting (zie de uitgebreide beschrijving).

Plattegrond


Indeling

Woonkamer
1e verdieping
45 m2

Tegels

Airconditioning

Ventilator

Slaapkamer 1
1e verdieping
16 m2

Bed: 2-persoons 190 x 180 cm

Tegels

Dekbedden

Slaapkamer 2
1e verdieping
14 m2

Bed: 2-persoons 190 x 160 cm

Tegels

Dekbedden

Slaapkamer 3
1e verdieping
13 m2

Bed: 1-persoons 190 x 90 cm

Bed: 1-persoons 190 x 90 cm

Tegels

Badkamer
1e verdieping
9 m2

Bidet

Toilet

Douche

Keuken

Soort: Open

Fornuis: Gas (4 Kookzones/branders)

Afzuigkap

Zwembad

Soort: Openlucht zwembad / Opbouw zwembad

Verwarming: Niet verwarmd zwembad

Privacy: Gezamenlijk zwembad

Faciliteiten

Type accommodatie

 • Appartement

Woonoppervlakte

 • 100 m2

Kinderen

 • Kinderbed (3)
 • Kinderspeelgoed
 • Kinderstoel (3)
 • Traphekjes
 • Kinderbadje
 • Campingbed (2)

Sport & recreatie

 • Duiken / snorkelen
 • Fietsen
 • Paardrijden
 • Wandelen
 • Zwemmen

Populaire thema's

 • Cultuur & historie
 • Kindvriendelijk
 • Overwinteren
 • Natuurhuisjes
 • Zon, zee & strand

Verwarming

 • Gaskachel
 • Boiler
 • Airconditioning

Internet, wifi, audio

 • Televisie
 • HiFi / Stereoset
 • Radio
 • Cd-speler
 • Dvd-speler
 • Wifi
 • Televisiescherm in cm: (1)
 • USB-aansluiting
 • Internetaansluiting

Games & entertainment

 • Spelcomputer
 • (Bord)spellen
 • (Strip)boeken
 • Dvd's / Blu-ray's

Buitenvoorzieningen

 • Balkon
 • Barbecue
 • Buitenverlichting
 • Garage
 • Ligstoel(en) (5)
 • Parasol(s)
 • Parkeerplaats(en) (5)
 • Privé oprit
 • Terras
 • Tuin
 • Tuinstoel(en) (10)
 • Tuintafel(s) (2)
 • Veranda
 • Dakterras
 • Tuin volledig omheind
 • Asbak(ken)

Privacy

 • Beheerder op terrein
 • Volledige privacy

Faciliteiten

 • Wasmachine
 • Roken toegestaan
 • Huisdieren toegestaan
 • Berging
 • Bijkeuken / wasruimte
 • Apart toilet (1)

Linnengoed

 • Bedlinnen
 • Handdoeken (15)
 • Keukenlinnen
 • Linnen voor kinderbed

Mindervaliden

 • Rolstoelvriendelijk
 • Geen drempels


€ 250,-
per week v.a.
€ 250,-
per week v.a.
Aankomst
-
Vertrek Selecteer
 • Géén boekingskosten
 • Gebruik onze service gratis!
 • Je boekt direct bij de eigenaar
Je betaalt veilig online

Anderen bekeken ook: