Charmant en gezellig smaakvol ingericht vakantie-appartement. Omringd door een grote mediterrane tuin van 1,2 Ha.
Diverse verandas en terrassen met twee bbq's. Buitendouche. Het appartement heeft een eigen aparte ingang met alle nodige privacy en een vrij grote patio. Twee slaapkamers, twee badkamers, woonkamer met open keuken.
Rustig in de winter komt Cardedu tot leven in de zomer, tijdens het festival "Insieme a Cardedu", met een breed scala aan interessante evenementen, van muziek en dans tot theater en folklore voor de vreugde van zowel inwoners als toeristen.
Varen langs de prachtige kust is het mogelijk om enkele van de mooiste baaien van de Middellandse Zee te bewonderen: Cala Gonone, Cala Luna, Cala Goloritzè zijn tegenwoordig zeer bekende bestemmingen voor toerisme.
Overigens is de hele Golf van Orosei door de EU aangewezen als SIC (Site of Communitarian Importance), prijzen die worden toegekend aan locaties die worden gekenmerkt door de aanwezigheid van belangrijke soorten flora en fauna. Een van de meest beroemde en populaire sites is de Grotta del Bue Marino (de grot van de zee koeien), ooit toevluchtsoord voor de zeehonden, die vandaag met uitsterven worden bedreigd. De diersoorten zijn talrijk en omvatten gieren, roofvogels, moeflons en everzwijnen, meestal in het binnengebied.
Cardedu, aan de kust van Ogliastra, in een natuurpark met een schat aan plateaus en vlaktes, meren en rivieren, bossen en struiken en prachtige stranden. Opgericht direct na een landverschuiving die Gairo in 1951 gedeeltelijk verwoestte, werd het dorp, dat enige tijd onder Gairo's jurisdictie werd gehouden, in 1984 een eigen gemeente.
Een zanderige zeebodem met kristalhelder water en een kust waar duizelingwekkende baaien plotseling de lange witte stukken zand en riffen lijken te doorbreken, kiezelstenen en rode porfier schetsen een prachtig landschap, bont, ruig en onaangetast.
Cardedu is ook een favoriete badplaats voor windsurfers vanwege de sterke sirocco wind. De provincie is gelegen aan de oostkust van het eiland en strekt zich uit van de toppen van het Gennargentu gebergte tot aan de Tyrreense Zee. De hoofdsteden Tortoli en Lanusei, de gebergtes en de witte zandstranden en woeste rotspartijen die uitmonden in zee zorgen voor een prachtige omgeving waar diverse wandel-, en fietsroutes gelegen zijn om de omgeving te verkennen.
De kustlijn leent zich uitstekend voor alle sportieve en wellnessactiviteiten in de open lucht. Onder hen is kanotochten op zee het meest gewild. De bevoorrechte positie van de kanovaar en de absolute stilte, alleen onderbroken door het geluid van de peddelslagen, helpen je om te bewonderen wat de kustlijn te bieden heeft.
Zeldzame landschappen, onvervuilde mariene omgevingen, het ene wonder na het andere ondergedompeld in de kristalheldere wateren. Waar bergen uit het niets omhoog rijzen, waar verborgen baaien een oase van rust bieden, waar alle volkeren de macht hebben gehad, waar cultuur zelfs in grotten nog terug te vinden is, waar tropische taferelen voorkomen, waar de bekendste artiesten en acteurs verblijven en waar honderden flamingo’s samenkomen, dat is de plek waar het vakantiegevoel beleefd kan worden. Sardinië is de parel van Italië en Europa. Het is tevens het grootste eiland in de Middellandse Zee.
Geschiedenis van Sardinië: De prehistorische tijd van Sardinië wordt gekenmerkt door de typische bouwwerken in natuursteen die Nuraghi worden genoemd. Over heel Sardinië staan maar liefst zevenduizend van dit soort bouwwerken. Welke stam deze eeuwenoude bouwwerken achterliet is tot op de dag van vandaag nog onbekend.
Net zoals de rest van Europa kreeg ook Sardinië te maken met de komst van de Romeinen. De Romeinen namen heel Europa over, maar Sardinië was lang niet zo populair. De vijandige bevolking en de vele malariamuggen die voorkwamen op het eiland zorgden ervoor dat Sardinië op de achtergrond kwam. Na de val van het Romeinse rijk is Sardinië vele malen aangevallen. Zo hebben de Spanjaarden, Fransen en Balearen tussen 700 en 800 na Chr. geprobeerd Sardinië aan te vallen. Uiteindelijk kwam het eiland in de macht van het Byzantijnse rijk.
In de tiende eeuw verzakte het Byzantijnse rijk ernstig. In deze eeuw begon de Sardijnse Riddertijd. Hierin kwamen vier grote families aan de macht die uiteindelijk elkaar tegen gingen werken. Eind dertiende eeuw raakten de families allemaal verzwakt en verloren de macht. Paus Bonifacius wees het eiland toe aan de Spanjaarden. Zij overleefden vele aanvallen en bleven tot 1708 aan de macht.