Appartement


WIlt u graag voor een redelijke prijs in Italië vakantie houden? In 2025 weer korting op een langer verblijf: voor twee weken 700 Euro en voor drie weken slechts 900 Euro. Ons huis is geschikt voor mensen die zich in een gewoon dorp op hun gemak voelen en geen behoefte hebben aan toeristen poespas. Het gaat om een eenvoudig appartement met fijne tuin, gelegen aan een dorpspleintje in het autovrije oude deel van Boccheggiano, 35 km van zee. Vanaf de borgo heeft u pittoreske vergezichten en rondom vindt u kastanjebossen en glooiende heuvels om heerlijk in te wandelen of mountainbiken. Er zijn electrische laadpalen op loopafstand.
Als u niet altijd wilt koken zijn er o.a. een pizzeria met terras, een restaurant met traditionele Toscaanse keuken en zonneweide met zwembad alsmede een zeer gerenommeerd restaurant. Verder een supermarktje, apotheek, bakker, postkantoor en geldautomaat. Dit alles te voet te bereiken. Voor verblijf in voor- of na seizoen heeft het huis elektrische radiatoren en een gezellige open haard. 
Gelegen in een palazzo dat tegen de heuvel is aangebouwd heeft het appartement beneden een moderne keuken met openslaande deuren (2020) in wat vroeger de stal was. Vanuit de keuken is er een wenteltrap naar de huiskamer. Het appartement deelt het trappenhuis met twee andere appartementen.  Vanuit de keuken loop je het pleintje op met bomen en bankjes. 
Via het trappenhuis bereik je de eerste verdieping en de voordeur. Op deze verdieping heeft het huis een woonkamer met slaapbank, twee slaapkamers met maximaal 6 bedden, een badkamer en een deur in de lange gang met toegang tot de eigen tuin aan de achterkant. Het is een dorpstuin met zitje die een Toscaanse sfeer ademt door het groen, de kersenboom, de omliggende rode pannen daken en de heuvels in de verte. Achter de tuin liggen een aantal kleine stukjes grond van de buren rondom. Een heerlijke plek om een boek te lezen of te genieten van het dineren al fresco met op de achtergrond soms typisch Italiaanse burengeluiden. De tuin is helemaal met muurtjes en een hek afgesloten dus geschikt voor honden. 

Boccheggiano is tot 1994 een belangrijk mijndorp geweest waar koper en later pyriet werd gedolven. Een restant van de kopermijnactiviteiten zijn de Roste, de roodgekleurde heuvels langs de rivier Merse, en wandelroutes doorkruisen dit gebied. Het dorp is ekonomisch achtergebleven. Voor jonge mensen is het sinds het sluiten van de mijnen moeilijker om lokaal werk te vinden, sommige huizen staan leeg en de gemeenschap en de gemeente worstelen om voorzieningen in stand te houden. Van de oorspronkelijke bewoners zijn de jongeren weggetrokken en de ouderen gebleven. De laatste jaren hebben een nieuw soort bewoners, met name families uit Macedonië en Bosnië, maar ook Amerikanen met een Italiaanse migratie-achtergrond en gepensioneerden uit andere EU landen zich in het dorp gevestigd. Er rennen weer kinderen rond en een mix van mensen bepaalt het straatbeeld. Ook worden er met behulp van de EU investeringen gedaan in openbare voorzieningen en het opknappen van gebouwen en straatjes. Zo is het theater onlangs gerenoveerd en worden daar weer voorstellingen gegeven en films gedraaid. 

Boccheggiano is een fijne plek voor mensen die graag rust willen vinden in het hier en nu en eens even niet willen jakkeren. In en rond het dorp is veel te zien en er zijn veel uitnodigende bankjes om beschouwend om je heen te kijken. Dat laatste doen de dorpelingen dan ook regelmatig. Wij sturen u documenten met plaatselijke ( rond) wandelingen (vanaf het huis of na 10 minuten rijden) en fietsroutes. Voor wie elke dag met de auto op pad wil naar een andere grote Toscaanse stad is dit huis vanwege de rijafstanden een minder logische keuze.

Op kortere rijafstand ( maximaal 20 minuten) zijn veel interessante plaatsen aan te doen: bijvoorbeeld een bezoek aan de (biologische) wijngaarden, een stiltetuin, het archeologisch park, leuke kleine plaatsen als Montieri of de indrukwekkende abdij van San Galgano. Verder is een van de mooiste ( en onbekendste) Toscaanse kathedralen in het prachtige middeleeuwse centrum van Massa Maritima ook binnen een half uur te bereiken. Wat verder weg:  thermale baden (35 km), zwavelvelden (35 km), Follonica (verschillende stranden) 38 km, Siena 48 km, Grosseto 48 km, San Gimignano 68 km, Volterra 71 km. Het vliegveld van Florence ligt op 106 km, Pisa op 148 km en Rome Fiumicino is 214 km.
Omdat de basisvoorzieningen binnen 1-5 minuten lopen liggen hoef je eigenlijk nergens met de auto naar toe als je daar geen zin in hebt. Zonder (huur)auto is Boccheggiano echter moeilijk te bereiken omdat er maar twee keer per dag een bus gaat. Het is vanaf de parkeerplaats 2 minuten lopen naar het huis.

Al met al biedt de Casa Amici vanuit Boccheggiano toegang tot al het goede dat Toscane rijk is: cultuur, natuur, strand, archeologie, geschiedenis en culinaire traditie.
Je bent van harte welkom!

De verhuurder, Amici

Advertentie online sinds augustus 2019

Geverifieerde verhuurder
Reageert gemiddeld binnen 1 uur
Wij zijn vrienden die samen een door eenvoud gekenmerkt onderkomen kochten van waaruit je te voet op culturele ontdekking kunt in een vergeten stukje van Toscane. De borgo Boccheggiano is gastvrij, ver verwijderd van het massatoerisme en heeft o.a. een bakker, kleine supermarkt, restaurant en pizzeria. Het is er fijn wandelen en mountainbiken en gewoon lekker niets doen. Wil je er met de auto tussen uit dan lokken de zee, wijngaarden en plaatsen zoals Siena, San Gimignano en Massa Maritima.

Prijzen & reserveren

Selecteer je aankomst- en vertrekdatum op de kalender.
Selecteer je vertrekdatum.
 Minimaal verblijf  nachten.
Klik op de oranje button om je reservering te starten. Nog geen betaling nodig.
Wissen
  • 1 Aankomst- / Vertrekdatum
  • 1 Beschikbaar
  • 1 Geen prijzen beschikbaar
  • 1 Bezet
  • 1 In optie

Toelichting op de prijzen

Het basistarief is voor 4 personen. Komt u met meer mensen dan kost elke extra persoon 50 Euro per week. De huur is inclusief electriciteit. Na boeking betaalt u 100 Euro aanbetaling per week. De rest van de huur betaalt u 6 weken voor vertrek. U wordt in principe verwacht zelf lakens en handdoeken mee te nemen. U kunt ze in overleg evt ook huren voor 20 Euro per persoon. Er gelden speciale tarieven voor een lang verblijf: 700 Euro voor twee weken, 900 Euro voor drie weken en 1050 Euro voor vier weken.

Tarieven

Tarieven zijn per verblijf

van
za 09-dec-2023
tot
ma 09-dec-2024
Minimaal verblijf 4 nachten
Week € 450,00
Midweek -
Nacht € 65,00
Weekend -
van
ma 09-dec-2024
tot
za 20-dec-2025
Minimaal verblijf 4 nachten
Week € 475,00
Midweek -
Nacht € 70,00
Weekend -

Extra's

Hier vind je de eventuele verplichte en optionele bijkomende kosten.

Bedlinnen
€ 20,00
Per persoon
Betalen bij boeking | optioneel
Borgsom
€ 50,00
Per verblijf
Betalen bij boeking | verplicht
Extra persoon (basisprijs geldt t/m 4 personen)
€ 50,00
Per persoon per week
Betalen bij boeking | verplicht

Locatie & tips

Tips van de verhuurder

Rond Follonica kunt u kiezen uit stranden afhankelijk van uw smaak. bijvoorbeeld; Hawaii Beach, Bagni la Pineta, Bagni Florida,Puntone Beach, Punta Ala (Spiaggia di Casetta Civini) en alleen te voet te bereiken: Cala Martina en Cala Violina
Op minder dan een uur rijden door prachtige landschappen vindt u de stad Siena met de beroemde Piazza del Campo, de gotische kathedraal, de Pinacoteca Nazionale, het Palazzo Salimbeni etc. Meer dan genoeg te zienen te doen op een toeristisch dagje uit.
Een schitterende abdij zonder dak, gelegen op 20 minuten rijden van Boccheggiano. Er wordt beweerd dat de legende van Koning Arthur en de Heilige Graal gebaseerd is op de legende van San Galgano. Sinds eind 18e eeuw heeft de tijd rond de abdij stilgestaan. U kunt de kloostergang bewonderen, de vergaderzaal en het scriptorium en ook via een wandelpad door trekken naar de 14e eeuwse kapel.
Bijvoorbeeld: Rondwandeling door de geothermische velden van Sasso Pisano (2,5 uur), romantische rivierrondwandeling van 2,5 uur vanaf Brenna, Wandeling van Montalcino naar het klooster Sant’Antimo en wandelingen van af het dorp Boccheggiano zelf.
De grote duomo van Massa Maritima ligt aan het Piazza Garibaldi. Dit domplein is een gezellige plek om koffie te drinken op een van de terrassen. Dichtbij vindt u het kleinste restaurant van Italië. Anders dan Siena en San Gimignano wordt Massa nog niet door toeristen overrompeld en is het er prettig toeven. Er zijn een groot aantal kleine winkels en ook de stadsmuren en het archeologisch museum zijn zeker een bezoek waard.
Populonia, een soort openluchtmuseum met Etruskische opgravingen. In de Golfo di Baratti hebt u vanuit Ristorante Canessa, localita Baratti bij de Porto di Baratti, een mooi uitzicht op de baai.
Bij een bezoek aan Siena (48 km weg) zijn er de gebruikelijke bezoekjes uit de gidsen zoals aan de Piazza del Campo, de Duomo, het Palazzo Pubblico, de Torre del Mangia, de Pinoteca Nazionale, de Basilica di San Domenico, het Museo dell'Opera Metropolitana, het Palazzo Salimbeni en de Botanische Tuin.
Onze tip is een museum bezoek aan het voormalig ziekenhuis Santa Maria della Scala, een historisch armenziekenhuis dat dat is omgevormd tot een museum met fresco’s en (moderne) kunstwerken. Maar ook het gebouw is de aandacht waard omdat het de oude structuren van het ziekenhuis prachtig zichtbaar maakt.
Rond Gerfalco op 16 km van Boccheggiano kunt u wandelingen maken met uitzicht tot aan zee. In de zomer informatie kunt u in het toeristen centrum informatie inwinnen over wandelingen, mountainbiken en paardrijden in dit nationaal park. Centro Visite “ Casa Gerfalco” 58026 Gerfalco.
Voor een kleine excursie. Stadje op 8 km van Boccheggiano met wat horeca en winkels maar vooral ook drie overgebleven torens uit de middeleeuwen, 14e eeuwse huizen en een cassero. Zie ook: http://www.turismomontieri.com
In het dorp Boccheggiano een fototentoonstelling van het parco archeominerio di Montieri. Een eindje verderop kunt u een wandeling maken en de rode hellingen en archeologische overblijfselen zelf bekijken. Ook kunt u pootje baden of zelfs zwemmen in de rivier de Merse. Meer info in het huis
Voor mountainbikers zijn er veel uitgezette routes. Een route begint in het dorp zelf.
https://www.trainforks.com/region/wild-train-bocceggiano-39278. De routes zijn goed bewegwijzerd, ook omdat een hotel in het nabijgelegen Montieri jaarlijks weekeinden organiseert om gezamenlijk de routes te verbeteren of nieuwe uit te zetten. (http://hotelprategiano.it)

Indeling

Woonkamer
1e verdieping
25 m2

Tegels

Ventilator

Bank 3 zits (1)

Slaapkamer 1
1e verdieping
16 m2

Bed: 2-persoons 200 x 160 cm

Tegels

Dekbedden (2)

Slaapkamer 2
1e verdieping
18 m2

Bed: 1-persoons 200 x 80 cm

Bed: 1-persoons 200 x 80 cm

Bed: 1-persoons 200 x 80 cm

Badkamer
1e verdieping
16 m2

Toilet

Douche (1)

Wastafel (1)

Keuken

Soort: Aparte ruimte

Fornuis: (4 Kookzones/branders)

Bestek & servies

Faciliteiten

Type accommodatie

  • Appartement

Woonoppervlakte

  • 90 m2

Sport & recreatie

  • Fietsen
  • Mountainbiken
  • Paardrijden
  • Speeltuin
  • Wandelen

Populaire thema's

  • Budget
  • Cultuur & historie
  • Lange termijn verhuur
  • Overwinteren
  • Natuurhuisjes

Verwarming

  • Electrische verwarming
  • Houtkachel
  • Boiler
  • Open haard

Internet, wifi, audio

  • Televisie
  • iPod aansluiting
  • Wifi

Buitenvoorzieningen

  • Barbecue
  • Buitenverlichting
  • Parasol(s)
  • Terras (1)
  • Tuin
  • Tuinstoel(en) (6)
  • Tuintafel(s) (1)
  • Tuin volledig omheind
  • Laadpaal Elektrische Auto

Faciliteiten

  • Wasmachine
  • Hal
  • Bijkeuken / wasruimte
  • Roken niet toegestaan
  • Accommodatie op verdieping: (1)
  • Huisdieren in overleg

Games & entertainment

  • (Bord)spellen


€ 450,-
per week v.a.
€ 450,-
per week v.a.
Aankomst
-
Vertrek Selecteer
  • Géén boekingskosten
  • Gebruik onze service gratis!
  • Je boekt direct bij de eigenaar

Anderen bekeken ook: