Villa

Casa Felisole


In onze vrijliggende villa met privé zwembad kunnen 6 tot 8 personen slapen.  De villa is zeer ruim 140 M2 en heeft een prachtig uitzicht over het meer.  Er zijn 3 slaapkamers waarvan 2 met een 2-persoonsbed en in ééntje staan er 2 éénpersoonsbedden. In het eetgedeelte staat er een slaapbank. Daarnaast hebben we ook een opvouwbaar baby bedje en een kinderstoel in het huis, waar u gebruik van kunt maken.  Er is wifi aanwezig en ook een smart tv met chrome cast waarmee u netflix of uw favoriete tv programma's van thuis kunt bekijken.

De keuken is ingericht voor kookliefhebbers. We hebben veel keukenspullen zodat u gewoon kunt koken zoals u thuis gewend bent. Er staat ook een vaatwasser, zodat uw vakantie ook een echte vakantie is. Mocht u kleding willen wassen dan staat er ook een wasmachine tot uw beschikking.

Rond het zwembad en op de terrassen zijn er voldoende stoelen, tafels en ligbedden aanwezig om u te ontspannen. Of wat denkt u van een BBQ aan de rand van het zwembad.

Het Trasimeense meer is de ideale vertrekplaats om alle attracties in Toscane en Umbrië te bezoeken. Als u wilt zien waar Hannibal de Romeinen bevocht, waar de Etrusken woonden en leefden, om de prachtige steden Florence, Sienna, Perugia en Assisi te bezoeken, dan is deze plek aan te raden.

Alhoewel er toeristen zijn is het nog niet zo druk als in de meer bekende franse/spaanse badplaatsen. Dat maakt deze regio voor ons zo aantrekkelijk. Je kunt er zwemmen, surfen en zeilen maar er is geen massa toerisme en je vindt er alles wat je nodig hebt.

Uit eten gaan is nog plezierig in deze streek, een pizza Margarita kost rond de 5 euro en de plaatselijke wijnen zijn prima te drinken. Ook is er elke dag wel een marktje waar je streekproducten en verse groente kunt kopen. Of zoals de italianen toffe zomerkleding voor weining geld maar net iets anders dan in ons eigen land. Ik heb er zelfs mijn eigen kapper gevonden aangezien de italianen meesters zijn als het gaat over mode en uiterlijk :-). Tijdens de zomer maanden organiseren de meeste dorpjes eigen feesten, bijvoorbeeld in Tuoro spelen ze de strijd tussen Hannibal en de Romeinen na, in Passignano is altijd eind Juli Il Palio delle Barche, een te gek schouwspel waarbij de plaatselijke sterke mannen door de straten lopen met loodzware boten op hun nek. In San Feliciano wordt er eind Juli een week lang feest gevierd en kan je mee eten met de plaatselijke bevolking en genieten van de vis die ze zelf vangen in het meer. Er zijn altijd 2 bands en de bevolking zal je leren hoe het lijndansen is begonnen. De zoon van onze tuinman is de organisator van dit feest en zo hebben we al veel mensen leren kennen.

Mocht u zin hebben in een dagje Rome dan kunt u in Chiusi de trein nemen en dan staat u in 2 uur op Termini station in hartje Rome.

Bent u een wijnliefhebber dan zijn er een aantal wijnhuizen te bezoeken en als je eigen flessen meeneemt dan kun je ze laten vullen voor heel weinig geld €1.50/liter.

Ook voor de sportievelingen onder ons is er van alles te doen, wat dacht u van een rondje rond het meer fietsen, een jogging in de heuvels rond het meer, een mountain bike tocht ? En vlakbij San Feliciano worden er gele Vespa's verhuurd en als je daarmee door de dorpjes rijdt is het net alsof je zelf een italiaan bent geworden. In Monte del Lago is er aan het meer een botenverhuur Aqua Dolce met sinds dit jaar (2017) een terras. Luca en Chiara zijn de eigenaars en vrienden van ons, dus zeg ze gerust dat u bij ons huurt dan geven ze u zeker de beste huurprijs, beide spreken goed Engels. 

Mocht u geinteresseerd zijn in Italiaanse kleding dan is er op 40 km een outlet. Sinds we die ontdekt hebben gaan we altijd tijdens de solden van de zomer onze kleding aanvullen met net die andere kleren die hier te verkrijgen zijn.

Mocht u van paardrijden houden dan kunnen we u een adres aanraden van een echte Italiaanse cowboy die u met een prachtige paarden met western zadels door de heuvels en langs het meer begeleidt. En wat is er heerlijker dan tussen de olijfbomen door te galopperen ?

Er is hier zoveel te doen en te bekijken dat wij er alvast geen genoeg van krijgen.

Daarom hebben we in ons huis een boek gelegd met alle adressen / routes / bezienswaardigheden / restaurants / tips zodat u zelf kunt kiezen wat u het liefste doet.

In de herfst van 2018 is het huis van binnen opnieuw geschilderd  en in het najaar van 2020 is de buitenkant onderhanden genomen. Daarnaast is er een Nederlandstalig ontvangst team (met een nieuwe kuisploeg) zodat u zonder zorgen wordt ontvangen na een lange reis. 
We nodigen u dan ook uit voor een ‘dolce far niente’ ervaring in onze Casa Felisole, welkom…

Voor meer informatie contacteer ons.

De verhuurder, Vivien

Advertentie online sinds maart 2014

Geverifieerde verhuurder
Reageert gemiddeld binnen 1 uur
Zo'n 16 jaar geleden ben ik verliefd geworden op de regio van het Trasimeense meer. Ik kan me nog goed herrineren hoe ik de eerste de regio binnen reed en ik een gevoel kreeg dat ik 'thuis' kwam. Ik denk dat veel mensen zo'n gevoel wel zullen herkennen. Vanaf dat moment hebben we al het spaargeld opzij gezet om ooit een italiaanse droom te kunnen kopen. Na zoveel jaar is het gelukt en dat geluksgevoel zou ik graag met u delen. Laat u verleiden door de italiaanse charme en geniet !

Prijzen & reserveren

Selecteer je aankomst- en vertrekdatum op de kalender.
Selecteer je vertrekdatum.
 Minimaal verblijf  nachten.
Klik op de oranje button om je reservering te starten. Nog geen betaling nodig.
Wissen
  • 1 Aankomst- / Vertrekdatum
  • 1 Beschikbaar
  • 1 Geen prijzen beschikbaar
  • 1 Bezet
  • 1 In optie

Toelichting op de prijzen

Borg 250€ te betalen voor vertrek bij laatste betaling huur

Schoonmaak €75 te betalen met cash bij aankomst

Bedlinnen/handdoeken € 8  pp voor de hele periode
(bij aanvraag kunnen er meer lakenpaketten worden voorzien)Zwembad open : Juni - September

Vanaf 2023 :
Electriciteit/Gas/Water : aangezien de prijzen zo aan verandering onderheving zijn,  kunnen er extra kosten worden aangerekend. Voor de volgende vakantie periode zal ik een update op de site zetten. 




Tarieven

Tarieven zijn per verblijf

van
za 06-jan-2024
tot
za 01-jun-2024
Minimaal verblijf 3 nachten
Week € 850,00
Midweek -
Nacht € 121,00
Weekend -
van
za 01-jun-2024
tot
za 29-jun-2024
Minimaal verblijf 3 nachten
Week € 950,00
Midweek -
Nacht € 136,00
Weekend -
van
za 29-jun-2024
tot
za 31-aug-2024
Minimaal verblijf 7 nachten
Week € 1395,00
Midweek -
Nacht € 199,00
Weekend -
van
za 31-aug-2024
tot
za 28-sep-2024
Minimaal verblijf 3 nachten
Week € 950,00
Midweek -
Nacht € 136,00
Weekend -
van
za 28-sep-2024
tot
za 21-dec-2024
Minimaal verblijf 3 nachten
Week € 850,00
Midweek -
Nacht € 121,00
Weekend -
van
za 21-dec-2024
tot
za 04-jan-2025
Minimaal verblijf 7 nachten
Week € 1395,00
Midweek -
Nacht € 199,00
Weekend -
van
za 04-jan-2025
tot
za 31-mei-2025
Minimaal verblijf 3 nachten
Week € 850,00
Midweek -
Nacht € 121,00
Weekend -

Extra's

Hier vind je de eventuele verplichte en optionele bijkomende kosten.

Afvoer huisvuil
€ 25,00
Per verblijf
Wordt verrekend met de borg.
Bedlinnen
€ 8,00
Per persoon
Ter plaatse betalen | optioneel
Borgsom
€ 250,00
Per verblijf
Betalen bij boeking | verplicht
Eindschoonmaak
€ 75,00
Per verblijf
Ter plaatse betalen | verplicht
Nederlandstalige TV
€ 0,00
Per verblijf
Gratis

Locatie & tips

Tips van de verhuurder

Tegen de muur van het eetgedeelte in Casa Felisole hangt een overzichtskaart van Lago Trasimeno. Zo kunt u eenvoudig de plaatsjes vinden die we hieronder beschrijven. Ook zijn er een aantal activiteiten genoemd die u rond het meer kunt doen.

Botenverhuur
Mocht u van varen houden dan kunt u in het haventje van San Feliciano bij ‘Nautica’ motorbootjes huren. De kosten zijn ongeveer € 100 per dag.

Castiglione del Lago

De naam zegt het al dit was eens een kasteel, een groot kasteel. Het oude dorp ligt geheel binnen de muur ervan. Het eigenlijke kasteel doet nu dienst als ziekenhuis en een ander deel herbergt het gemeentehuis. Verder zijn er nog grote zalen, waar het culturele en verenigingsleven zich afspelen. De naam ‘Duca della Corgna’ is zeer bekend hier en er is zelfs een zaal aan hem gewijd. Deze zaal is versierd met allerlei fresco’ en schilderingen, Sala della Corgna. Soms is de zaal open voor publiek, het is zeer de moeite waard.
Er is een beneden- en een bovendorp. In het beneden dorp speelt het strandleven zich af. Je kan er zonnen en het meer in gaan. Ook zijn er een aantal restaurantjes. Vorig jaar was er de mogelijkheid om fietsen te huren om rond het meer te fietsen.
In het bovendorp kan men wandelen door nauwe straatjes. Er zijn verschillende gezellige winkeltjes die plaatselijke lekkernijen aanbieden en ook allerlei spulletjes verkopen. Ook zijn er goede restaurants en pizzeria’s. Eén van onze favoriete restaurants is La Cantina. Er is hier een tuin, maar vaak moet je op voorhand reserveren aangezien het hier altijd druk is.

Vanuit Castiglione vertrekt de veerboot richting eilandjes en andere plaatsjes. De markt die elke woensdagochtend is, is één van onze favorieten, aangezien hij zo gezellig door het plaatsje kronkelt. Op de piazza is het dan heerlijk vertoeven als je er nog een plaatsje vindt.

Ook zijn er verschillende supermarkten als je richting de zuidkant van het meer rijdt.

Eilanden ‘Le Tre Isole’
Isola Maggiore is het belangrijkste en het nog enige eiland, dat bewoond is. Men kan de kapel bezoeken en een rotsblok waar Franciscus gebeden heeft nadat hij Trasimeense meer veilig had overgestoken na een storm. Er is een museum, documentatie centrum en kerken die u kunt bezoeken. Ook is er een strandje, dus badspullen mee. Je kan het eiland in ongeveer 30 min rondgaan. Bij ‘Da Sauro’ kan je heerlijk in de tuin lunchen.
Isola Polvese is het grootste eiland en het dichtstbij gelegen vanaf Casa Felisole. Er zijn interessante historische monumenten te bezichtigen, zoals het klooster van San Secondo, de kerk van San Giuliano en een recentelijk gerestaureerd kasteel uit de 14e eeuw.
Isola Minore is niet voor publiek toegankelijk aan gezien het in privé bezit is. Het is onbewoond en valt onder de gemeente Passignano.

De tijden en prijzen voor de boottochtjes staan op de folder in de map.

Kunstliefhebbers
Rond het meer in verschillende plaatsjes zijn er schilderijen te vinden van Perugino, de leermeester van Raffaelo. Je vindt o.a. schilderijen van hem in Città della Pieve, Panicale en uiteraard Perugia. Alle drie deze stadjes zijn een bezoekje waard.

Monte del Lago


Dit plaatsje ligt dichtbij San Feliciano. De kern van dit dorpje bestaat alleen maar uit een lange trap, die zich verliest in wat straatjes met poortjes, geflankeerd door oude huizen. Men kan hier de auto parkeren op
de parkeerplaats voor deze poort.


Panicale
Dit dorpje is zeker de moeite waard om te bezoeken. De naam komt van de oude Griekse god ‘Pan’ : Pani-calet heilige eer aan Pan. Er is een keur van kunstwerken te bewonderen in allerlei vindbare en onvindbare kerken binnen en buiten de muren. Er zijn fresco’s en schilderingen uit de tijd XIV tot XVI van Perugino, Masolini, Cristoforo da Cortona, Raffaelo. Het dorp is gebouwd binnen de kasteelmuur en ademt een middeleeuwse geest uit. Men kan het dorp binnengaan door twee oude poorten uit de 14e eeuw, La Porta Perugina en La Porta Firenze. Op het plein binnen de muren vindt u een fontein uit het verre verleden. Deze diende om in tijden van nood en belegering het kasteel van water te voorzien. Alleen al het wandelen door het dorp is een belevenis op zich. U zult er de bekende nauwe straatjes geplaveid met keitjes vinden. De straatjes worden geflankeerd door oude huizen vervaardigd uit de bekende antieke stenen, die soms met elkaar overbonden zijn door een loopbruggetje op de eerste verdieping. De oude verdedigingstoren ‘de Antico Torione’ is goed bewaard gebleven.

In 1216 maakte Paus Innocenzo III hier zijn opwachting in de hoop wat rust te vinden voor het oorlogsgeweld. Hem viel een hartelijke ontvangst ten deel door de bevolking en het bestuur van de gemeente. Ook Paus Bonifacio VIII en Alesandro II hebben hier verschillende malen een toevlucht gezocht en gevonden. Als uiting van waardering schonk één van de Pausen het recht aan Panicale om een markt te houden. De huurlingengeneraal van de Medici, Boldrino, had hier ook zijn woonplaats. Een ingemetselde steen in één van de oude woningen staaft dit feit. Met medewerking van deze Boldrino heeft men indertijd de Griffioen als wapen mogen invoeren.

Vanaf het dorp hebt u een prachtig uitzicht over het meer met zijn eilanden.

Zoals u al wel begrepen zult hebben is dit dorp rijk aan kunstschatten. Ze zijn echter niet zo gemakkelijk te vinden, verscholen als ze zijn in onooglijke kerkjes ed. Bezoek vooral de kerk ‘Chiesa di San Michele Arcangelo’ op het plein, want daar vindt u verschillende fresco’s en schilderingen, waarvan enkele aan Raffaelo, Perugino en zijn school worden toegeschreven.

Passignano sul Trasimeno
Dit dorp heeft de allures van een stadje. Het ligt grotendeels langs het water en er is een gezellige boulevard met terrasjes en restaurants. Ook kunnen de kleintjes zich hier vermaken. Er gaan bootverbindingen naar de eilanden en de aan de andere kant liggende plaatsen. De hoger gelegen kern is erg verrassend vergeleken met de boulevard. Als u via de trappen omhoog gaat belandt u haast in een middeleeuwse stad. Een rij oude huizen met zicht op het meer en afgesloten met een dikke onregelmatige muur liggen in een klein straatje.




Eén maal per jaar is er een groot volksfeest in Passignano de ‘Palio delle Barche’ geheten. In 1495 bezette een klein leger uit Siena, gesteund door politieke vluchtelingen, het kasteel in Passignano. De reactie van de bewoners was echter zeer geweldadig en geholpen door troepen uit Perugia joegen ze de bezetter op de vlucht. De bezetters wilden naar de eilanden vluchtten en tilden de boten op hun schouders om naar de eilanden te roeien. Ze slaagden er niet in. Ter nagedachtenis hiervan houdt men drie dagen wedstrijden. De eerste en derde dag zijn er wedstrijden op het meer, de tweede dag worden de boten op de schouders genomen in het dorp. Een andere wedstrijd, die bij hetzelfde feest, hoort is de ‘Corsa delle Brocche’. Hieraan doen alleen vrouwen mee en er is een optocht in klederdracht.

In Passignano is ook ‘onze’ Gelateria Tropical, die we minstens eenmaal bezoeken tijdens onze vakantie, gewoon om verschillende smaken uit te proberen. Verder zijn er een aantal goede restaurants en ook een aantal supermarkten.

Een restaurant waar wij nooit teleurgesteld werden, is ‘I Vecchi Tempi’. Dit ligt iets buiten de dorpskern richting Magione aan de linkerkant van de weg. Er is een ruime parkeerplaats.





San Feliciano
Ons dorpje ligt eveneens aan het meer en is oorspronkelijk een vissersdorpje. Er is dan ook een haventje en er zijn een aantal resataurantjes langs het meer. San Feliciano heeft een aantal nauwe oplopende straatjes met nog een aantal grotwoningen. Deze zijn helaas niet te bezichtigen aangezien sommige nog bewoond zijn. Er is wel een visserij museum, dat men bezoeken kan. Hier kunt u leren over de tradities van het vissen, de soorten vis in het meer en de geschiedenis van het meer zelf. Het museum is op maandag gesloten en op andere dagen open van 10.00 tot 12.30 en tussen 15.00 tot 18.00.

Vanaf de haven vertrekt ook de veerboot naar Isola Polvese en Passignano.

Tennis
Op het vakantie park ‘Le Tre Isole’ zijn 2 tennisbanen, u kunt hier gebruik van maken als u reserveert. Ze vragen €7 per uur.

Tuoro
Dit is een klein dorpje met ongeveer 1500 inwoners. Tuoro is bekend omdat het een slagveld is geweest tijdens de 2e punische oorlog rond 217 AD. U kunt er een documentatie centrum vinden over de veldslag van het Romeinse leger olv Console Flaminio tegen het Carthaagse leger olv Hannibal. Er is ook een route samengesteld over het verloop van de strijd, die u wandelend, fietsend of met de auto kunt volgen. Bovendien zijn er resten van een massagraf van de gesneuvelden gevonden.

Aan de andere kant van de snelweg is een strand met echt zand, je kan hier ligstoelen huren en er zijn een aantal barretjes. Ook vertrekt hier de boot richting Isola Maggiore. Bovendien is er een openluchtmuseum ‘’Campo del Sole’’ waar 28 moderne stenen kunstwerken tentoongesteld worden. Deze zijn uitgevoerd door hedendaagse Italiaanse en buitenlandse kunstenaars.

Voor 217 was er op deze plaats een grote Etruskische stad, die door de troepen van Hannibal verwoest werd. De Etrusken waren een volk met een uitzonderlijke hoge beschaving. Bij de Etrusken was de vrouw gelijk aan de man. Ze waren ook meesters in het vervaardigen van sieraden. Er wordt geschreven dat ze de Romeinen hebben onderwezen hoe ze in Rome een riolering moesten aanleggen. Waren ze de eerste die bogen en gewelgen konden metselen ? Door het vervaardigen van bronzen voorwerpen zijn er nog steeds stukken grond die zo vergiftigd zijn, dat er geen gewas op wil groeien.

Hoog boven Tuoro troont het kasteel de Montegualandro. In 217 legerde hier Flaminio met zijn cavalerie.
In 1200 doet het voor het eerst van zich spreken als kasteel. Frederico II ‘de roomskoning’ bezocht het op één van zijn veldtochten door Italië. Nu is het kasteel één dag per week opengesteld voor bezoekers.

Tuoro heeft een traditionele piazza, waar men een goede capuccino kan drinken en een goed bord spaghetti kan eten.

Vespa huren
U kunt ook een vespa huren om de omgeving te ontdekken. De vespa wordt aan huis gebracht als u naar het nummer belt dat op de folder staat. Op de folder staan ook de huurprijzen.

Wandelen en fietsen


Boven het huis ligt een mooi wandelgebied dat vaak door olijfboomgaarden gaat. Mocht u een bord : strada privata tegenkomen, dan kunt u meestal gewoon doorlopen. Ongeveer 15 min wandelen ligt een restaurant met een schitterend uitzicht ‘Montalcino’, hier kun je leuk lunchen.




Daarnaast zijn er ook fietstochten uit gezet. Er liggen gedetailleerde kaarten van de omgeving in de rode map onder de T van Trasimeno, waarop u ook zelf uw route kunt uitstippelen.

U kunt ook fietsen huren om het meer rond te fietsen. Er zijn 8 opstapplaatsen en u kunt uw fiets bij elk van de 8 plaatsen weer achter laten. U wordt dan per busje terug gebracht naar uw vertrekplaats. Zie folder in de map.



Heel veel plezier en mocht u iets leuks ontdekken dan horen wij het graag. We hopen dat u net zo gecharmeerd raakt door deze prachtige streek zoals wij.

Er is hier zoveel te ontdekken en te bezoeken, Het beste kun je een gids nemen en je laten leiden. Eigenlijk vinden wij alles leuk, maar hieronder enkele hoogtepunten die je zeker moet doen.

Firenze of Florence

Deze stad behoeft geen extra aanbevelingen, als je in alle boeken kijkt vind je genoeg redenen om er een dag door te brengen. Je kunt er natuurlijk met de auto naar toe, maar wij vinden de trein wel zo gemakkelijk. De trein vertrekt vanuit Terontola, een plaatsje ongeveer 30 km hiervandaan richting Cortona. De reisduur is rond 1 uur afh. van het feit of het een intercity of stoptrein is.


Arezzo : De film ‘La vita e bella’ van Roberto Begnini is hier opgenomen en in het café voor de kerk zijn er foto’s te bewonderen van een aantal scènes.

Assisi : Heel bekend zijn natuurlijk de boven en beneden kerk ze zijn een bezoekje waard. In de zomer kan het hier erg warm zijn.


Cortona : Een heerlijk plaatsje boven op een heuvel. Het kan hier erg druk zijn zomers, maar het is dan ook geweldig. Ook hier is een heerlijke gelateria ‘Snoopy’. Er is hier een leuk winkeltje vooraan in het dorpje (linkerkant) waar ze allerlei schalen en bakjes etc kopen versierd met fruit, vis etc. Na jarenlang vergelijkend onderzoek denken wij dat ze hier de grootste keus hebben voor de beste prijs.

Orvieto : Zoals beschreven in de meeste boeken is de voorgevel van de kerk gewoonweg schitterend. Als je er een lange tocht van wil maken rij dan via Orvieto richting Pitigliano, een geweldig stadje. Onderweg kun je Etruskische graven bezoeken.

Perugia : Een internationale studenten stad die tegen een heuvel is opgebouwd zodat er roltrappen zijn die je naar het centrum leiden. Je kunt hier ook heerlijk eten in één van de vele restaurants. Elke zaterdag is er een markt die de grootste is van de omgeving en je vindt er van alles van kippen tot kleding en keuken artikelen.

San Gimignano : Ongeveer een 30 min rijden van Siena, maar hier vind je de beste Gelateria ter wereld. Op het plein met de put, kun je hem vinden. Ze zijn al jaren wereldkampioen ijs maken. Elk jaar kunnen wij dit niet weerstaan.

Siena : Ongeveer 1 uur rijden, maar de beroemde piazza is de moeite waard. De beroemde Il Palio vindt plaats op 2 Juli en 16 Augustus.

Volterra : Dit stadje ligt ook wat verder weg, maar een bezoekje waard zeker nu de stad wordt vernoemd in de films van ‘Twilight’. Hier in de buurt wordt er albast gewonnen en zijn er een aantal bedrijfjes die rechtstreeks aan de consument verkopen.

We kunnen zo nog bladeren volschrijven, maar de beste aanrader is : trek erop uit en laat je verrassen.

Pisa en Lucca
Ook deze steden zijn te bezoeken in een dag, maar dan wordt het wel een lange dag. Wij zelf vinden Lucca de leukste van de twee. Al hebben we hier wel bij toeval ’s werelds slechtste pizza gegeten. Pisa stad is niet zo leuk maar de toren is wel erg beroemd.

Rome: Mocht je zin hebben in een dagje Rome, dan is dat zeker te doen.
Vanaf Chiusi gaat er een trein en de rit duurt ongeveer 1,5 uur. Chiusi is ongeveer 35 km hiervandaan. Ook gaat de intercity vanuit Terontola.


Winkels in San Feliciano (2 km)
Rij terug naar beneden naar het meer en draai dan naar links. Er zitten de volgende winkels :
• Apotheek/Pharmacie
• Bakker : Meestal is het brood hier zoutloos. Als je bruin brood met zout wilt, dan kun je het beste ‘pane integrale con sale’ bestellen.
• Bank met pinautomaat/mistercash
• Gelateria
• Klein supermarktje
• Postkantoor
• Slager

Supermarkten in Magione (8 km)
Rij terug naar beneden naar het meer en draai dan naar links.
Volg de weg door San Feliciano en San Savino. Na 4 km komt er een kruising, kies links richting Magione. Bij de volgende splitsing kies Perugia. Na ongeveer 2 km ligt er een Hurra (discounter) aan de linkerkant van de weg. Aan de rechterkant ligt er een klein winkelcentrum (Pesciarelli) waarin zich een grote Conad bevindt. Hier is ook een verse visafdeling. Tevens is er een bankautomaat.

Outlets (bij afslag snelweg A1 - 40 km)
Er zijn hier veel bekende merken en altijd een bezoekje waard zeker op een regenachtige dag (komt gelukkig niet vaak voor).


Markten (alleen ’s ochtends tot 13.00)
Dinsdag : Sant’Arcangelo, Terontola (klein)
Woensdag : Castiglione del Lago (groot)
Donderdag : Magione, Camucia (groot)
Vrijdag : Panicale, San Feliciano, Tuoro (klein)
Zaterdag : Passignano en Cortona (klein), Perugia (stadio)
Zondag : San Mariano (3e zondag van de maand)

Antiekliefhebbers
Arezzo : Elke 1e zondag van de maand is er een grote antiekmarkt. Arezzo is ook wel bekend om de scènes van de film ‘la vita e bella’, die hier zijn opgenomen. Als u vroeg gaat dan kunt u gemakkelijk parkeren bij het station.
Perugia : Elke laatste zondag van de maand is er een kleine antiekmarkt.

Olijfolie
Castel di Zocco in Monte del Lago (open van 7 tot 9 en van 16.00 tot 18.00).
U kunt uw auto parkeren op de parkeerplaats met de olijfbomen, loop dan het stadje binnen en het is het eerste huis rechts.

Affiorato in San Feliciano
Als u het stadje binnen rijdt ziet u het zitten aan de linkerkant van de weg.
Deze olie is duurder, maar van zeer goede kwaliteit.


Wijn
Castiglione (Cantina del Trasimeno) : Als u naar Castiglione rijdt via de onderkant van het meer, ligt de cantina aan uw linkerkant. Hier wordt de wijn van Ducca della Corgna verkocht. U kunt er proeven.

Montepulciano : Het dorpje zelf is al leuk om te zien. Er zijn vele mogelijkheden om te proeven en te kopen. Je kunt er naast wijn proeven ook goed kruiden en gedroogde paddestoelen kopen. Fattoria Pulcino heeft een hele mooie kelder met nog zelfs een Etruskische tombe.

Montalcino : Het dorpje is helaas niet zo leuk, maar ze produceren en verkopen hier Brunello.

Magione : In het kasteel van de Malthezer ridders verkopen ze ook heerlijke wijn. Bovendien is het binnenplaatsje een plaatje.

Magione : Colli Trasimeno, de huiswijn van het restaurant Giramondo wordt verkocht in Cantina Pucciarella. Neem de autostrada richting Perugia, afslag Mantignana, dan richting Villa en Antria en ongeveer 3 km verder aan de linkerkant ligt de cantina. De eigenaar vertelde ons dat er altijd op 26 Juli een feest wordt gehouden, waarbij een priester een mis opdraagt en daarna wordt er wijn geschonken voor eenieder die erbij is. Ook kun je hier wijn per liter kopen als je een eigen fles meeneemt.

Tuin vazen en potten
Mocht op zoek zijn naar handgemaakte prachtige potten en vazen (bovendien winterhard) dan kunt u ze kopen bij de producent zelf : Cotto Vadi in Ronzano. De potten die ze hier maken zijn gemaakt van de Umbrische klei en hebben daardoor die typische kleur. Dit kleine familie bedrijf verkoopt naast aan de handel ook rechtstreeks aan de consument. De eigenaars zijn zeer vriendelijk en laten u gerust hun atelier zien.

Het is ongeveer 40 km hier vandaan richting Cortona. Gaat u links af als u de volgende afslag tegen komt. (Na de Ipercoop)
Volg Ronzano en Foiana, de weg leidt u het binnenland in. Volg Ronzano, zodra u de helling opgaat ligt het bedrijfje aan uw linkerhand.


Aardewerk
Het aardewerk wat overal in de winkels verkocht wordt, wordt gemaakt in Deruta. Neem de snelweg richting Perugia. Kies hier de snelweg richting Todi/Terni richting het zuiden. Neem de afslag Deruta en langs de weg bevinden zich vele winkels. Hier is het aardewerk het goedkoopst.

Terre Trasimeno
Dit is een winkel van lokale producenten die hun produkten via deze weg rechtstreeks aan de consument verkopen. Er is hier wijn, olijfolie, truffels, kruiden maar ook ceramiek en andere zaken te koop. Het ligt vlak voor Castiglione del Lago.

Verplichte winkelsluiting
Toscane (Terontola, Camucia, Cortona) : woensdagmiddag
Umbrië (Tuoro, Passignano, Castiglione del Lago) : Donderdagmiddag
In de zomermaanden zijn de winkels op alle dagen geopend. Supermarkten zijn ook open op zondagochtend.

Indeling

Woonkamer
Begane grond
60 m2

Tegels

Eetkamerstoelen (6)

Bank 2 zits (1)

Slaapkamer 1
1e verdieping

Bed: 2-persoons 200 x 160 cm

Parket

Dekbedden (2)

Slaapkamer 2
1e verdieping

Bed: 2-persoons 200 x 160 cm

Parket

Dekbedden (2)

Slaapkamer 3
1e verdieping

Bed: 1-persoons 200 x 80 cm

Bed: 1-persoons 200 x 80 cm

Parket

Badkamer 1
Begane grond
9 m2

Bidet

Toilet

Douche (1)

Badkamer 2
1e verdieping
6 m2

Bidet

Toilet

Ligbad

Keuken

Soort: Aparte ruimte

Fornuis: Gas (5 Kookzones/branders)

Afzuigkap

Zwembad

Soort: Openlucht zwembad / Inbouw zwembad

Verwarming: Niet verwarmd zwembad

Privacy: Privé zwembad

Faciliteiten

Type accommodatie

  • Villa

Woonoppervlakte

  • 120 m2

Sport & recreatie

  • Golf
  • Mountainbiken
  • Wandelen
  • Watersport
  • Zwemmen

Populaire thema's

  • Stedentrip
  • Cultuur & historie
  • Kindvriendelijk
  • Privacy
  • Natuurhuisjes

Verwarming

  • Centrale verwarming
  • Open haard

Internet, wifi, audio

  • Televisie
  • HiFi / Stereoset
  • Radio
  • Cd-speler
  • Wifi
  • Internetaansluiting

Buitenvoorzieningen

  • Balkon
  • Barbecue
  • Buitenverlichting
  • Ligstoel(en) (8)
  • Parasol(s)
  • Parkeerplaats(en) (2)
  • Privé oprit
  • Terras (2)
  • Tuin
  • Tuinstoel(en) (10)
  • Tuintafel(s) (3)
  • Schuur
  • Tuin volledig omheind

Kinderen

  • Kinderstoel (1)
  • Campingbed (1)

Faciliteiten

  • Hal
  • Berging
  • Bijkeuken / wasruimte
  • Kluis
  • Roken niet toegestaan
  • Huisdieren in overleg

Games & entertainment

  • (Bord)spellen
  • (Strip)boeken

Privacy

  • Vrijstaande woning


€ 850,-
per week v.a.
€ 850,-
per week v.a.
Aankomst
-
Vertrek Selecteer
  • Géén boekingskosten
  • Gebruik onze service gratis!
  • Je boekt direct bij de eigenaar

Anderen bekeken ook: