Vakantiehuis

Hof Caerdebeeck - De Kersentuin


Natuur, rust en r u i m t e . . Welkom in Hof Caerdebeeck!

Een carréboerderij uit 1269, eeuwenlang in bezit van het klooster van St. Gerlach, met een unieke historische geschiedenis. Recent opnieuw in de verhuur. U verblijft in 't hart van dit rijksmonument; in de originele boerenwoning.

U betreedt de woning via een privé authentieke entree benedenvloers. Deze entree is het oudste deel van de boerderij en ademt, dankzij de mergelstenen muren met troggewelfd plafond, een geheel eigen sfeer. De schouw uit 1625 bevat nog de originele ornamenten. Vroeger open haard, met muurhaken voor vlees en pruttelende pannen, nu een gezellig zitje rondom de houtkachel. 

Via de entree bereikt u de eerste verdieping. Bovenaan de trap rechts van u een moderne keuken met koelkast, vaatwasser, oven, filterkoffie en nespresso apparaat en eettafel voor 6 personen. Links de centrale hal die toegang geeft tot drie ruime slaapkamers, twee badkamers en een tweede zitkamer met smart TV. De slaapkamers hebben in totaal 6 ramen, waarvan er twee uitkijken op uw terras en privé tuin, één op de schapenstal, twee op de oprijlaan met bloemperk en één op de paardenstal.

De keuken en zitkamer kijken uit op de sfeervolle binnenplaats, met een vijver met waterlelies en goudvissen. Tijdens een heldere nacht kunt u er genieten van een Volle Maan. De binnenhof is, door weerkaatsing van de warmte binnen de vier vleugels, ongeveer 2 graden warmer dan de omgeving daarbuiten. Tel dit bovenop het gemiddeld 3 graden warmer zijn van Zuid Limburg dan de rest van Nederland en u zit hier - zonder muggen - ongeveer 5 graden behaaglijker dan thuis. 

De witte deur aan de achterzijde van de entree leidt naar een royale privé tuin, die uit drie gedeelten bestaat: Aan de muur een betegeld terras met tafel, parasol en barbecue, zodat u buiten kunt eten en genieten van de laatste zon. Hiernaast een gazon met opstap naar een beschutte plek onder twee sparrenbomen, waar u zo nu en dan een paar eekhoorntjes rond de stam omhoog ziet klimmen. Achterin de tuin voert een hekje naar de boomgaard, waar de schapen grazen. U bent vrij om hier rond te struinen, de lammetjes te aaien en fruit te plukken van de kersen- en appelbomen.

Uw kind of hond kan niet ontsnappen. De tuin is volledig omheind.

Hof Caerdebeeck ligt aan het einde van de Kaardenbekerweg. De gemeente heeft het gebied rond en achter Caerdebeeck, net buiten de dorpskern van Klimmen, aangemerkt als stiltegebied waar u heerlijk kunt wandelen en fietsen.

'De Kersentuin' bestaat uit:

- Een privé entree / zithoek met houtkachel;
- Een goed geoutilleerde keuken met eettafel voor 6 personen;
- Een ruime tweede zitkamer met smart TV;
- Drie slaapkamers: 'De Kersentuin' en evt. apart bij te boeken: De 'Vintage Rose' en 'De Granaatappel';
- Een royale centrale badkamer met 2 wasbakken, douche en toilet;
- Een tweede badkamer ensuite 'De Kersentuin';
- U heeft wifi/internet en kunt films kijken via ons Netflix account;
- Alle kamers zijn voorzien van een kast met voldoende hang- en opbergruimte;
- Vanaf het terras direct toegang tot een privé tuin (10 breed, 16 diep) die grenst aan 1 hectare boomgaard;
- Een fantastische fiets- en wandelomgeving.

Al met al heeft u een zee aan eigen ruimte tot uw beschikking.

In herfst en winter, brandt bij aankomst de houtkachel. De bovenverdieping geniet van de opstijgende warmte. Daarnaast hebben alle vertrekken centrale verwarming. U treft sfeervol ingerichte kamers, in authentieke, iets sleetse, Oud Hollandse stijl, grondig schoongemaakt, met opgemaakte bedden. U slaapt bij ons op frisse, comfortabele matrassen. Verder aanwezig: Voldoende keukenlinnen, afwasmiddel, een eerste vuilniszak en rol toiletpapier. Badlinnen, indien gereserveerd, wordt wekelijks gewisseld. Uw huisdier mag in de entree met houtkachel en de keuken verblijven, maar niet in de TV zitkamer en slaapkamers.

Supermarkt Linders vindt u in het centrum van Klimmen, door de Kaardenbekerweg omhoog te lopen naar de dorpskern. Een Albert Heijn op 3 km in Hulsberg. U kunt ook met de auto naar het marktplein in Nuth, met een Jumbo, Boerenbond en Voncken, waar u heerlijk luncht of koffie met vlaai bestelt. Vrijdags is er een vis- en olijven markt. In 15 minuten wandelt u langs de mais- en appelvelden van en naar treinstation Klimmen-Ransdael. Valkenburg ligt op 4 km van Klimmen, Maastricht op 15 km. Aken (Dld), met De Dom waar Karel de Grote begraven ligt, op slechts 20 km. Of bezoek de zondagochtend rommelmarkt te Luik (Bel) op 45 km.


De verhuurder, Elisabeth

Advertentie online sinds december 2019

Geverifieerde verhuurder
Reageert gemiddeld binnen 1 dag
Voorbij de treurwilg, de poort door... plots in een and're ruimte en tijd. Graag deel ik met u de historie van Hof Caerdebeeck. Vragen of overleg? Stuur vrijblijvend een bericht, evt. met 06 nummer.

Prijzen & reserveren

Selecteer je aankomst- en vertrekdatum op de kalender.
Selecteer je vertrekdatum.
 Minimaal verblijf  nachten.
Klik op de oranje button om je reservering te starten. Nog geen betaling nodig.
Wissen
  • 1 Aankomst- / Vertrekdatum
  • 1 Beschikbaar
  • 1 Geen prijzen beschikbaar
  • 1 Bezet
  • 1 In optie

Toelichting op de prijzen

De prijzen zijn inclusief parkeren, De Kersentuin (kamer 2 pers), opgemaakte bedden bij aankomst, bed- en keukenlinnen, energie, WIFI, smart TV met Netflix en exclusief eindschoonmaak € 75,- (met huisdier € 20,- extra) en toeristenbelasting a € 1,45 per persoon per nacht. Vanaf drie personen extra aan te vinken bij reservering: kamer De Vintage Rose a € 50,- (3/4e persoon) en/of De Granaatappel a € 35,- (5/6e persoon). Naar keuze badlinnen a € 5,00 per persoon (1 kleine, 2 grote badlakens). Kachelhout neemt u zelf mee (gedroogd haardhout, verkrijgbaar bij bouwmarkt en benzinepomp).

(Meestal) geen borg. Wij vertrouwen er op dat u zorgvuldig met onze spullen en sleutel(s) omgaat en mocht er eens een ongelukje zijn; bereid bent eventuele schade te vergoeden. De accommodatie is minder geschikt voor mensen die moeilijk ter been zijn. 

Wij verhuren vanaf 7 dagen per week.
Reserveer 10 dagen of langer, en betaal slechts éénmaal de schoonmaak, extra kamers en de hond. Een wasje wordt kostenloos voor u gedaan in week 2. 

Na reservering (aankomst en vertrek invullen in de kalender van Micazu) betaalt u 45% van de totaalprijs als aanbetaling en het resterend bedrag uiterlijk vijf weken voor aanvang van uw vakantie. 

Op uw aankomstdag kunt u inchecken vanaf 16.00 uur; op uw vertrekdag - normaliter een ma of vr - stellen wij het op prijs als u rond 10 uur vertrekt i.v.m. schoonmaak voor de volgende gasten.

De opbrengst uit verhuur komt ten goede aan de restauratie en instandhouding van dit rijksmonument.





Tarieven

Tarieven zijn per verblijf

van
wo 01-mei-2024
tot
di 01-okt-2024
Minimaal verblijf 7 nachten
Week € 970,00
Midweek -
Nacht € 139,00
Weekend -

Extra's

Hier vind je de eventuele verplichte en optionele bijkomende kosten.

Badlinnen
€ 5,00
Per persoon
Betalen bij boeking | optioneel
Eindschoonmaak
€ 75,00
Per verblijf
Betalen bij boeking | verplicht
Eindschoonmaak met verblijf dieren
€ 95,00
Per verblijf
Betalen bij boeking | verplicht
Extra slaapkamer 2
€ 50,00
Per verblijf
Betalen bij boeking | optioneel
Extra slaapkamer 3
€ 35,00
Per verblijf
Betalen bij boeking | optioneel
Toeristenbelasting alle leeftijden
€ 1,45
Per persoon per nacht
Betalen bij boeking | verplicht

Locatie & tips

Tips van de verhuurder

Skieën of snowboarden in Landgraaf, met de langste indoor ski piste. Op 13 km van Klimmen, kwartiertje rijden. Zie www.snowworld.com
Bij Asian Fusion Tapas Bocholtz www.asiantapasbaneheide.nl geniet u volgens het All You Can Eat concept onbeperkt van de lekkerste Oosterse specialiteiten. Nijswillerweg 5 te Bocholtz
Kerststad Valkenburg. Kerstmarkt gemeente- en fluweelgrot, Santa's Village op het Theodoor Dorrenplein, Kerst parade, Winter Sprookjesbos. Kijk op www.kerststadvalkenburg.nl voor alle tijden en prijzen.
Om de hoek, op loopafstand. Met een Course Rating van 136 behoort Hoenshuis tot een van de moeilijkste banen van Nederland. Deze hoge rating houdt verband met de lengte van de baan en de uitdagende indeling van de holes, die veelal om ‘course management’ vragen. Zie verder: www.hoenshuis.nl
Zondagochtend. Grootste antiek en brocante markt van de Benelux, te Tongeren. Op 24 kilometer afstand.
De Zuid-Limburgse dierentuin Gaia Zoon werd door het publiek reeds vier keer gekozen tot ‘Mooiste Dierentuin van de Benelux’! 15 km van Klimmen. www.gaiazoo.nl
Het museum is gebouwd rond de opgraving van een Romeins badhuis, het grootste en best bewaarde antieke gebouw in Nederland. Vlakbij, op 5,5 km van Klimmen. www.thermenmuseum.nl
Museum voor moderne en hedendaagse kunst, centrum voor architectuur en stedenbouw, met een restaurant en café.

Indeling

Woonkamer 1
Begane grond
24 m2

Natuursteen

Eetkamerstoelen (2)

Fauteuil(s) (4)

Woonkamer 2
1e verdieping
16 m2

Laminaat

Bank 2.5 zits (1)

Fauteuil(s) (2)

Slaapkamer 1
1e verdieping
24 m2

Bed: 2-persoons 200 x 80 cm

Bed: 2-persoons 200 x 80 cm

Parket

Slaapkamer 2
1e verdieping
16 m2

Bed: King-size 210 x 100 cm

Bed: King-size 210 x 100 cm

Laminaat

Slaapkamer 3
1e verdieping
12 m2

Bed: 2-persoons 200 x 160 cm

Parket

Dekbedden (1)

Badkamer 1
1e verdieping
10 m2

Toilet

Douche (1)

Wastafel (2)

Badkamer 2
1e verdieping
6 m2

Toilet

Douche (1)

Wastafel (1)

Centrale hal / overloop
1e verdieping

15 m2

Keuken

Soort: Aparte ruimte

Fornuis: Keramisch (4 Kookzones/branders)

Bestek & servies

Faciliteiten

Type accommodatie

  • Vakantiehuis

Woonoppervlakte

  • 125 m2

Sport & recreatie

  • Fietsen
  • Golf
  • Jeu de boules
  • Paardrijden
  • Wandelen

Populaire thema's

  • Cultuur & historie
  • Kindvriendelijk
  • Privacy
  • Natuurhuisjes
  • Weekendje weg
  • Groepsaccommodatie

Verwarming

  • Centrale verwarming
  • Houtkachel

Internet, wifi, audio

  • Kabeltelevisie
  • Televisie
  • Home cinema set
  • Wifi
  • Nederlandstalige zenders (12)
  • Internetaansluiting
  • Streamingdiensten

Buitenvoorzieningen

  • Barbecue
  • Buitenverlichting
  • Ligstoel(en) (2)
  • Parasol(s)
  • Parkeerplaats(en) (2)
  • Privé oprit
  • Terras (1)
  • Tuin
  • Tuinstoel(en) (4)
  • Tuintafel(s) (1)
  • Schuur
  • Tuin volledig omheind

Linnengoed

  • Bedlinnen
  • Handdoeken
  • Keukenlinnen

Kinderen

  • Kinderstoel (1)
  • Traphekjes

Faciliteiten

  • Hal
  • Huisdieren toegestaan
  • Apart toilet (2)
  • Roken niet toegestaan
  • Accommodatie op verdieping: (1)

Games & entertainment

  • (Bord)spellen
  • (Strip)boeken

Privacy

  • Volledige privacy
  • Vrijstaande woning


€ 970,-
per week v.a.
€ 970,-
per week v.a.
Aankomst
-
Vertrek Selecteer
  • Géén boekingskosten
  • Gebruik onze service gratis!
  • Je boekt direct bij de eigenaar

Andere vakantiehuizen van deze verhuurder