Vakantiehuis

99811/AL

Casa Pura Vida, fantastich zeezicht


Casa Pura Vida is een prachtig en rustig gelegen vakantiehuis voor 4-5 personen vlakbij de kust en zeer centraal gelegen in de Algarve. Het huis is sinds juli 2018 van Nederlandse eigenaren en is toen volledig nieuw ingericht. In 2023 hebben we een nieuwe keuken geplaatst. Het huis ligt op een botanische heuvel en heeft een prachtig panoramisch uitzicht over het natuurreservaat (Salgados), de goudgele duinen en de blauwe oceaan. Het huis heeft een fantastisch dakterras (60m2) met BBQ, eettafels, ligbedden en relax stoelen. Het dakterras biedt volledige privacy en heeft een subliem uitzicht. Naast het huis ligt nog een gezellig zijterras met eettafel, onder een boom en mooi uitzicht op het dal. Het huis bevindt zich op een kleinschalig, groen en rustig landgoed Quinta da Saudade. Casa Pura Vida is het huis aan het einde van het complex, hoog op de heuvel, in het groen en ver van de weg. Je kunt er heerlijk genieten van de rust, terwijl je toch heel dicht bij veel bezienswaardigheden bent.

Wij doen ons uiterste best voor onze gasten om het verblijf onvergetelijk te laten zijn.

Quinta da Saudade is een authentiek voormalig landgoed rondom een boerderij, waar op de heuvel 25 vakantiehuisjes zijn gebouwd. De Quinta wordt vaak beoordeeld als een unieke plek om te genieten en tot rust te komen. Het vakantiehuis ligt in sfeervolle en goed onderhouden tuinen met vele bloemen, palm-, amandel-, olijf- en sinaasappelbomen. Het is een oase van rust met 2 mooie zwembaden, een kinderzwembadje met kleine speeltuin, tennisbaan, minigolf,  tafeltennis en jeu de boules. De voormalige boerderij is nu een goed Portugees restaurant met een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding.
Op het terrein in het dal is ook een manege (cavalosquintadasaudade.com ). Met de paarden kunnen ritten door de nabijgelegen duinen gemaakt worden en, als het niet druk is, over het strand. Er zijn paarden voor beginners en ervaren ruiters. Voor golfliefhebbers ligt het populaire Salgados golf op slechts 1 km afstand. Het uitgestrekte, goudgele strand Praia Grande de Pera ligt op 800 m van de Quinta. Het strand is zo’n 3 km lang van Galé naar Armacao de Pera, en zelfs midden in de zomer zijn er grote delen van het strand rustig.  Op een deel van het strand is naaktrecreatie toegestaan voor de liefhebbers. In de nabije omgeving zijn er ook talloze kleinere stranden tussen de prachtige rotsformaties. Zie ook de youtube film over het huis. Zoek op youtube naar “Quinta da Saudade Pura Vida”  of “Quinta da Saudade 3b”.(3b is het huisnummer op het complex). De Quinta is 12 minuten vanaf het oude centrum van Albufeira en 45 minuten van het vliegveld van Faro.  Terwijl je in alle rust verblijft op de Quinta da Saudade, is er in de nabije omgeving heel veel te beleven. Dit is een geweldige combinatie. Veel gasten komen dan ook vaak terug.  

Casa Pura Vida heeft 2 slaapkamers en 2 badkamers. De master bedroom heeft een uitstekend 2-persoons bed. De andere slaapkamer heeft uitstekende 2 1-persoons bedden. De woonkamer van 28 m2 heeft schuifdeur naar het balkon. De keuken heeft een vaatwasser, oven, magnetron, koelkast met vriezer, koffiezetapparaat, Nespresso apparaat,  broodrooster, waterkoker en net buiten de keuken staat een wasmachine. De villa heeft airco’s in de woonkamer en in beide slaapkamers. De airco’s zijn tevens verwarming in de winter en er is een houtkachel. Het huis heeft eigen high speed Wifi, Smart TV (met youtube en Netflix voor je eigen account), satelliet TV met veel Europese kanalen. De TV heeft ook een Bluetooth audio systeem, dat draadloos verbonden kan worden aan je mobiele telefoon, tablet of laptop voor het afspelen van je eigen muziek. Er is ook een HDMI kabel voor het afspelen vanaf je laptop.  Het vakantiehuis wordt 2x per week schoongemaakt en is voorzien van beddengoed, handdoeken en theedoeken. Beddengoed wordt wekelijks verschoond. Alleen strandlakens dient u zelf mee te nemen.  In de maanden van Oktober tot en met Maart wordt de gebruikte elektriciteit en hout in rekening gebracht. We willen graag dat onze gasten zich thuis voelen en een prettig verblijf hebben in ons huis en op de Quinta. Als u naast de verstrekte informatie nog vragen heeft aan ons, dan kunt u boodschap sturen via de Micazu site.

Tijdens uw verblijf op de Quinta zijn er zeer behulpzame mensen voor u op het kantoor recht tegenover de oude voormalige boerderij (nu restaurant).  Hier kunt u terecht met al uw voor vragen over het huis, over de Quinta of over activiteiten in de omgeving.

De wisseldag is op zaterdag van begin mei tot eind oktober. Dat betekent dat boekingen in beginsel van zaterdag tot zaterdag, dus hele weken plaatsvinden. In overleg kunnen we wellicht flexibel zijn.

We verhuren vanaf 20 oktober 2022 ook het nagenoeg identieke huis ernaast: Casa Bela Vista. Prijzen zijn gelijk. Foto's van Casa Bela Vista zijn aan het einde toegevoegd.

De verhuurder, John

Advertentie online sinds januari 2020

Geverifieerde verhuurder
Reageert gemiddeld binnen 1 uur
Hallo ik ben John. We zijn sinds juli 2018 de trotse eigenaren van deze geweldige plek. We komen al meer dan 15 jaar naar de Quinta en in 2018 kwam Casa Pura Vida te koop en in oktober 2022 Casa Bela Vista ernaast. We vinden het erg leuk als ook familie, vrienden en andere gasten van deze plek kunnen genieten. We willen ook zelf zo vaak mogelijk gaan en genieten van het mooie uitzicht en hier n de buurt zijn echt de mooiste kusten van de Algarve!


Je betaalt veilig online

Bij deze verhuurder kun je veilig online betalen. Lees meer over betalingen

Veilig betalen met: iDEALVeilig betalen met: MastercardVeilig betalen met: VisaVeilig betalen met: Bancontact Veilig betalen met: Giropay Veilig betalen met: MyBank Veilig betalen met: Sofort Banking

Prijzen & reserveren

Selecteer je aankomst- en vertrekdatum op de kalender.
Selecteer je vertrekdatum.
 Minimaal verblijf  nachten.
Klik op de oranje button om je reservering te starten. Nog geen betaling nodig.
Wissen
  • 1 Aankomst- / Vertrekdatum
  • 1 Beschikbaar
  • 1 Geen prijzen beschikbaar
  • 1 Bezet
  • 1 In optie

Toelichting op de prijzen

Prijzen zijn inclusief 2 maal per week schoonmaken. Parkeren bij het huis is gratis. U ontvangt bovendien een welkomstpakket met wat eten en drinken. De wasmachine is ook gratis te gebruiken.

25% van de prijs wordt betaald bij reservering. De overige 75% 6 weken voor aankomst.
Er is geen restitutie mogelijk bij het cancellen, dus een annuleringsverzekering is aan te bevelen.

In de maanden van Oktober tot en met Maart wordt de gebruikte elektriciteit en hout in rekening gebracht en verrekend met de borgsom.

Een eventuele 5e persoon slaapt op de slaapbank in de woonkamer. Mocht u een extra bed willen laten plaatsen (kinderbed of normaal), dan kan dat voor 40 Euro per week of deel daarvan.

Mocht u nog vragen hebben, voelt u vrij om een boodschap te sturen via Micazu
John Coumans

Tarieven

Tarieven zijn per verblijf

van
za 30-mrt-2024
tot
za 20-apr-2024
Minimaal verblijf 5 nachten
Week € 630,00
Midweek -
Nacht € 90,00
Weekend -
van
za 20-apr-2024
tot
za 27-apr-2024
Minimaal verblijf 5 nachten
Week € 660,00
Midweek -
Nacht € 94,00
Weekend -
van
za 27-apr-2024
tot
za 18-mei-2024
Minimaal verblijf 5 nachten
Week € 800,00
Midweek -
Nacht € 114,00
Weekend -
van
za 18-mei-2024
tot
za 29-jun-2024
Minimaal verblijf 7 nachten
Week € 990,00
Midweek -
Nacht € 141,00
Weekend -
van
za 29-jun-2024
tot
za 13-jul-2024
Minimaal verblijf 7 nachten
Week € 1290,00
Midweek -
Nacht € 184,00
Weekend -
van
za 13-jul-2024
tot
za 20-jul-2024
Minimaal verblijf 7 nachten
Week € 1400,00
Midweek -
Nacht € 200,00
Weekend -
van
za 20-jul-2024
tot
za 31-aug-2024
Minimaal verblijf 7 nachten
Week € 1480,00
Midweek -
Nacht € 211,00
Weekend -
van
za 31-aug-2024
tot
za 28-sep-2024
Minimaal verblijf 7 nachten
Week € 1120,00
Midweek -
Nacht € 160,00
Weekend -
van
za 28-sep-2024
tot
za 26-okt-2024
Minimaal verblijf 7 nachten
Week € 820,00
Midweek -
Nacht € 117,00
Weekend -
van
za 26-okt-2024
tot
vr 29-nov-2024
Minimaal verblijf 5 nachten
Week € 700,00
Midweek -
Nacht € 100,00
Weekend -
van
vr 29-nov-2024
tot
za 21-dec-2024
Minimaal verblijf 5 nachten
Week € 620,00
Midweek -
Nacht € 89,00
Weekend -
van
za 21-dec-2024
tot
zo 05-jan-2025
Minimaal verblijf 5 nachten
Week € 700,00
Midweek -
Nacht € 100,00
Weekend -

Extra's

Hier vind je de eventuele verplichte en optionele bijkomende kosten.

Borgsom
€ 100,00
Per verblijf
Betalen bij boeking | verplicht
Energiekosten
€ -
Naar verbruik
Wordt verrekend met de borg.

Locatie & tips

Tips van de verhuurder

Quinta da Saudade ligt tussen de steden Albufeira en Armacao de Pera, slechts 800 meter van het prachtig goudgele langgerekte strand Praia Grande de Pera. Terwijl de Quinta een oase van rust en groen is, ligt het tegelijkertijd dicht bij vele bezienswaardigheden en attracties. Een leuk restaurant of een prachtig strand is nooit ver weg.
Zoals de mooiste adembenemende stranden van de Algarve: Praia Marinha, Galé, Lourenco, Castello, Sao Rafael en Falesia. Er zijn wandelpaden langs de geweldige kliffen met overal fantastische uitzichten. Je kunt golfen bij het nabijgelegen Salgados Golf Resort. Op maar 500 m ligt het Salgados natuurreservaat waar je watervogels kunt spotten (o.a. flamingo’s, lepelaars en ooievaars). De bekende pretparken Zoomarine, Aqualand en Slide and Splash liggen op enkele kilometers van de Quinta. Dolfijnentochten op zee en grottentochten met de boot langs de kust zijn een absolute must, vanuit de haven/marina van Albufeira (5km). Er zijn een aantal wijn estates in de regio. De wijngaard van Cliff Richard ligt op 5 km. Het grootste zandsculpturenfestijn ter wereld is te vinden op 5 km in Fiesa Sand City op 5 km van de Quinta. Voor de shoppers is Algarve Shopping op 8 km de moeite waard. Zoek je het intense nachtleven, dan vind je de befaamde ‘the Strip” in Albufeira (7 km). Wil je meer het lokaal Portugese toerisme beleven, dan kan dat in het laid back Armacao de Pera (3 km) met een mooie boulevard, veel restaurants, barretjes en prachtige stranden.
Schilderachtige stadjes als Silves (moors fort), Loulé (prachtige markthal en kunst zaakjes), visserplaatsen als Ferragudo en Portimao, maar ook Faro en Lagos vind je allemaal op een prima reisafstand. Er zijn veel restaurants in de buurt. Zowel goedkoop als luxueus, Portugees, Italiaans, Indiaas en niet te vergeten de vele gezellige en trendy strand restaurants, waar dineren bij zonsondergang een feest is.

Faro luchthaven ligt op 46 km (40 min rijden) afstand.

Indeling

Woonkamer
Begane grond
28 m2

Tegels

Airconditioning

Ventilator

Slaapkamer 1
Begane grond
15 m2

Bed: 2-persoons 200 x 160 cm

Tegels

Dekbedden (2)

Slaapkamer 2
Begane grond

Bed: 1-persoons 200 x 90 cm

Bed: 1-persoons 200 x 90 cm

Tegels

Badkamer 1
Begane grond
4 m2

Toilet

Douche

Wastafel

Badkamer 2
Begane grond
7 m2

Toilet

Ligbad

Wastafel (1)

Keuken

Soort: Aparte ruimte

Fornuis: Gas (4 Kookzones/branders)

Afzuigkap

Zwembad

Soort: Openlucht zwembad / Inbouw zwembad

Verwarming: Niet verwarmd zwembad

Privacy: Gezamenlijk zwembad

Faciliteiten

Type accommodatie

  • Vakantiehuis

Woonoppervlakte

  • 60 m2

Sport & recreatie

  • Golf
  • Paardrijden
  • Tennis
  • Wandelen
  • Zwemmen

Populaire thema's

  • Cultuur & historie
  • Kindvriendelijk
  • Luxe accommodatie
  • Privacy
  • Winkelen
  • Zon, zee & strand

Verwarming

  • Electrische verwarming
  • Houtkachel
  • Boiler
  • Airconditioning

Internet, wifi, audio

  • Satellietontvanger
  • Televisie
  • HiFi / Stereoset
  • iPod aansluiting
  • Wifi
  • USB-aansluiting
  • Internetaansluiting

Buitenvoorzieningen

  • Balkon
  • Barbecue
  • Buitenverlichting
  • Grillplaat
  • Ligstoel(en) (6)
  • Parasol(s)
  • Parkeerplaats(en) (1)
  • Tennisbaan bij woning
  • Terras
  • Tuin
  • Tuinstoel(en) (5)
  • Tuintafel(s) (2)
  • Dakterras
  • Jeu de Boulesbaan
  • Hangmat
  • Asbak(ken)

Faciliteiten

  • Wasmachine
  • Kluis
  • Apart toilet (2)
  • Roken niet toegestaan
  • Accommodatie op verdieping: (0)
  • Huisdier niet toegestaan

Linnengoed

  • Bedlinnen
  • Handdoeken (10)
  • Keukenlinnen


per week v.a.
per week v.a.
Aankomst
-
Vertrek Selecteer
  • Géén boekingskosten
  • Gebruik onze service gratis!
  • Je boekt direct bij de eigenaar
Je betaalt veilig online

Andere vakantiehuizen van deze verhuurder

Casa Bela Vista fantastisch zeezicht

9,9
Vanaf per nacht € 114,- v.a. per week per week € 800,-