Vakantiehuis

92974/AL

Casa Solarenga


Casa Solarenga ligt centraal in de Algarve, op slechts 5 minuten rijden van het charmante stadje Loulé (veel leuke eettentjes!) en 20 minuten rijden van het vliegveld van Faro. Met 3 slaapkamers en 3 badkamers is dit huis geschikt voor 6 personen. Het huis beschikt over een sfeervolle ruime woonkamer (met open haard voor de wintermaanden en airco voor de zomermaanden), verschillende zitgedeeltes, groot zwembad en een weelderige tuin. Het zwembad is sinds september 2023 een zoutwaterbad. De ligging is vrij, aan het einde van een doodlopend weggetje met fraai uitzicht op Loulé, de heuvels en een deel van de kust. Het huis is voorzien van zonnepanelen voor een deel van de electra en een groot zonnepaneel voor warm water.  (in 2023 geplaatst). Stranden liggen op 20/25 minuten rijden. 

Begane grond : 
Entree bij de keuken met openslaande deuren naar terras met zit / eetgedeelte. De keuken is o.a. uitgerust met een vaatwasser, ruime koelkast / vriezer, Nespresso koffie apparaat, Nespresso melkopschuimer en een keukenmachine.

Vanuit de keuken doorgang naar de ruime sfeervolle woonkamer met een zitgedeelte bij de open haard en een eetgedeelte met ronde houten tafel. Vanuit de woonkamer drie openslaande deuren naar de overdekte patio terras dat uitkijkt op het zwembad. Airco aanwezig.

Ruime slaapkamer (17 m2) met en-suite badkamer (met inloopdouche en toilet). Tweepersoonsbed (bestaande uit 2 losse bedden van 90 x 200). Airco aanwezig.

Kleine slaapkamer (8m2) met twee losse bedden van 90 x 200. Eigen badkamer aan de overzijde van de gang (zit 1 meter tussen) met inloopdouche en toilet. Ventilator aanwezig.

Eerste verdieping:
Zeer ruime slaapkamer (24 m2) met en-suite badkamer (douche en bad apart en aparte toiletruimte). Openslaande deuren naar een ruim balkon met uitzicht op het zwembad en de vallei. Airco aanwezig.

Buitengedeelte:
Groot zwembad (9 x 4,5 meter) met brede tredes het water in naar het ondiepe gedeelte dat overgaat naar een dieper gedeelte (2,20 meter). Zwembadmozaiek volledig vernieuwd in 2023. Parkeergelegenheid binnen het (afsluitbare) hek. Patio terras onder bougainville met eettafel voor 6 personen. Overdekt terras aan de voorzijde van het huis met zicht op het zwembad en de vallei. Aan de zijkant van het huis zijn zitgedeeltes waar het ’s ochtends heerlijk ontbijten is in het zonnetje.

Overig:
Wasmachine, droogrek, wi-fi, Bose SoundTouch wireless speaker, strijkbout met strijkplank, ligbedden bij het zwembad en een buiten barbecue.

Extra informatie voor families met kinderen :

– Er is een babybedje met matrasje en dekbedje aanwezig. (opklapbaar camping bedje) 
– In de woonkamer staat een grote oude kist met spelletjes en kinderboekjes.
– Het hele terrein is omheind met een hek.
– Het zwembad heeft een brede inlooptrap waardoor kinderen ook makkelijk het zwembad in kunnen.
– Er staat geen hek om het zwembad heen, dus altijd goed opletten met kinderen.
– Beneden in de tuin is een apart zitgedeelte met barbecue waar grotere kinderen zich kunnen afzonderen van de ouders 🙂

De verhuurder, Anne

Advertentie online sinds november 2019

Geverifieerde verhuurder
Reageert gemiddeld binnen 6 uur
Mijn naam is Anne, reislustige mede-eigenaar van Casa Solarenga. Veel gereisd in Afrika, Latijns-Amerika en Europa maar dichterbij huis een prachtige vakantieplek gevonden midden in de Algarve waar ik me helemaal thuis voel. Momenteel woonachtig in Zuid Spanje waardoor we met een paar uurtjes rijden bij Casa Solarenga zijn. We zijn er heel graag en omdat het nu zo dichtbij is, is het heerlijk om er nu geregeld zelf te zijn.

Prijzen & reserveren

Selecteer je aankomst- en vertrekdatum op de kalender.
Selecteer je vertrekdatum.
 Minimaal verblijf  nachten.
Klik op de oranje button om je reservering te starten. Nog geen betaling nodig.
Wissen
  • 1 Aankomst- / Vertrekdatum
  • 1 Beschikbaar
  • 1 Geen prijzen beschikbaar
  • 1 Bezet
  • 1 In optie

Toelichting op de prijzen

Prijzen zijn inclusief  :
- beddengoed
- handdoeken
- onbeperkt wi-fi
- gebruik van airco, koud voor zomer en warm voor winter. Aanwezig in woonkamer & 2 slaapkamers. De kleine kamer beschikt over plafond ventilator. 
- gebruik van chrome cast
- gebruik van televisie
- gebruik van de wasmachine (bevindt zich aan de achterkant buiten van het huis)
- reserveringskosten
- check-in dmv sleutelkastje. Persoonlijke check-in op aanvraag

Prijzen zijn exclusief : 
- schoonmaakkosten Euro 200,00 (eenmalig). Bij langer verblijf bestaat de keuze voor extra schoonmaak
- borg Euro 450,00 welke wordt geretourneerd na uitcheck en controle van het team. 

Bij aankomst zijn de bedden opgemaakt. Voor iedere gast liggen er 2 handdoeken & 1 zwembad handdoek klaar.  In het hoogseizoen 2 x per week onderhoud zwembad & tuin (weekend en woensdag), in het laagseizoen 1 x per week (weekend). 

Check in vanaf 16.00 uur / Check out 10.00 uur. 

Entree tot het huis zal zijn met een sleutel kastje (duidelijke instructies).
Mocht u een persoonlijke incheck wensen, dan kunen wij dit voor u regelen tegen een toeslag :
Tussen 16.00 uur - 22.00 uur : Euro 32,50 
Tussen 22.00 uur - 00.00 uur : Euro 50,00 
Na 00.00 uur : Euro 70,00

Huisregels : 
- Het is niet toegestaan om (georganiseerde) feesten te houden in het huis. 
- Gelieve binnen in huis niet te roken. 
- Daar het afval niet opgehaald wordt bij het huis, dient deze zelf weggebracht te worden (ook bij uitcheck gelieve al het afval mee te nemen). 

Huisdieren op aanvraag.
Bij het meenemen van huisdieren kunnen extra schoonmaak kosten in rekening gebracht worden.

Tarieven

Tarieven zijn per verblijf

van
ma 01-apr-2024
tot
za 27-apr-2024
Minimaal verblijf 3 nachten
Week € 1575,00
Midweek -
Nacht € 225,00
Weekend -
van
za 27-apr-2024
tot
ma 13-mei-2024
Minimaal verblijf 3 nachten
Week € 1925,00
Midweek -
Nacht € 275,00
Weekend -
van
ma 13-mei-2024
tot
za 01-jun-2024
Minimaal verblijf 3 nachten
Week € 1750,00
Midweek -
Nacht € 250,00
Weekend -
van
za 01-jun-2024
tot
vr 05-jul-2024
Minimaal verblijf 3 nachten
Week € 1925,00
Midweek -
Nacht € 275,00
Weekend -
van
vr 05-jul-2024
tot
ma 02-sep-2024
Minimaal verblijf 3 nachten
Week € 2450,00
Midweek -
Nacht € 350,00
Weekend -
van
ma 02-sep-2024
tot
ma 30-sep-2024
Minimaal verblijf 3 nachten
Week € 1925,00
Midweek -
Nacht € 275,00
Weekend -
van
ma 30-sep-2024
tot
vr 18-okt-2024
Minimaal verblijf 3 nachten
Week € 1575,00
Midweek -
Nacht € 225,00
Weekend -
van
vr 18-okt-2024
tot
zo 03-nov-2024
Minimaal verblijf 3 nachten
Week € 1925,00
Midweek -
Nacht € 275,00
Weekend -

Extra's

Hier vind je de eventuele verplichte en optionele bijkomende kosten.

Borgsom
€ 450,00
Per verblijf
Betalen bij boeking | verplicht
Eindschoonmaak
€ 200,00
Per verblijf
Betalen bij boeking | verplicht

Locatie & tips

Tips van de verhuurder

In het centrum van Loulé zijn diverse restaurantjes en winkeltjes te vinden. Op slechts 5 minuten rijden met de auto vanaf Casa Solarenga.
Café Zique: trendy eetcafé & wijnbar met mooi dakterras, gaaf interieur en heerlijke 'petiscos': kleine en creatieve gerechten om te delen (of lekker voor jezelf te houden).

11 da Villa: populair tapasrestaurant aan een leuk pleintje in het oude centrum, met terras en een kaart vol originele petiscos en voortreffelijke wijnen uit Portugal.

Café Q: gezellig restaurant in het oude centrum met een prachtige binnentuin en mediterrane gerechten een modern jasje.

Café Calcinha: sfeervol (eet)café dat populair is onder locals, met authentiek interieur en terras aan de straatkant.

O Postigo: leuke (en kleine) wijn- en koffiebar met petiscos en vriendelijke eigenaar (José) in het historische centrum van Loulé.

Le Marquis: Goed restaurant van Nederlandse eigenaren in Sitio de Gorjoes, op 10 minuten rijden van Casa Solarenga. Prachtige binnentuin en heerlijke gerechten uit de Frans-Mediterrane keuken. www.lemarquis-algarve.com

Casavostra: trendy pizzeria (ook vlees, vis, pasta en salades) in Almancil, met grote binnentuin. Vriendelijke bediening en leuke sfeer. http://pizzeriacasavostra.com

U&co: hippe eet- en wijnbar in Vale de Lobo, met hoog terras en uitzicht op zee. Voor lunches en brunches. www.uandco.pt



Izzy's: Beach Restaurant: populair en relaxed strandrestaurant met lekkere (lunch)gerechten en een goede vibe. Almancil, izzysbeachrestaurant.com

BJ's Ocean Side: casual & laid-back beachbar bij Vale do Lobo in een rustige (strand)setting. Een must voor de liefhebbers van gegrilde vis en goede wijn.

Rei das Praias: een van de beste visrestauranyts op het strand, dat volgens de ober favoriet is bij Louis van Gaal en Guus Meeuwis. Specialiteit van het huis: in zout gegaarde rode snapper of zeebaars. Ferragudo, www.restaurantereidaspraias.com

Thai Beach Club: hippe beach club met Thaise keuken waar het vooral op zondag héél gezellig kan zijn :) Vilamoura, www.thaibeachclub.com

2Passos: uitstekend strandrestaurant in het iets hogere segment met excellente (vis)gerechten, charmante bediening en een mooi uitzicht over de duinen en het strand. Almancil, Praia do Ancao, www.restaurante2passos.com

Evaristo: eveneens uitstekend visrestaurant naast de rotsen van een klein, idyllisch strand. Mooi uitzicht op zee en de ondergaande zon. Hogere prijsklasse. Praia do Evaristo - Sesmarias. www.evaristo.pt

Boneca Bar: tussen de rotsen ingeklemde beach bar met kleine menukaart. Geweldige ligging en goede vibe. Vlakbij unieke en lange wandelbrug (Carvoeiro Boardwalk) langs de kustlijn met uitzicht op de rotsen. Ook vlakbij kayakverhuur voor een waanzinnige verkenning van de rotsen/grotten (van Benagil) vanuit zee.
Ria Formosa: Tussen Faro en Tavira ligt nationaal park Ria Formosa, een lagune met grote natuurlijke rijkdom, oesterkwekerijen, kleine (schier)eilandjes, zoutpannen en wandelpaden. Al dan niet tijdelijke bewoners van de Ria Formosa zijn lepelaars, famingo's, woudapen en dolfijnen. Een favoriet wandelgebied voor natuurliefhebbers!

Ga op dolfijnen (en walvis-)tocht en boek je vertrek vanuit onder andere Cabanas de Tavira, Fuzeta of Olhao. Meer info vind je hier https://www.getyourguide.nl/s/?q=Algarve&lc=l66&ct=49&searchSource=4

Faro: de grootste stad van de Algarve is méér dan een vliegbestemming. Vooral het oude ommuurde centrum tussen de haven en natuurpark Ria Formosa is de moeite waard. Wandel door de poort met de ooievaars richting het Largo da Sé plein bij de oude kathedraal en laat je benen rusten op het terras van Vila Adentro, op het gezellige en pittoreske Praca Don Afonso III.

Kayakken & Suppen: Ontdek de grotten van Benagil in de kayak of met de sup. Deze bijzondere kust is rijk aan rotsen en telt enkele van de mooiste zeegrotten. Op sommige plaatsen schijnt de zon door het gesteente op het azuurblauwe water, wat een bijzonder effect geeft. Meer info: https://bluexperiences.pt/

Tavira: maak kennis met een van de leukste plaatsen aan de Algarve en de Ria Formosa. Tavira is wit, fotogeniek, gezellig en rijk aan leuke eetcafé's, wijnbarretjes en restaurants. Een aantal van de leukste terrassen ligt aan de Rio Gilao, de rivier die door Tavira richting zee loopt.

Palacio Estoi is een opvallend roze paleis in het plaatsje Estoi. Behalve als pousada (luxehotel) voor hotelgasten is het ook in trek als historische bestemming voor dagjesmensen. Met dank aan de mooie tuinen (veel beelden, rozenperken, waterpartijen en Portugese tegeltjes) en de barokke zalen van het palacio. Rua Sao José, Estoi.

Casa Solarenga ligt op 1.45 minuten rijden van zowel Sevilla als Lissabon. Beide steden horen tot de mooiste steden van Zuid-Europa en bieden een divers aanbod van (luxe-)winkels, goede restaurants, historische monumenten, gezellige café's en bijzondere tuinen/parken.






De Algarve is een paradijs voor strandliefhebbers. Je vindt hier geen drukke (stads)stranden aan nerveuze boulevards, maar kleine stranden verscholen tussen de rotsen (centraal-Algarve) én uitgestrekte zandstranden achter de duinen (oost- en west-Algarve), waar je zelfs in de zomer niet over de handdoeken hoeft te struikelen.

Hier onze top-5 van mooiste stranden:




Bezoek een kurkfabriek in Sâo Brás de Alportel... Begin 20e eeuw was het dorp het centrum voor de productie van kurk. In de fabriek van Eco Cork Factory kan een rondleiding van een uur geboekt worden. Leerzaam uitje. http://www.eco-corkfactory.com/

Plattegrond


Indeling

Slaapkamer 1
1e verdieping
24 m2

Bed: 2-persoons 200 x 180 cm

Natuursteen

Dekbedden (2)

Slaapkamer 2
Begane grond
17 m2

Bed: 1-persoons 200 x 90 cm

Bed: 1-persoons 200 x 90 cm

Natuursteen

Slaapkamer 3
Begane grond
8 m2

Bed: 1-persoons 200 x 90 cm

Bed: 1-persoons 200 x 90 cm

Natuursteen

Badkamer 1
1e verdieping

Toilet

Douche (1)

Ligbad

Badkamer 2
Begane grond

Toilet

Douche (1)

Wastafel (1)

Badkamer 3
Begane grond

Toilet

Douche (1)

Wastafel (1)

Zwembad

Soort: Openlucht zwembad / Inbouw zwembad

Verwarming: Niet verwarmd zwembad

Privacy: Privé zwembad

Faciliteiten

Type accommodatie

  • Vakantiehuis

Woonoppervlakte

  • 120 m2

Sport & recreatie

  • Golf
  • Wandelen
  • Windsurfen

Populaire thema's

  • Cultuur & historie
  • Luxe accommodatie
  • Privacy
  • Overwinteren
  • Weekendje weg
  • Zon, zee & strand

Verwarming

  • Electrische verwarming
  • Open haard
  • Airconditioning

Internet, wifi, audio

  • Kabeltelevisie
  • Televisie
  • HiFi / Stereoset
  • Wifi
  • Internetaansluiting

Buitenvoorzieningen

  • Balkon
  • Barbecue
  • Buitenverlichting
  • Carport
  • Ligstoel(en) (6)
  • Parasol(s)
  • Parkeerplaats(en) (4)
  • Privé oprit
  • Terras (1)
  • Tuin
  • Tuinstoel(en) (6)
  • Tuintafel(s) (1)
  • Veranda
  • Loungeset
  • Jeu de Boulesbaan
  • Tuin volledig omheind

Faciliteiten

  • Wasmachine
  • Bijkeuken / wasruimte
  • Roken niet toegestaan
  • Accommodatie op verdieping: (1)
  • Huisdieren in overleg

Linnengoed

  • Bedlinnen
  • Handdoeken (12)
  • Keukenlinnen
  • Linnen voor kinderbed
  • Strandlakens (6)

Kinderen

  • Kinderspeelgoed
  • Kinderstoel (1)
  • Campingbed (1)

Games & entertainment

  • (Strip)boeken

Privacy

  • Volledige privacy
  • Vrijstaande woning


€ 1.575,-
per week v.a.
€ 1.575,-
per week v.a.
Aankomst
-
Vertrek Selecteer
  • Géén boekingskosten
  • Gebruik onze service gratis!
  • Je boekt direct bij de eigenaar

Anderen bekeken ook: