Vakantiehuis

Casa Camaleón





Deze gezellige woning met privaat zwembad op 465 m hoogte gelegen midden in de natuur en in een residentiële en landelijke omgeving biedt een adembenemend panoramisch zeezicht.

"Casa Camaleón" ligt tussen de mooie heuvels van "la Axarquia" (volgens kenners de mooiste streek van Spanje), dichtbij het levendige kustplaatsje Algarobbo-Costa (tussen Torre del Mar en Nerja) en op 40 km van de luchthaven in Malaga.

Gelegen op 475 m hoogte met schitterend vrij uitzicht over de Middellandse zee en de omringende bergen. Bij helder weer ziet u de Afrikaanse kust met het Marokkaanse Rifgebergte.

De woning is omringt door olijf- en amandelbomen. Er is zo goed als geen doorgaand verkeer. Een ideale plaats dus indien u houdt van privacy, rust, zon, natuur én een prachtig zeezicht.

Casa Camaleón is bereikbaar vanuit Algarrobo (op 7 km) via een gemeentelijke baan die sinds mei 2023 volledig gebetonneerd/geasfalteerd is. Vanaf de autosnelweg loopt de baan de bergen in en klimt over 6 km naar 615 m om daarna over 1 km te dalen tot aan de woning op 465 m. Het is even wennen om in de bergen te rijden, maar hou je van een beetje avontuur, de stilte, de wilde natuur, de rust en een spectaculair zeezicht vanop ons terras, als het ware het balcon van Europa, dan is onze woning voor jullie het perfecte vakantieverblijf.

In ±15 min ben je terug op de autosnelweg en dus zeer geschikt voor diverse uitstappen.

In de nabije omgeving zijn er heel wat bezienswaardigheden: tal van witte bergdorpjes, Nerja, de grotten van Nerja (grotten (25 km), Frigiliana (20 km), het meer van Viñuela (20 km), Malaga (40 km), het natuurpark El
Torcal (het grootste kalksteengebergte in Europa) (75 km), Granada en het Alhambra (110 km), Caminito del Rey (94 km).

Maar ook dichterbij zijn er tal van bezienswaardigheden. Deze worden stuk voor stuk beschreven in de verblijfsinfo die na reservatie toegestuurd wordt.
Daarnaast kunnen er ook verschillende toeristische routes gevolgd worden met de wagen zoals de Ruta del sol y del vino, de Ruta del aceite y los montes, de Ruta del sol y aguacate en de Ruta Mudéjar. Een beschrijving en plan van deze routes ligt ter beschikking in de woning, evenals een Michelingids.

Het witte bergdorp Arenas ligt op +/- 4 km van onze woning. Je kan ernaar toe via 2 verschillende wegen. De ene is 3,5 km geasfalteerd en 500 m onverhard. De andere is 500 m gebetoneerd en 3,5 km onverhard. De dichtstbijzijnde stranden vindt u in Algarobbo-Costa (op +/- 9 km) en Caleta de Velez (met jachthaven). In Torre del Mar zijn er veel restaurants en tal van winkels zoals Mercadona, Lidl, Aldi. Het shoppingcenter "El Ingenio" met bekende kledingzaken en het warenhuis Eroski, ligt op +/- 20 minuten rijden.

In de woning is er woon- en slaapgelegenheid voor max. 6 personen.

Het interieur is comfortabel en kwalitatief ingericht. De woonkamer is uitgerust met een zitbank, 2 zetels, Smart-TV en een houtkachel voor de koelere winteravonden.

De keuken is voorzien van alle comfort: gaskookplaat met 4 branders, magnetron, heteluchtoven, koelkast, diepvries, vaatwasmachine, waterkoker, koffiezetapparaat, mixer, enz... Daarnaast is er ook een haardroger, stofzuiger, strijkijzer en -plank beschikbaar. De eettafel in de aanpalende eetruimte biedt eveneens plaats aan zes personen.

Op het gelijkvloers bevinden zich 2 slaapkamers met dubbele boxspring bedden (160 x 200 en 180 x 200), ruime kleerkasten en aanpalend telkens een badkamer met douche. In een van de badkamers staat de wasmachine. Op de verdieping: mezzanine met 2 eenpersoonsbedden. Plafondventilators in elke ruimte.

Het terras is gedeeltelijk overdekt en is zuidwaarts gericht naar zee met schitterend uitzicht. Het tuinmeubilair bestaat uit een tafel (verlengbaar) en 6 stoelen (teak), 3 parasols, 4 ligbedden, zithoek en een barbecue met houtskool (merk Barbecook). Ruime pergola van 5m x 4m. Heerlijke plaats om te chillen, te aperitieven of gewoon om te schuilen tegen de suptropische zonneschijn...

Betegeld zwembad met Romeinse trap van 7 x 3 m, diepte tussen 1m en 1,6 m.

Zowel de "meet and greet" bij aankomst als het onderhoud van het zwembad is in handen van onze Spaanse huisbewaarder Rafa.

Inchecken kan uitsluitend tussen 15 u. en 20 u. Uitchecken ten laatste tegen 10 u.

Hou hier alvast rekening mee bij het plannen van uw reis (vluchten, reisroute,...) want na 20 u. is er géén begeleiding meer mogelijk naar de woning. Buiten het hoogseizoen kan eventuele andere regeling getroffen worden met de eigenaar.

De verhuurder, William & Carine

Advertentie online sinds januari 2020

Geverifieerde verhuurder
Reageert gemiddeld binnen 3 uur
Hallo, wij zijn William en Carine en willen ons mooi plekje in Andalusië graag met jullie delen. Dankzij de uitzonderlijke ligging van de woning kunt u hier genieten van rust en een prachtig zeezicht.
In de omgeving zijn er tal van bezienswaardigheden om naast ontspanning ook een boeiende vakantie te beleven.
Winkels en stranden liggen op slechts 9 km. van de woning vandaan.

Prijzen & reserveren

Selecteer je aankomst- en vertrekdatum op de kalender.
Selecteer je vertrekdatum.
 Minimaal verblijf  nachten.
Klik op de oranje button om je reservering te starten. Nog geen betaling nodig.
Wissen
  • 1 Aankomst- / Vertrekdatum
  • 1 Beschikbaar
  • 1 Geen prijzen beschikbaar
  • 1 Bezet
  • 1 In optie

Toelichting op de prijzen

Deze prijs is gebaseerd op max. 4 volwassenen en 2 kinderen (tot max. 16 j.). Indien bezet door 5 of 6 volwassenen, wordt er voor de 5de en eventueel 6de volwassene telkens € 15/nacht bijgerekend.

Minimum verblijf is 7 nachten.

Energietoeslag winter: € 75 per week tijdens de maanden nov. t/m april, voor verbruik hout en extra electriciteit voor verwarming. Er is steeds een voldoende voorraad droog en hard olijfhout aanwezig.

Boekingen dienen minimaal 48 uur voor aankomst te worden gedaan.

Inchecken kan uitsluitend tussen 15 u. en 20 u. Uitchecken ten laatste tegen 10 u.

Hou hier alvast rekening mee bij het plannen van uw reis (vluchten, reisroute,...) want na 20 u. is er géén begeleiding meer mogelijk naar de woning.



Tarieven

Tarieven zijn per verblijf

van
zo 14-jan-2024
tot
zo 28-apr-2024
Minimaal verblijf 7 nachten
Week € 805,00
Midweek -
Nacht € 115,00
Weekend -
van
zo 28-apr-2024
tot
za 01-jun-2024
Minimaal verblijf 7 nachten
Week € 875,00
Midweek -
Nacht € 125,00
Weekend -
van
za 01-jun-2024
tot
za 29-jun-2024
Minimaal verblijf 7 nachten
Week € 1015,00
Midweek -
Nacht € 145,00
Weekend -
van
za 29-jun-2024
tot
zo 01-sep-2024
Minimaal verblijf 7 nachten
Week € 1155,00
Midweek -
Nacht € 165,00
Weekend -
van
zo 01-sep-2024
tot
ma 30-sep-2024
Minimaal verblijf 7 nachten
Week € 1015,00
Midweek -
Nacht € 145,00
Weekend -
van
ma 30-sep-2024
tot
vr 01-nov-2024
Minimaal verblijf 7 nachten
Week € 875,00
Midweek -
Nacht € 125,00
Weekend -
van
vr 01-nov-2024
tot
zo 05-jan-2025
Minimaal verblijf 7 nachten
Week € 805,00
Midweek -
Nacht € 115,00
Weekend -
van
zo 05-jan-2025
tot
zo 12-jan-2025
Minimaal verblijf 7 nachten
Week € 595,00
Midweek -
Nacht € 85,00
Weekend -

Extra's

Hier vind je de eventuele verplichte en optionele bijkomende kosten.

Administratiekosten verhuurder
€ 60,00
Per verblijf
Betalen bij boeking | verplicht
Borgsom
€ 300,00
Per verblijf
Betalen bij boeking | verplicht
Eindschoonmaak
€ 125,00
Per verblijf
Betalen bij boeking | verplicht
Internet
€ 15,00
Per week
Betalen bij boeking | verplicht

Locatie & tips

Tips van de verhuurder

Uit het groene dal van de Guadalquivir rijst onverwacht een ruige, grijze bergketen op. In dit stukje Andalusië lijkt iets te zijn misgegaan met de afstemming van verschillende landschapselementen op elkaar. Het resultaat is spectaculair…
Het wonderlijke stuk natuur kwam tot stand door een geologisch proces dat miljoenen jaren in beslag nam en is een van de meest indrukwekkende voorbeelden van een karst-landschap in Europa. De term ‘karst’ is een begrip voor alle geologische processen die te maken hebben met de erosie van kalksteen door water. In het Juratijdperk, tussen 250 en 150 miljoen jaar geleden, klotsten de golven van de oceaan nog over dit gedeelte van het Iberische Schiereiland.
Door de enorme druk van de watermassa werden de opgestapelde, kalkstenen sedimenten op de bodem steeds verder samengeperst en in hun structuur beïnvloed door het zout. De zeebodem kwam langzaam aan uit het water tussen het Afrikaanse en Europese continent tevoorschijn en ligt nu meer dan 1300 meter boven het zeeniveau.
Het park ligt dichtbij de plaats Villanueva de la Concepci?n. De receptie en parking zijn van daaruit over een geasfalteerde weg te bereiken. In het park zijn er drie wandelroutes, met lengtes van 1,5 km (groene route), 2,5 km (gele route) en 4,5 km (rode route).
De drie routes hebben met elkaar gemeen dat na elke paar meter die wordt afgelegd en na iedere bocht weer een nieuwe bizarre combinatie van sculpturen zichtbaar wordt. Samen vormen ze een soort natuurlijk openlucht museum. Om El Torcal goed te verkennen is het dragen van stevige schoenen met een goed profiel aan te raden. Paden zijn hobbelig en er liggen losse stenen.
De toegang tot het natuurpark is gratis. Gidsen (op afspraak) zijn betalend. Vertrek ’s morgens vroeg om de meeste wandelaars en hoge temperaturen te vermijden.

In dit grootste karststeengebergte van Europa liggen een 20-tal ammonieten op een plateau verborgen. De grootste hebben een diameter van +/- 30 cm…! Slechts zelden vinden toeristen deze waardevolle fossielen (tenzij met gids), maar als je het vriendelijk vraagt aan de Nederlandse parkbeheerder (ben zijn naam vergeten maar hij is meestal te vinden aan de receptie) zal hij je wel de kortste weg wijzen. Vanop het plateau waar de ammonieten liggen heb je het mooiste uitzicht over Andalousië.

Verder zijn er, met wat geluk, dertig orchideeënsoorten, hagedisslangen, parelhagedissen, vale gieren, Spaanse steenbokken, dassen, wezels en allerlei knaagdieren te spotten.
Dit mooie bergdorp ligt op +/- 35 km. en waakt als een uitkijktoren over westelijk Axarquía, op zo´n 700 meter boven zeeniveau. De begraafplaats op het hoogste punt is zeker een bezoek waard. Het uitzicht over la Axarquía is er prachtig. De wandelroute (volg de voetafdrukken in de plavuizen) door de smalle straatjes is leuk en geeft je een goede indruk van het dorp en de omgeving. Deze uitstap kun je best combineren met een bezoek aan Lake Viñuela of El Torcal.
Het prachtige meer La Viñuela heeft een capaciteit van 170.000.000 kubieke meter water en is kunstmatig aangelegd. Hoofdfunctie is de watervoorziening voor de regio. Langs het meer zijn enkele leuke picknick zones, waarvan sommige met barbecues. Zwemmen is toegelaten.
Start- of eindpunt van o.a. de Ruta Mudégar (zie verder). Klein wit bergdorp van duidelijke Moorse oorsprong. Vooral bekend voor de jaarlijkse “Feria de la Mula” (feest van de muilezel). Het kleine centrum is een wirwar van smalle en bochtige straatjes, pleintjes en hoekjes vol bloemen. In het centrum ligt het dorpsplein met de 16de eeuwse kerkmoskee van “Santa Catalina” die bovenop de ruïnes van de 12e eeuwse moskee werd gebouwd.
Arenas heeft ook 2 populaire wandelroutes, de ene naar de Bentomiz heuvel en de andere tot de Cerro Alto naast de Salares rivier.
Boven Arenas en op 500 m van onze woning liggen de ruïnes van het kasteel van Bentomiz (Moors kasteel dat over een Romeinse site werd gebouwd). Dit kasteel speelde een belanggrijke defensieve rol tijdens de Moorse bezetting en werd gebruikt als schuiloord om de Katholieke aanvallen in 1483 af te slaan. In 1487 kampeerde de katholieke Koning Fernando nabij Arenas waardoor het de bijnaam “Arenas del Rey” kreeg.
Het Bentomiz kasteel gaf zich over aan Fernando en dit leidde tot de val van Vélez-Málaga en de ganse regio op 27 april 1487, ondanks het zware verweer van de Moorse koning in Granada “El Zagal”.
Dit waterpretpark is gelegen net buiten Torre del Mar en biedt plezier voor iedereen met een verscheidenheid aan attracties,
uitgeroepen tot het mooiste en witste dorp van Andalousië. Het dorp stamt uit 1767 en is één van de best intact gebleven Moorse plaatsen.
bezoek in Sayalonga het heel aparte ronde kerkhof.
Archez is een slaperig dorpje naast waar nagenoeg geen toeristen komen. Het ligt op een steenworp van het veel drukkere en toeristische Competa en leeft ook voor een groot deel van de wijngaarden die de heuvels hier domineren. Archez heeft onmiskenbare Moorse roots.

De schitterende 16e eeuwse “Iglesia de Nuestra Senora de la Encarnacion” (OLV kerk van de incarnatie) heeft een typische mudéjar-minnaret, die ouder is en dateert uit de 14e eeuw. De minaret werd gebouwd op een voormalige moskee door de stam van de Nasriden in dezelfde periode als het Alhambra in Granada. Deze kerk is een van de beter bewaarde restanten van de mudéjar cultuur. Op de minaret zijn de oorspronkelijke Arabische teksten nog duidelijk zichtbaar.
Cómpeta ligt op een hoogte van ongeveer 638 m en is één van de mooiste witte dorpjes van Andalusië. Het charmante dorp ligt aan de voet van het natuurpark Sierra Tejeda y Almijara.
Amandelen en honing zijn belangrijke typisch lokale producten. Het landschap wordt gekenmerkt door bergen met olijf- en fruitbomen en vele wijngaarden, waar de zoete Málaga-wijn geproduceerd wordt. Het pittoreske dorp ligt aan de Ruta del Sol y Vino (wijnroute) met nauwe, slingerende straatjes, witgekalkte huizen en een mooie dorpskerk. De oudste kerk van het dorp is "La Asunción". Gebouwd in de 16e eeuw in de Baroque-Mudejar stijl en is bijzonder vanwege de mooie beelden.
De kerk staat op het belangrijkste plein, de Plaza Almajira, met een in tegels weergegeven beeld van de geschiedenis van Cómpeta. Het dorp stamt uit de late 14e eeuw en de Moorse invloeden zijn ook hier nog duidelijk waarneembaar.
Nerja is beroemd om haar druipsteengrotten, de “Cuevas de Nerja”, een historisch monument, gelegen op 3 kilometer van het centrum. De oppervlakte van de grotten bedraagt 35.484 m2 en de inhoud 264.379 m3. De centrale kolom van de immense grotten hebben een hoogte van maar liefst 32 meter, en een wijdte van 18 meter. Daarmee hebben de grotten van Nerja de wijdste kolom ter wereld. De grotten zijn pas ontdekt in 1959, door een stel spelende kinderen. De gevonden muurtekeningen bewijzen dat de grotten al omstreeks 20.000 jaar voor Christus werden bewoond.

Nerja zelf is een gemoedelijk en veelzijdig plaatsje om door te slenteren met als grootste trekpleister het “Balcon de Europa” vanwaar je een prachtig uitzicht hebt op de Middellandse zee en de kust van de Costa del Sol.

Op korte afstand van Nerja richting het dorpje Maro vind je het Acueducto de Águila (Aquaduct van de Adelaar). Dit is oorspronkelijk gebouwd om de suikerfabriek in Maro te voorzien van water. Nu deze niet meer bestaat is het aquaduct nog wel altijd in functie en gebruiken de boeren in de omgeving het om er hun akkers mee te irrigeren. Het aquaduct is goed te zien vanaf een speciaal panoramapunt waar je er de mooiste foto’s van kunt nemen. Als je op dit punt staat kijk je tegen de achterzijde van het bouwwerk aan en zie je ook nog een aantal beschadigingen die het opgelopen heeft tijdens diverse bombardementen. Een deel van de schade is in de huidige eeuw hersteld maar nog niet alles.

Even voorbij Maro lopen de uiteinden van de bergen terug tot in zee en vormen daardoor talrijke prachtige kleine inhammen met kristalhelder water, ideaal om te snorkelen. Er zijn diverse parkeerplaatsen langs de weg om van het uitzicht te genieten en/of via kleine wegeltjes tot aan het strand te wandelen.

Eén van de leukste wandelingen die je kunt maken in Andalusië is ongetwijfeld de wandeling door de Rio Chillar, vlak boven Nerja. In het begin is het wandelpad nog breed en kan je makkelijk nog droge voeten houden. Maar op een gegeven moment moet je al van steen naar steen springen tot het pad zo smal wordt dat het water tot boven je enkels staat. Onderweg kom je een waterval tegen en een stuk verder een dieper gedeelte waarin je heerlijk kunt zwemmen.
Doordat je in het water loopt en aan het eind tussen de rotsen is deze wandeling ook te doen in de zomer.
heeft een breed zandstrand met allerlei faciliteiten en een prachtige promenade van maar liefst 4 kilometer lang. Nog één van de weinige authentieke stranden aan de Costa del Sol, dat nog het meest bezocht wordt door Spaanse families.
Men kan er lekker eten in een van de vele chiringuito's op het strand, waar in houten bootjes sardienen en andere vis gegrild wordt boven een houtvuur.
De stad ligt 47 km ten noorden van de stad Málaga, aan de voet van de bergketen El Torcal en El Arco Calizo Chimenea, 575 m boven zeeniveau. De stad kijkt uit over een vruchtbare vallei, aan de zuidzijde grenzend aan de Sierra de los Torcales en aan de noordzijde aan de rivier de Guadalhorce. De ligging van de stad is indrukwekkend: met vele overblijfselen van oude stadsmuren en een Moors kasteel dat op een overhangende rots boven de stad uittorent. Antequera staat bekend als het 'hart van Andalusië' door de centrale ligging tussen de provincies Málaga, Granada, Córdoba en Sevilla.

Net buiten het hagelwitte stadje Antequera, op slechts een paar kilometers afstand, liggen de Dolmen of Hunebedden. Deze tot 5000 jaar oude archeologische wonderen kun je allemaal bezoeken: de Menga Dolmen, de Viera Dolmen en de Tholos de El Romeral Dolmen.

Op 15 juli 2016 zijn ze toegevoegd aan de UNESCO Werelderfgoed lijst. Daarmee werden ze de zevende UNESCO Werelderfgoedsite in Andalusië en de 45ste UNESCO site van heel Spanje!
Bij dit geologische complex horen twee bergformaties: La Peña de los Enamorados ('Rots der Verliefden') en El Torcal de Antequera. Beide hebben een belangrijke rol gespeeld bij de keuze van de locatie voor de Hunebedden toen ze, duizenden jaren geleden gebouwd werden.
De Menga Dolmen zijn met bijna 30 meter de langste van Europa. De grootste steen weegt een fenomenale 180 ton - dat is 140 ton meer dan de grootste steen bij Stonehenge, zeker vier keer meer dus!

De ingang van de Menga is in 45 graden gericht naar het noordoosten, met een perfect uitzicht op de Peña de los Enamorados. De Menga horen bij de weinige Hunebedden in Europa die uitkijken op een natuurlijke bezienswaardigheid.
- Malaga (35 km)
- Granada (110 km)
- Jaén (200 km)
- Cordoba (200 km)
- Sevilla (250 km)
- Ronda (160 km)
...
Het mooie en rustige skigebied van de Sierra Nevada ligt op +/- 125 km. Met 131 pistes, goed voor 110 km ski plezier, is dit skistation het grootste van Zuid-Europa.
De skiliften brengen wintersporters van 2100 naar 3282 meter hoogte. Het wintersportseizoen loopt van december tot eind april
Het pad is aangelegd rond 1901 om het transport van goederen en personeel van en naar de centrale tussen de Choro- en de Gaitanejo watervallen makkelijker te laten verlopen. Na een bouwtijd van 4 jaar werd het pad in 1905 officieel geopend.Koning Alfonso XIII van Spanje gebruikte het pad in 1921 bij de inhuldiging van de dam Conde del Guadalhorce. Het pad is hierdoor vernoemd naar de koning; El Caminito del Rey (het koningspad).

Het wandelpad raakte vervallen en was jarenlang levensgevaarlijk. Op sommige plaatsen bestond het pad slechts uit een een paar smalle metalen balk. Het oude pad is nog steeds te zien, het loopt namelijk onder het huidige veilige pad. Tickets ruim op voorhand reserveren via hun website.

Indeling

Slaapkamer 1
Begane grond
13 m2

Bed: 2-persoons 200 x 180 cm

Tegels

Dekbedden (1)

Slaapkamer 2
Begane grond
10 m2

Bed: 2-persoons 200 x 160 cm

Tegels

Dekbedden

Slaapkamer 3
1e verdieping
10 m2

Bed: 1-persoons 200 x 90 cm

Bed: 1-persoons 200 x 90 cm

Parket

Zwembad

Soort: Openlucht zwembad / Inbouw zwembad

Verwarming: Niet verwarmd zwembad

Privacy: Privé zwembad

Faciliteiten

Type accommodatie

  • Vakantiehuis

Woonoppervlakte

  • 110 m2

Kinderen

  • Kinderbed (1)
  • Kinderspeelgoed
  • Kinderstoel (1)

Sport & recreatie

  • Golf
  • Mountainbiken
  • Wandelen
  • Watersport
  • Zwemmen

Populaire thema's

  • Cultuur & historie
  • Privacy
  • Overwinteren
  • Zon, zee & strand

Verwarming

  • Electrische verwarming
  • Houtkachel
  • Boiler

Internet, wifi, audio

  • Satellietontvanger
  • Televisie
  • Radio
  • Wifi
  • Internetaansluiting
  • Streamingdiensten

Buitenvoorzieningen

  • Barbecue
  • Buitenverlichting
  • Ligstoel(en) (4)
  • Parasol(s)
  • Parkeerplaats(en) (3)
  • Privé oprit
  • Terras (2)
  • Tuin
  • Tuinstoel(en) (6)
  • Tuintafel(s) (1)
  • Loungeset
  • Tuin volledig omheind

Faciliteiten

  • Wasmachine
  • Hal
  • Apart toilet (3)
  • Roken niet toegestaan
  • Accommodatie op verdieping: (1)
  • Huisdieren in overleg

Linnengoed

  • Bedlinnen
  • Handdoeken
  • Keukenlinnen
  • Linnen voor kinderbed

Games & entertainment

  • (Strip)boeken

Privacy

  • Volledige privacy
  • Vrijstaande woning


€ 595,-
per week v.a.
€ 595,-
per week v.a.
Aankomst
-
Vertrek Selecteer
  • Géén boekingskosten
  • Gebruik onze service gratis!
  • Je boekt direct bij de eigenaar

Anderen bekeken ook:

Finca Zayas Estate Periana

Vanaf per nacht € 338,- v.a. per week per week € 2.366,-