Villa

VT-467139-A

Villa Arbolada - beach, bike & hike


Kom tot rust: weg van de drukte, toch dicht bij de kust!

De gezelligheid van het dorpsplein met zijn barretjes, de rustgevende vriendelijkheid van de inwoners, het laaggebergte dat zoveel mogelijkheden biedt om te wandelen en fietsen: dat is wat ons meteen aantrok op deze plek. En dat op slechts een half uur rijden van de kust, met diverse eet- & drinkgelegenheden op loopafstand

Onze villa is de perfecte plek voor iedereen die houdt van een ontspannen vakantie, met af en toe een beetje inspanning.
  • Houd je van zwemmen?
  • Houd je van fietsen?
  • Houd je van wandelen?
Als je het (net als wijzelf) allemaal wilt, dat kan perfect in deze regio! De Jalon-vallei is 'het neusje van Spanje', halverwege Valencia (110km) en Alicante (80km). Het klimaat in de Jalon-vallei is door de World Health Organisation ooit genoemd als het meest gezonde ter wereld. Anderen zeggen dat de zon er gemiddeld 300 dagen per jaar schijnt. Wij beleven er telkens weer heerlijke tijden, in alle seizoenen, en willen dat gevoel graag met jullie delen. 

Zoals de naam al aangeeft, ligt onze Villa Arbolada heerlijk tussen de bomen. Hij is geschikt voor maximaal 6 personen, en beschikt over twee slaapkamers (met airco) en twee badkamers op de eerste verdieping. Beneden, naast het privé-zwembad, is eventueel nog een los (eenvoudig) appartement met een derde slaapkamer en eigen badkamer, wc, douche en kitchenette. Centraal staat het grote balkon op het zuiden, met (bijna) de hele dag zon, en een sprookjesachtig uitzicht op de dorpjes in de vallei en op de zonsondergang achter de Col de Rates. Met wat geluk kun je ook de eekhoorns spotten.
Op het balkon kun je makkelijk met zijn zessen zitten, maar mocht je liever onderuit zakken dan ga je gewoon naar onze loungehoek; hier kun je 's middags lekker luieren terwijl de kinderen zich in de schaduw vermaken. Of liggen die liever in het zwembad? Ook daar kun je lekker luieren in een van de strandstoelen, zon of schaduw bepaal je zelf.

Het zwembad wordt het hele jaar door onderhouden. De watertemperatuur hangt af van het weer, maar omdat het zwembad in de zon ligt is de temperatuur normaal gesproken van half juni tot eind september zo'n 28 graden. Als het voorjaar meezit kan er ook eind mei al gezwommen worden, daarentegen is voor onszelf de zwempret meestal wel voorbij als er in oktober een aantal koufronten zijn overgetrokken. 

De villa beschikt verder over een zeer ruime woonkamer, met een lekkere zithoek voor de winteravonden, twee eet-, puzzel- of spelletjestafels en een gezellige open keuken met zgn. 'ontbijtbar'. De keuken is voorzien van allerlei gemakken, zoals een een oven, gasfornuis, keukengerei, combi-magnetron, afwasmachine, maar bovenal: een espresso-apparaat en een citruspers. Niets lekkerder dan een glaasje zelfgeperste sinaasappelsap op het balkon, wachtend op de eekhoorn...  

Wie na het ontbijt graag iets actiefs wil doen, is in Alcalalí en omgeving op de juiste plek: hier valt echt van alles te ontdekken. In de villa ligt een map met activiteiten, maar neem gerust vooraf contact met ons op voor meer details of persoonlijke tips.
Het is niet voor niets dat Matthieu van der Poel en vele andere profwielrenners hier regelmatig komen trainen. Af en toe komt zelfs de Vuelta door onze vallei. Dankzij de vele fietsers is er in Jalon zelfs een groot wielercafé met terras, al wordt ook bij Bar Toni in Alcalalí vaak 'nagepraat'. In het huis staan vier mountainbikes die geschikt zijn voor dagelijks gebruik en kleine tochtjes op asfalt. Voor het serieuzere werk zijn racefietsen en full-suspension mountainbikes te huur in Jalon (ook te bezorgen).
De mogelijkheden voor mooie wandelingen zijn echt te veel om op te noemen: de amandelbloesemwandelingen in februari, diverse bergkammen met uitzicht, afwisselende wandelingen met veel of juist weinig hoogtemeters. Uiteraard zijn het korte wandelingetje naar Jalon (rommelmarktje op zaterdag) of Parcent (paella eten bij Era) mooie instappers voor de eerste dag. Zowel voor fietsers als wandelaars geldt: de combinatie met een paella bij restaurant Vista Bernia op een heldere dag is echt tip nr. 1.
Zwemmen kan behalve in ons eigen zwembad ook op een van de stranden in de buurt. Die zijn er in alle soorten en maten: groot breed zandstrand (zoals Arenal of Devesses) tot klein intiem rotsachtig (zoals Granadella).

Kortom: Villa Arbolada biedt een comfortabele basis om het echte, authentieke Spanje en zijn vriendelijke bewoners te ontdekken. Kom hier eens zelf kijken, en je bent echt verkocht. Geniet alvast lekker van de foto's, neem gerust contact op als je vragen hebt, en wie weet zien we binnenkort je boeking in onze villa. 

LET OP: vanwege naastgelegen villa's zijn wij helaas niet geschikt voor naakt- of 100% halal zwemmen.

De verhuurder, Ernest & Marjon

Advertentie online sinds december 2018

Geverifieerde verhuurder
Reageert gemiddeld binnen 1 uur
Direct bij ons eerste bezoek werden we verliefd op de Jalon-vallei, en het dorpje Alcalalí in het bijzonder. Vlakbij de kust, maar toch zó enorm anders dan de commerciële playas. De gezelligheid van het dorpsplein, de rustgevende vriendelijkheid van de inwoners, het laaggebergte dat zoveel mogelijkheden biedt om te wandelen en fietsen! Dat speciale gevoel om vanuit een relaxte 'thuisbasis' steeds weer nieuwe plekjes te ontdekken, willen we graag met anderen delen.

Prijzen & reserveren

Selecteer je aankomst- en vertrekdatum op de kalender.
Selecteer je vertrekdatum.
 Minimaal verblijf  nachten.
Klik op de oranje button om je reservering te starten. Nog geen betaling nodig.
Wissen
  • 1 Aankomst- / Vertrekdatum
  • 1 Beschikbaar
  • 1 Geen prijzen beschikbaar
  • 1 Bezet
  • 1 In optie

Toelichting op de prijzen

Bij ons kunt U zelf bepalen op welke dagen u wilt komen en gaan, net wat u het beste uitkomt. Wel hanteren we een minimum van 3 nachten (in het hoogseizoen 6 nachten). Zie de tabel hieronder voor de exacte prijzen per nacht bij niet-standaardverblijf. Wilt u langer dan een week verblijven, dan belonen we (buiten het hoogseizoen) uw vertrouwen met extra korting:
  • Tweede week = 10% korting
  • Derde week = 20% korting
  • Vierde week = 30% korting
Als u de juiste dagen aanklikt, berekent de kalender direct de juiste prijs. Schoonmaakkosten gelden eenmalig per boeking, beddengoed/handdoeken per persoon en zijn verplicht. Vroeger rekende Micazu ons géén extra kosten, maar dat is nu veranderd! Daarom hebben wij in 2022, helaas, onze prijzen op dit platform moeten verhogen. Het goede nieuws: ondanks de wereldwijde inflatie hebben wij daarna onze prijzen niet meer verhoogd, en ook komend seizoen gelden de prijzen zoals ze op dit moment geadverteerd zijn.

De borgsom wordt uiteraard na afloop teruggestort, tenzij er kosten te verrekenen zijn. Op de dag van aankomst is de woning in principe beschikbaar vanaf 15:00 uur. Op de dag van vertrek dien je de woning uiterlijk om 11:00 uur weer op te leveren.
Razendsnelle wifi is in de prijs inbegrepen, net als elektriciteit voor normaal gebruik.
In de winterperiode gelden de prijzen excl. electriciteit.

NB: we hopen natuurlijk dat de strijd tegen het coronavirus je vakantieplannen niet in de war gaat sturen. Als het straks onverhoopt niet mogelijk is om naar Spanje te reizen, dan zullen we altijd samen met de gast naar een oplossing zoeken. Wij kunnen echter geen verantwoordelijkheid dragen voor annuleringen elders (zoals vliegmaatschappijen), dus raden we bij twijfel toch een annuleringsverzekering aan.


Tarieven

Tarieven zijn per verblijf

van
ma 01-apr-2024
tot
wo 01-mei-2024
Minimaal verblijf 3 nachten
Week € 797,00
Midweek -
Nacht -
Weekend -
van
wo 01-mei-2024
tot
zo 16-jun-2024
Minimaal verblijf 3 nachten
Week € 958,00
Midweek -
Nacht -
Weekend -
van
zo 16-jun-2024
tot
zo 01-sep-2024
Minimaal verblijf 6 nachten
Week € 1476,00
Midweek -
Nacht € 211,00
Weekend -
van
zo 01-sep-2024
tot
di 01-okt-2024
Minimaal verblijf 3 nachten
Week € 1025,00
Midweek -
Nacht -
Weekend -
van
di 01-okt-2024
tot
vr 01-nov-2024
Minimaal verblijf 3 nachten
Week € 911,00
Midweek -
Nacht -
Weekend -
van
vr 01-nov-2024
tot
za 01-mrt-2025
Minimaal verblijf 3 nachten
Week € 569,00
Midweek -
Nacht -
Weekend -
van
za 01-mrt-2025
tot
di 01-apr-2025
Minimaal verblijf 3 nachten
Week € 683,00
Midweek -
Nacht -
Weekend -

Extra's

Hier vind je de eventuele verplichte en optionele bijkomende kosten.

Borgsom
€ 300,00
Per verblijf
Betalen bij boeking | verplicht
Eindschoonmaak
€ 165,00
Per verblijf
Betalen bij boeking | verplicht
Elektra
€ -
Naar verbruik
Wordt verrekend met de borg.
Internet
€ 0,00
Per verblijf
Gratis
Linnengoed
€ 12,50
Per persoon
Betalen bij boeking | verplicht

Locatie & tips

Tips van de verhuurder

In de villa ligt een map met allerlei tips voor uitstapjes. Wandelroutes, fietsroutes, stranden, uitstapjes in de omgeving, pretparken etc. Op de kaart hierboven laten we alvast enkele leuke tips zien, maar er is nog veel meer te doen in de regio.
Mocht je nog meer willen weten of specifieke wensen hebben, vraag het ons gerust! (of kijk op onze website)
In februari staan alle amandelbomen in bloei, waardoor de hele vallei wit/roze kleurt. Voor Alcalalí een goede reden voor een feestje, met allerlei festiviteiten.
(Zie bv http://www.feslali.com/en/programacion.php of mail ons voor meer info).
Begin mei (meestal het eerste weekend) wordt in het naburige dorp Jalon het muziekfestival Xalonia georganiseerd. Een weekend met diverse podia waarop (meestal lokale) pop-bandjes hun kunsten vertonen. Veel gezelligheid dus!
Zie Xalonia.org voor meer informatie.
In de dagen rond 25 juni zijn de jaarlijkse 'Fiestas de Sant Joan'. Dit is de voor de inwoners de belangrijkste week van het jaar, met processies, straatbarbecues, vuurwerk, diverse activiteiten en elke dag muziek.

Begin augustus (ongeveer 2-6 aug) is het jaarlijkse Fiesta Santo Domingo, in Jalon.
Het voldoen van de aanbetaling houdt in, dat de Huurder heeft kennis genomen en akkoord gaat met de algemene huurvoorwaarden en de omschrijving van de woning die hij heeft gehuurd.

Artikel 1. Aansprakelijkheid
Verhuurder kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor enige verstoring, wijziging of verhindering van het verblijf van de klant, indien dit het gevolg is van onvoorziene of onoverkomelijke gebeurtenissen. Verhuurder kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor ongemakken, veroorzaakt door het werk van derden, zoals gemeente, provincie, enz. Evenmin kan Verhuurder verantwoordelijk worden gehouden voor onderbreking van gas, water, internet of elektriciteit. Bij onvoorziene reparatiewerkzaamheden kan de huurder de verhuurder niet aansprakelijk stellen voor eventuele overlast. De verhuurder verplicht zich tegenover de huurder de onvoorziene schade aan het onroerend goed zo spoedig mogelijk te herstellen.
Verhuurder wijst elke verantwoordelijkheid af voor verlies, diefstal of beschadiging van bagage, persoonlijke eigendommen of voertuig, zomede voor kosten, voortvloeiend uit het niet op tijd bereiken van het vakantiehuis of appartement ten gevolge van vertraging.
De hoofdhuurder is aansprakelijk voor de hele groep medehuurders. De huurders zijn aansprakelijk voor alle schade die door hun toedoen is aangebracht aan het onroerend goed en inventaris (inclusief de aanwezige fietsen). Hierin is eveneens begrepen schade veroorzaakt door bezoekers. De huurder is verplicht eventuele schade direct aan de verhuurder te melden. Huurder zal het gehuurde als "goed huisvader" bewonen. Het is niet toegestaan om het onroerende goed te bewonen met andere dan in het huurcontract vermelde personen.
Artikel 2. Reserveren en prijs.
Een reservering is geldig vanaf het moment, dat Verhuurder de vereiste aanbetaling heeft ontvangen.
Het betalen hiervan houdt in, dat de huurder heeft kennis genomen van en akkoord gaat met de algemene huurvoorwaarden en de omschrijving van de woning.
Artikel 3. Betaling van de huurprijs.
Voor iedere reservering moet 40% van de huurprijs worden aanbetaald. Deze aanbetaling moet binnen 13 dagen na de factuurdatum door Verhuurder ontvangen zijn.
Het restant moet uiterlijk 6 weken voor aanvang van het verblijf in het vakantiehuis door Verhuurder zijn ontvangen. Indien deze betaling niet tijdig heeft plaats gevonden, zal de huurder een bericht ontvangen met het verzoek het restant binnen 5 werkdagen te betalen. Volgt op dit verzoek geen tijdige betaling, dan zal dit gezien worden als een annulering van de woning door de huurder en zijn de annuleringsvoorwaarden van artikel 4 van toepassing. Verhuurder heeft dan tegelijkertijd het recht het betreffende vakantiehuis opnieuw voor verhuur aan te bieden.
Indien de reservering minder dan 6 weken voor aanvang van de huurperiode plaatsvindt, dan dient betaling van de volledige huurprijs per ommegaande plaats te vinden.
Na ontvangst van het restant van de huurprijs, worden de reispapieren per ommegaande aan de huurder toegestuurd. Dit betreft alle noodzakelijke informatie betreffende routebeschrijving, adres en naam van de persoon die de ontvangst regelt.
Artikel 4. Annulering door de huurder.
Huurder wordt geadviseerd om een annuleringsverzekering af te sluiten. Elke annulering moet schriftelijk of per email aan Verhuurder worden gemeld. De annulering is pas definitief nadat de Verhuurder een ontvangstbevestiging heeft verstuurd.
Verhuurder brengt de volgende bedragen in rekening, afhankelijk van de datum van annulering door de huurder:
• annulering meer dan 3 maanden voor de aanvang van de huurperiode: 10 euro.
• annulering tussen de 90e en de 60e dag voor de aanvang van de huurperiode: 25% van de huurprijs.
• annulering tussen de 60e en de 42e dag voor de aanvang van de huurperiode: 40% van de huurprijs.
• annulering minder dan 42 dagen voor de aanvang van de huurperiode: 100% van de huurprijs.
Indien de huurder geen gebruik maakt van het vakantiehuis of deze voor het einde van de huurperiode verlaat, zal er geen restitutie plaats vinden.
Artikel 5. Annulering door Verhuurder.
Indien door onvoorziene omstandigheden Verhuurder een huurovereenkomst moet annuleren, zal de huurder hiervan onmiddellijk op de hoogte worden gebracht en restitutie van aanbetalingen plaatsvinden.

Artikel 6. Klachten en geschillen.
Indien de huurder weigert bezit te nemen van het vakantiehuis, omdat de staat van de woning niet overeenkomst met wat hij er redelijkerwijs van mag verwachten, dan dient hij onmiddellijk contact op te nemen met Verhuurder. Indien het niet mogelijk is om tot overeenstemming te komen, dan moet hij de klacht door een ter zake kundige, een deurwaarder of een notaris laten verifiëren, teneinde een objectief oordeel te verkrijgen. Klachten worden alleen in behandeling genomen, indien deze binnen 48 uur na het in bezit nemen van het vakantiehuis telefonisch worden gemeld en wordt gevolgd door een aangetekend schrijven. Dezelfde regel geldt, indien er zich tijdens het verblijf in het vakantiehuis iets ernstigs voordoet.
Het huidige contract is opgesteld en moet worden geïnterpreteerd naar Nederlands recht. Alle geschillen, die uit dit contract zouden kunnen rijzen, vallen onder de exclusieve jurisdictie van het Nederlandse kantongerecht.
Artikel 7. Omschrijving.
Alle losbladige informatie of informatie op de website van Verhuurder betreffende het vakantiehuis, de indeling, het meubilair of de desbetreffende voorzieningen is te goeder trouw verstrekt. Indien hierin een verandering plaats vindt tussen het moment van reservering en de aanvang van de huurperiode, zal Verhuurder de huurder hierover informeren, doch dan kan Verhuurder hiervoor niet verantwoordelijk worden gesteld.
Indien, ondanks alles, de informatie betreffende het vakantiehuis, de indeling, het meubilair, het maximum aantal bewoners of de desbetreffende voorzieningen niet juist blijkt te zijn, dan dient de huurder Verhuurder hiervan onmiddellijk in kennis te stellen, zodat deze het één en ander kan herstellen. Alle informatie betreffende toerisme en activiteiten is door derden verstrekt en valt buiten de verantwoordelijkheid van Verhuurder.
Artikel 8. Aankomst en vertrek.
De aankomst in een vakantiewoning vindt normaliter plaats na 15:00 uur, tenzij anders is overeengekomen. Het vakantiehuis moet uiterlijk om 11:00 uur verlaten worden op de dag van vertrek.
Artikel 9. Gebruik van de fietsen
Verhuurder kan maximaal vier fietsen (ongeveerde mountainbikes/roadbikes) ter beschikking stellen van Huurder, deze zijn slechts voor gebruik op verharde wegen. Voor het gebruik van deze fietsen worden geen extra kosten gerekend, en er is geen recht op vergoeding indien de fietsen onverhoopt in onbruikbare staat verkeren. Indien een of meerdere fietsen door vorige gebruikers in ondeugdelijke staat zijn achtergelaten, dient hiervan zo snel mogelijk melding gemaakt te worden bij de Verhuurder. Wanneer tijdens gebruik van de huurders kosten ontstaan voor noodzakelijke reparaties zullen die verrekend worden met de borgsom. In Spanje is het verplicht om buiten de bebouwde kom gebruik te maken van een fietshelm.
Artikel 10. Huisdieren.
In het vakantiehuis is het niet toegestaan om een huisdier mee te nemen, tenzij het een medisch noodzakelijke hulphond betreft.
Artikel 11. Roken en open vuur
Roken is niet toegestaan in en om de woning. Ook het maken van open vuur, bijvoorbeeld voor een barbecue, is niet toegestaan. Barbecueën is wel toegstaan met de aanwezige gasbarbecue.
Artikel 12. Waarborg.
Huurder betaalt vooraf een waarborgsom van €300,-. Deze zal binnen 14 dagen na het einde van de huurperiode terugbetaald worden, eventueel onder aftrek van extra kosten voor elektraverbruik (alleen in de maanden nov-feb) en herstel van achteraf geconstateerde schade aan de woning.
Artikel 13. Schoonmaak.
Het huis zou schoon en netjes moeten worden aangetroffen. Is dit onverhoopt niet het geval, dan moet dit door Huurder onmiddellijk gemeld worden aan degene die de ontvangst regelt zodat deze het één en ander kan herstellen. Bovendien dient de huurder dit binnen 24 uur aan Verhuurder te melden.
Bij het vertrek dient de huurder de woning veegschoon achter te laten. Afval dient te worden gedeponeerd in de daarvoor bestemde containers (beneden bij de ingang van de wijk).


Verhuurder stelt het op prijs, indien eventuele op- en aanmerkingen aan hem worden doorgegeven.

Registro GEEP Turisticas Valenciana: VT-467139-A
Etiqueta Energetica: E2017VK052264
Tegenwoordig beschikken we over internet via glasvezel, waarmee snelheden tot zo'n 300 Mbps mogelijk zijn. Er is wifi via zowel de 2.4 als de 5 GHz band.
Je kunt de Nederlandse publieke én commerciële TV-zenders bekijken via internet m.b.v. ons NLZiet-abonnement. Maar je kunt natuurlijk ook TV, Youtube etc bekijken via je eigen mobiele apps en onze Chromecast aansluiting.
De foto laat de daadwerkelijke snelheden zien van enkele tests via Wifi op verschillende plekken in de vila: boven, beneden, binnen en buiten.

Plattegrond


Indeling

Woonkamer
1e verdieping
37 m2

Tegels

Airconditioning

Eethoek / Eettafel

Slaapkamer 1
1e verdieping

Bed: 2-persoons 190 x 140 cm

Tegels

Kledingkast(en) (1)

Slaapkamer 2
1e verdieping

Bed: 1-persoons 200 x 80 cm

Bed: 1-persoons 200 x 80 cm

Tegels

Slaapkamer 3
Begane grond

Bed: 1-persoons

Bed: 1-persoons

Tegels

Badkamer 1
1e verdieping

Bidet

Toilet

Douche

Badkamer 2
1e verdieping

Douche

Wastafel

Badkamer 3
Begane grond

Toilet

Douche

Wastafel

Keuken

Soort: Open

Fornuis: Gas (4 Kookzones/branders)

Afzuigkap

Zwembad

Soort: Openlucht zwembad / Inbouw zwembad

Verwarming: Niet verwarmd zwembad

Privacy: Privé zwembad

Faciliteiten

Type accommodatie

  • Villa

Woonoppervlakte

  • 145 m2

Kinderen

  • Kinderbed (1)
  • Kinderstoel (1)

Sport & recreatie

  • Fietsen
  • Golf
  • Mountainbiken
  • Wandelen
  • Watersport

Populaire thema's

  • Cultuur & historie
  • Luxe accommodatie
  • Overwinteren
  • Natuurhuisjes
  • Zon, zee & strand

Verwarming

  • Houtkachel
  • Airconditioning

Internet, wifi, audio

  • Televisie
  • Blu-ray-speler
  • Wifi
  • Nederlandstalige zenders
  • USB-aansluiting
  • Internetaansluiting

Buitenvoorzieningen

  • Balkon
  • Barbecue
  • Buitenverlichting
  • Grillplaat
  • Ligstoel(en)
  • Parkeerplaats(en) (2)
  • Terras
  • Tuin
  • Tuinstoel(en)
  • Tuintafel(s)
  • Veranda
  • Dakterras
  • Buitenkeuken
  • Loungeset

Privacy

  • Van buiten zichtbaar
  • Vrijstaande woning

Faciliteiten

  • Wasdroger
  • Wasmachine
  • Hal
  • Berging
  • Bijkeuken / wasruimte
  • Kluis
  • Apart toilet
  • Roken niet toegestaan
  • Accommodatie op verdieping: (2)
  • Huisdier niet toegestaan
  • Huisdieren in overleg

Linnengoed

  • Badjassen
  • Bedlinnen
  • Handdoeken
  • Keukenlinnen
  • Strandlakens

Games & entertainment

  • (Bord)spellen
  • (Strip)boeken
  • Dvd's / Blu-ray's


€ 569,-
per week v.a.
€ 569,-
per week v.a.
Aankomst
-
Vertrek Selecteer
  • Géén boekingskosten
  • Gebruik onze service gratis!
  • Je boekt direct bij de eigenaar

Anderen bekeken ook:

Casa Las Palmeras met zeezicht

9,3
Vanaf per nacht € 157,- v.a. per week per week € 1.099,-

Casa Solvino

9,6
Vanaf per nacht € 225,- v.a. per week per week € 1.575,-