Finca


Geniet deze zomer van een leuke vakantie in een mooie Spaanse finca (landhuis) voor 6 personen op een toplocatie in Hondón de las Nieves, binnenland Alicante, Costa Blanca.
Deze woning is gelegen met een prachtig zicht op de omliggende bergen en wijngaarden. De woning heeft drie slaapkamers en twee badkamers. Een binnenkeuken en een leuke buitenkeuken waar je heerlijke Spaanse tapa's kan bereiden.
Een zwembad van 5 x 10 meter om in de zomermaanden een verfrissende duik te nemen.
De grote dennebomen zorgen voor schaduwplekken in de zomer.
Deze finca is gelegen op een grondstuk van 3000 m2. Hierdoor zijn er verschillende hoekjes waar je van een grote privacy kan genieten..

Geverifieerde reviews

Echte huurders, echte meningen.

Bekijk alle reviews

De verhuurder

Bij Micazu sinds augustus 2019

Bekijk het volledige profiel

Reageert gemiddeld binnen 3 uur

Reeds tien jaar wonen wij op geregelde tijdstippen in onze mooie woning is het Spaanse binnenland. Regelmatig verblijven we ook in België en in deze periode willen we onze woning verhuren aan gasten die houden van het Spaanse binnenland en op zoek zijn naar een woning met de nodige privacy.
We heten je alvast van harte welkom.

Prijzen & reserveren

Selecteer je aankomst- en vertrekdatum op de kalender.
Selecteer je vertrekdatum.
 Minimaal verblijf  nachten.
Klik op de groene knop om te boeken.
Wissen
 • 1 Aankomst- / Vertrekdatum
 • 1 Beschikbaar
 • 1 Geen prijzen beschikbaar
 • 1 Bezet
 • 1 In optie

Toelichting op de prijzen

Prijzen inclusief water, internet en elektriciteitsverbruik.
Voor de wintermaanden kostprijs verwarming naar verbruik. Af te rekenen met de waarborg


Tarieven

Tarieven zijn per verblijf

van
ma 13-dec-2021
tot
za 15-jan-2022
Minimaal verblijf 7 nachten
Week € 900,00
Midweek -
Nacht € 129,00
Weekend -

Extra's

Hier vind je de eventuele verplichte en optionele bijkomende kosten.

Eindschoonmaak
€ 95,00
Per verblijf
Betalen bij boeking | verplicht

Locatie & tips

Tips van de verhuurder

Wil je de rio Chicamo eens bezoeken start dan in Macisvenda. Parkeer je auto op de parkeerplaats (38°15'45.9"N 1°00'05.2"W) en wandel het zandpad naar beneden. Na 150 meter passeer je de rio Chicamo. Blijf nu de rivier volgen tot je aankomt in het gehucht Umbria (38°14'43.1"N 1°00'26.1"W)
Blijf zoveel mogelijk de rechteroever volgen, soms moet je wel eens de Chicamo over steken. Na ongeveer 1,5 km kom je aan een rotswand, hier moet je weer naar de linkse kant van de rio en direct via het rietveld verder wandelen. Soms is het wel een beetje zoeken maar je tocht wordt beslist beloond als je aankomt in de kloof van El Cajer. Wondermooi om te zien.
In de omgeving van Elche ligt een prachtig natuurgebied ontstaan na de bouw van "El Pantano de Elche" een stuwdam uit de 17e eeuw.
Het is een dam in boogvorm van ongeveer 22 meter hoog en 75 breed, een wanddikte aan de basis van 12 meter en 9 meter boven. De breedte van de structuur is ongeveer 75 meter.
Het reservoir werd gebouwd op de rivier de Vinalopó en ligt tussen de bergen van Elche en de Castelar heuvels.
Op de avond op 4 augustus 1418 bevonden zich op het plein voor de kapel in Hondón de las Nieves enkele dorpelingen welke de richtlijn bespraken welke ze gekregen hadden om een bedevaart te organiseren naar Biar om daar bij de “Virgen de Gracia” (maagd van gunsten) te smeken voor hun bescherming.
Op dat moment zien ze twee jonge pelgrims naderbij komen die hun de weg vragen naar Yecla. De dorpelingen vertellen hen dat het nog heel ver is en bieden de pelgrims onderdak aan.
De pelgrims aanvaarden het aanbod voor overnachting en men vervolgt het gesprek over de bedevaart naar Biar. Ze uiten hun wens om een eigen beeld van de Maagd Maria te hebben. De pelgrims bieden aan om een beeld voor hen te vervaardigen want ze zijn beeldhouwers.
Ze willen opgesloten worden in de kapel met alleen materialen en eten, en in drie dagen zullen ze het beeld maken. Maar na drie dagen komen de pelgrims nog steeds de kapel niet uit en men hoort ook geen lawaai van arbeid van binnenuit. Bij de ochtend van de vijfde dag, donderdag 9 augustus, konden de dorpelingen hun nieuwsgierigheid en bezorgdheid over het welzijn van de pelgrims niet meer bedwingen. In tegenwoordigheid van de kapelaan van de kapel, eerwaarde Heer Pantoja, verbraken ze het slot van de kerk en opende de deuren.
Met grote verbazing en verwondering treffen ze daar, boven op het altaar van de kapel, een nieuwe afbeelding van de Maagd Maria..
Plotseling en zonder iemands hulp begon de klok van de kapel zonder onderbreking drie uur te luiden. Het voedsel dat ze aan de pelgrims hadden meegegeven was door hen niet aangeraakt en zij waren verdwenen zonder dat iemand hen nog had gezien.
De inwoners van Hondón maakte deze gebeurtenis in Aspe bekend (Hondón was toen nog een gehucht van Aspe) waarna verschillende inwoners met de pastoor en de autoriteiten voorop het beeld naar Aspe brachten en er een groot feest vierde.
Om het beeld een officiële naam te geven kwam men met de volgende namen: Maria de la Piedad, (Maria van de vroomheid) Maria de la Victoria, (Maria van de overwinning) Refugio de Afligidos, (toevlucht van diepbedroefde) Maria del Consuelo, (Maria van troost) en Concepcion Inmaculada. (ontvangenis onbevlekte maagd)
Alle namen werden op briefjes geschreven en in een pot gedaan en het lot zou de naam bepalen van het beeld. De naam die eruit kwam was de naam “Virgen de las Nieves”. Deze naam hadden ze niet opgeschreven Men controleerde alle andere namen en telkens kwam de naam “Virgen de las Nieves” uit de pot.
Vanaf het jaar 1418 viert men het feest van de “Virgen de las Nieves” op 5 augustus, het ene jaar in Aspe het andere jaar in Hondòn de las Nieves en eindigt met het overbrengen van het beeld naar de kerk van Hondón de las Nieves.
De Hondon Valley is een prachtige en rustige omgeving met typisch landelijke Spaanse dorpjes. De belangrijkste twee, Hondon de las Nieves en Hondon De Los Frailes (beiden ongeveer 3000 inwoners) liggen op een half uur rijden van de luchthaven van Alicante en van de mooie zandstranden van de Costa Blanca.
Hondón de las Nieves en Hondón de los Frailes zijn typisch Spaanse, schilderachtige vriendelijke kleine dorpjes, die niet veel veranderd zijn door de jaren heen . De dichtstbijzijnde steden zijn Elche (Palmenstad) naar het zuidoosten Crevillente. Dorpen in de directe omgeving zijn La Romana, Pinoso, Aspe, Novelda.
De Hondon vallei is relatief ongerept en prachtig, gelegen in een rustige bergachtige streek. De vallei staat bekend om zijn druiven en wijn productie. Hondon is van de kuststreek afgesloten door het prachtige Crevillente gebergte. Dikke dennenbomen op de hellingen omlijsten het landelijke landschap van druiven, amandelen, olijfbomen en wijngaarden. De vallei wordt vaak aangeduid als de "Wijnvallei". Vele andere wortelgewassen en fruit worden hier verbouwd. Typisch voor het gebied is de meer dan 310 dagen heerlijke Spaanse zon per jaar! Naast de landbouw is er de ontginning van steengroeven voor marmer- en cementproductie.
In het centrum van Hondón de las Nieves ligt het dorpsplein, typisch mediterraan, met palmbomen en vol van kleuren door de mooie gevels van een aantal van haar oudste huizen. Het gemeentehuis huis heeft nog zijn originele klokkentoren gebouwd rond 1900, je zal schrikken bij het horen van de “rammelende” klok elke 15 minuten! Het dorpsplein is de locatie voor de meeste sociale en gemeentelijke evenementen, waaronder tal van openlucht concerten, parades, ceremonies en feesten. Langs de fontein, op het begin van de helling, komen we bij de onlangs gerenoveerde barokke parochiekerk daterend uit de 18e eeuw. In de kerk kan je de prachtig gerestaureerde muurschilderingen bewonderen. Jammer dat de kerk dikwijls gesloten is. Vanaf het plein voor de kerk heb je een mooi uitzicht op het omliggende berglandschap. De lokale bevolking is over het algemeen religieus, vriendelijke en familie georiënteerd. Zondagen worden nog steeds beschouwd als een belangrijke familiedag. Het is heerlijk om alle generaties te zien genieten van het gezinsleven in de parken, picknickplaatsen en op het dorpspleintje. Er is een overvloed aan feesten in de zomermaanden in en rond Hondon. De culturele evenementen, straatmuziek, traditionele kleding, en dans zijn niet te missen in deze regio.
Op het einde van Hondón de las Nieves zie je de prachtige Bodegas Cerda, een wijnhuis met museum. Het gebouw is de trots van het gebied en slechts enkele jaren oud. Je kan hier de lokale wijnen kunt proeven en de geschiedenis van de lokale wijnindustrie ontdekken.

Op het einde van Hondón de las Nieves zie je de prachtige Bodegas Cerdá, een wijnhuis met museum. Het gebouw is de trots van het gebied en slechts enkele jaren oud. Je kan hier de lokale wijnen proeven en de geschiedenis van de lokale wijnindustrie ontdekken.
Onder het genot van een goed glas wijn kunt u een belangrijke etnografische tentoonstelling bezoeken. De tentoonstelling geeft een overzicht van de oude productiemachines, mooie foto collectie en tal van gebruiksvoorwerpen en uitrustingsstukken die onze voorouders gebruikte in de wijnverbouwing.
Bodegas Cerdá heeft alle faciliteiten voor het verwerken en bottelen van wijnen.
Het laboratorium controleert alle parameters om wijnen van de hoogste kwaliteit aan te bieden. In de ondergrondse kelder, op een constante temperatuur, kan de wijn rusten in vaten van Amerikaans en Franse eik.
Bodegas Cerdá werd opgericht in 1885 in Hondón de las Nieves. Vanaf het prille ontstaan?? is het een familiaal bedrijf. Sinds 2007 is Bodegas Cerdá gehuisvest in de nieuwe gebouwen.
Dit religieuze gebouw werd gebouwd volgens het project dat de ingenieur Don José Sala Sala ontwierp en daarbij zijn project doordrenkte met het Catalaanse modernisme. De bouw, waarmee men in 1918 begon, had 3 fasen nodig totdat men het in 1946 afwerken kon.
Aan de belangrijkste voorgevel onderscheiden zich torens van 25 m hoogte, waarop zich een stenen kruis bevindt, zoals men dat ook vindt in de koepel op de bovenste boog van de voorgevel. De decoratieve motieven hebben hun voorgangers in de middeleeuwse stijlen, Barok en in de natuur zelf; invloeden die de ontwerper ertoe brachten stenen uit de rivier Vinalopó te combineren, maar ook veelkleurige porseleintegels, bakstenen, roodkleurig bouwmateriaal, metselwerk enz. hetgeen men aan de buitenzijde van het gebouw waarnemen kan.

Indeling

Woonkamer 1
Begane grond
25 m2

Tegels

Ventilator

Eethoek / Eettafel

Woonkamer 2
Begane grond
25 m2

Tegels

Bank 4 zits (2)

Slaapkamer 1
Begane grond
12 m2

Bed: 2-persoons 200 x 140 cm

Tegels

Dekbedden

Slaapkamer 2
Begane grond
12 m2

Bed: 2-persoons 200 x 160 cm

Tegels

Dekbedden

Slaapkamer 3
Begane grond
12 m2

Bed: 2-persoons 200 x 160 cm

Tegels

Badkamer 1
Begane grond
7 m2

Toilet

Douche

Ligbad

Badkamer 2
Begane grond
7 m2

Toilet

Douche

Wastafel

Buitenkeuken
Begane grond

8 m2

Keuken

Soort: Aparte ruimte

Fornuis: Elektrisch (4 Kookzones/branders)

Afzuigkap

Zwembad

Soort: Openlucht zwembad / Inbouw zwembad

Verwarming: Niet verwarmd zwembad

Privacy: Privé zwembad

Faciliteiten

Type accommodatie

 • Finca

Woonoppervlakte

 • 180 m2

Sport & recreatie

 • Bergsport
 • Fietsen
 • Golf
 • Wandelen

Internet, wifi, audio

 • Satellietontvanger
 • Televisie
 • Radio
 • Wifi
 • Nederlandstalige zenders
 • USB-aansluiting
 • Internetaansluiting

Buitenvoorzieningen

 • Barbecue
 • Buitenverlichting
 • Carport
 • Grillplaat
 • Ligstoel(en)
 • Parasol(s)
 • Privé oprit
 • Terras
 • Tuin
 • Veranda
 • Dakterras
 • Buitenkeuken
 • Tuin volledig omheind

Faciliteiten

 • Wasmachine
 • Beveiligingsinstallatie
 • Berging
 • Bijkeuken / wasruimte
 • Apart toilet (1)
 • Roken niet toegestaan
 • Huisdieren in overleg

Linnengoed

 • Bedlinnen
 • Handdoeken
 • Keukenlinnen

Mindervaliden

 • Gelijkvloers

Games & entertainment

 • (Strip)boeken

Privacy

 • Vrijstaande woning


€ 900,-
per week v.a.
€ 900,-
per week v.a.
Aankomst
-
Vertrek Selecteer
 • Géén boekingskosten
 • Gebruik onze service gratis!
 • Je betaalt direct aan de eigenaar

Anderen bekeken ook:

Villa La Rioja in Benissa Costa

8,9
Vanaf per nacht € 64,- per week € 450,-