Vakantiehuis


Voor langere huurperioden in de winter hebben we speciale prijzen. Bel ons!

Trots als we zijn op onze ruime villa op de Monte Pedreguer, hebben we er nu een schitterende vakantiewoning/gastenverblijf bij gebouwd. 

Zoals te zien is op bijgaande foto's is het een ruime 4-persoons woning. Een nette huiskamer met open keuken, voorzien van alle benodigde apparatuur. 2 royale 2-persoonsslaapkamers en een luxe badkamer.

Alle kamers hebben verwarming, airco en wifi. De huiskamer heeft satelliet-tv met de Nederlandse zenders.

De woning heeft verschillende terrassen, waarvan 1 bij het zwembad.

Pedreguer ligt op ca. 100 km van Valencia naar Alicante. Op verzoek kunnen we vervoer van en naar de luchthaven regelen.

”Onze berg” ligt in de Jalonvallei en wordt gezien als één van de gezondste streken van de wereld.

Op ruim 10 autominuten liggen de kuststadjes Javéa in Dénia. Beide stadjes hebben een deel dat toeristisch is en waar het altijd feest is. Ook hebben beide steden een oude binnenstad, waar ook veel locals hun vertier vinden in de grotere cafeetjes, terrassen en restaurantjes.
Voor de liefhebbers van golf zijn er volop mogelijkheden. In Pedreguer ligt de prachtig aangelegde 18-holes golfbaan “La Sella”. Vanuit het vakantiehuis is het nog net zichtbaar.

Voor langere huurperioden in de winter hebben we speciale prijzen. Bel ons!


De verhuurder, Angela & Jos

Advertentie online sinds november 2019

Geverifieerde verhuurder
Reageert gemiddeld binnen 1 uur
Wij zijn Angela en Jos. We hebben ons hele werkzame leven diverse horecabedrijven geëxploiteerd en zijn nu een stuk rustiger geworden. In 2000 is onze woning gebouwd. Onlangs hebben we een 4-persoons gastenverblijf bij onze woning gebouwd. De luxe woning, eerst bedoeld voor familie en vrienden, is nu ook voor u te huur. We verblijven een deel van het jaar in Nederland en een groot deel in Spanje. Misschien komen we elkaar nog tegen op de Monte Pedreguer!

Prijzen & reserveren

Selecteer je aankomst- en vertrekdatum op de kalender.
Selecteer je vertrekdatum.
 Minimaal verblijf  nachten.
Klik op de oranje button om je reservering te starten. Nog geen betaling nodig.
Wissen
  • 1 Aankomst- / Vertrekdatum
  • 1 Beschikbaar
  • 1 Geen prijzen beschikbaar
  • 1 Bezet
  • 1 In optie

Toelichting op de prijzen

Onze prijzen zijn exclusief het gebruik van electriciteit. Hiervoor wordt €0,30 per kwh in rekening gebracht en verrekend met de borgsom.
De borgsom wordt, na verrekening van kosten, binnen drie weken na afloop van de huurperiode teruggestort.

Tarieven

Tarieven zijn per verblijf

van
za 20-jan-2024
tot
za 15-jun-2024
Minimaal verblijf 2 nachten
Week € 735,00
Midweek -
Nacht € 105,00
Weekend -
van
za 15-jun-2024
tot
za 14-sep-2024
Minimaal verblijf 14 nachten
Week € 1120,00
Midweek -
Nacht € 160,00
Weekend -
van
za 14-sep-2024
tot
za 14-dec-2024
Minimaal verblijf 2 nachten
Week € 735,00
Midweek -
Nacht € 105,00
Weekend -
van
za 14-dec-2024
tot
za 18-jan-2025
Minimaal verblijf 7 nachten
Week € 1120,00
Midweek -
Nacht € 160,00
Weekend -

Extra's

Hier vind je de eventuele verplichte en optionele bijkomende kosten.

Borgsom
€ 300,00
Per verblijf
Betalen bij boeking | verplicht
Eindschoonmaak
€ 125,00
Per verblijf
Betalen bij boeking | verplicht
Elektra
€ 0,30
Per item
Wordt verrekend met de borg.
Kinderbed
€ 15,00
Per verblijf
Wordt verrekend met de borg.
Kinderstoel
€ 15,00
Per verblijf
Wordt verrekend met de borg.

Locatie & tips

Tips van de verhuurder

Dit is de Montgó, gezien vanaf ons vakantiehuis. Het is een berg van 753 meter hoogte en ligt in het natuurpark Montgó.
De Montgó is te beklimmen vanuit Dénia en vanuit Javéa. Er is zijn diverse routes van eenvoudig tot middelmatig moeilijk en de wandelingen duren gemiddeld 3,5 uur. De route vanuit Dénia gaat langs een paar interessante grotten. Ook is het uitzicht over Dénia prachtig.
Zelf ben ik via Javéa over de Montgó gewandeld. Deze wandeling is soms een beetje moeilijk. Het begint met een brede weg met split. Daarna wordt het een pad en een geitenpaadje. Af en toe moet er over de rotsen geklauterd worden. Maar het is meer dan de moeite waard. Er zijn geweldige uitzichten over Javéa, Dénia en de omgeving. De weg voert niet terug naar Javéa maar naar Jesus Pobre. De afdaling is eenvoudig maar niet altijd even duidelijk aangegeven. Onderweg is een splitsing waar je richting Dénia kunt gaan.
Een beetje in het binnenland ligt het plaatsje Algar. Het is een mooie rit van een klein uur door de bergen. Je komt door ongerepte natuur en kleine dorpjes als Polop en Callosa d’en Sarriá.
De watervallen bevinden zich in het natuurreservaat Les Fonts d’Algar. Het koele, heldere water loopt naar Altea, waar het de zee inloopt. Je kunt een wandelpad van 1,5 kilometer langs de watervallen volgen, soms over houten trappen. Uiteindelijk kom je bij de kloof waar de rivier ontspringt.
Laten we even kijken waarom een vakantie in Spanje, maar zeker aan de Costa Blanca beslist de moeite waard is. Het hele jaar!

1. Je kunt overal ambachtelijk bereid, gezond en vers eten!
Aan de Costa Blanca is genoeg ruimte voor ecologische, natuurlijk en duurzame landbouw. De omliggende steden en dorpen zijn erg trots op deze regionale keuken. Verse groenten, tomaten, olijfolie, fruit en vis zijn basisbegrippen in het Mediterraanse dieet. De
Spaanse keuken is hier een van de grondleggers van. Bijna alle kustplaatsen hebben hun eigen visafslag die bevoorraad worden door de plaatselijke vissers.
Ook voor leuke prijzen (€10-€20) heb je uitgebreide keuzemenu’s in de vele restaurants.

2. Adembenemende natuur
Naast de schitterende kustlijn, staat de Costa Blanca ook bekend om het ruige en bergachtige klimaat. Mooie baaien, kilometerslange zandstranden en flinke rotspartijen maken de natuur zo adembenemend.
In het noorden van de Costa Blanca is het vooral erg groen. Verder kent het landschap de sinaasappel-, olijf-, en amandelbomen.

3. Geen massatoerisme het hele jaar door.
De plaatsen Jávea, Calpe en Dénia zijn vooral druk in juli en augustus. De rest van het jaar is het over het algemeen heerlijk rustig aan de Costa Blanca en wordt er voornamelijk gewoond door de lokale bewoners.

4. Goede bereikbaarheid door de vliegvelden van Alicante en Valencia.
Op de verschillende luchthavens van Nederland, België en Duitsland gaan dagelijks meerdere vluchten naar deze vliegvelden. Ook kun je gemakkelijk op beide luchthavens verrassend goedkoop een auto huren om langs de prachtige Costa Blanca te touren.

5. Gezond klimaat.
Doordat er weinig industrie is, is de lucht erg schoon. De Costa Blanca is door de World Health Organisation (WHO) zelfs uitgeroepen tot een van de gezondste klimaten.
De zomers zijn niet al te heet zijn en de winters mild. Van de 365 dagen, schijnt de zon er ongeveer 55 niet en daarnaast regent het niet te veel. Precies genoeg om de omgeving prachtig groen te houden.
Dit klimaat heeft een erg positief effect op de gezondheid van de mens, wat zelfs bepaalde klachten, zoals astma en reuma, laat verminderen.
Sendero de Pedreguer
Het “pad van Pedreguer” is een niet zo bekende route met vele bezienswaardigheden die het ontdekken waard zijn.
Je vindt er op de hellingen vele stenen terrassen, gebouwd voor de teelt van voornamelijk muskaatdruiven voor de productie van rozijnen (die in heel Europa werden geëxporteerd), evenals de infrastructuur voor het gebruik van water die noodzakelijk was voor de irrigatie.

Het is een lange route, maar niet te veeleisend.

De route is ca. 17,6 km lang, je loopt er ruim 7 uur over. De wandeling is niet moeilijk, de maximale hoogte is 607 m. Je komt heel veel verschillende en verrassende dingen tegen.

Routebeschrijving
De route begint officieel in het "Parque del Patronato" van Pedreguer. Aan de linkerkant van het ravijn na het park, zien we de eerste witte en gele markeringen, die omhoog gaan naar de Cova del Tambor .
Het is heel goed mogelijk de route te starten vanaf de Monte Pedreguer. Vanaf de ingang van het park loop je 700 m richting Pedreguer en sla dan linksaf. Je komt dan vanzelf op de route.
Het eerste deel van het pad brengt ons naar het Caseta Romangat-gebied , op een zigzaggende en mooie klim. Al snel winnen we hoogte en aanschouwen we een prachtig panoramisch uitzicht op Pedreguer. Op de achtergrond op de foto zie je de Montgó, een natuurpark dat ook leuk te bewandelen is.



Na een stuk vals plat begint de afdaling richting de bron “Font Coberta” . Wanneer je de route vanaf de Monte Pedreguer gestart bent, komt je hier op de wandelroute.

Vanaf Font Coberta beginnen we aan de gestage klim naar het hoogste punt van de route, Castell d'Aixa . We slaan af in een bocht, ter hoogte van de Barranc de la Font d'Aixa, en veranderen het bospad in een steil pad.




Eenmaal boven, op 607 meter hoogte, heb je een prachtig uitzicht over de Jalon-vallei. Je overziet het hele gebied tussen Pedreguer, Alcalali, en Parcent.








De afdaling leidt ons naar het schaduwrijke deel van de berg. We steken nu de oude paden over die naar de landbouwgrond in de omgeving leiden. Stenen randen en getrapte terrassen. Stille getuigen van de oude Moorse kolonisten die ooit deze bergen bewoonden.





In het laatste deel verlaten we de paden en keren we terug naar het pad dat de berg weer ingaat. Een korte maar explosieve klim leidt ons naar het gebied van de grot en Castillo de l'Ocaive .


Indeling

Woonkamer
Souterrain
32 m2

Tegels

Airconditioning

Eethoek / Eettafel

Slaapkamer 1
Souterrain
15 m2

Bed: 2-persoons 200 x 180 cm

Tegels

Dekbedden

Slaapkamer 2
Souterrain
15 m2

Bed: 2-persoons 200 x 180 cm

Tegels

Dekbedden

Badkamer
Souterrain
10 m2

Toilet

Douche (1)

Wastafel (2)

Keuken

Soort: Open

Fornuis: (4 Kookzones/branders)

Afzuigkap

Zwembad

Soort: Openlucht zwembad / Inbouw zwembad

Verwarming: Niet verwarmd zwembad

Privacy: Privé zwembad

Faciliteiten

Type accommodatie

  • Vakantiehuis

Woonoppervlakte

  • 66 m2

Sport & recreatie

  • Duiken / snorkelen
  • Golf
  • Wandelen
  • Watersport
  • Zwemmen

Populaire thema's

  • Overwinteren

Verwarming

  • Electrische verwarming
  • Airconditioning

Internet, wifi, audio

  • Satellietontvanger
  • Televisie
  • Wifi
  • Nederlandstalige zenders
  • USB-aansluiting
  • Internetaansluiting

Buitenvoorzieningen

  • Barbecue
  • Buitenverlichting
  • Ligstoel(en) (4)
  • Parasol(s)
  • Tuin
  • Tuinstoel(en) (4)
  • Tuintafel(s) (2)
  • Veranda
  • Tuin volledig omheind

Faciliteiten

  • Wasdroger
  • Wasmachine
  • Hal
  • Roken niet toegestaan
  • Huisdier niet toegestaan

Linnengoed

  • Bedlinnen
  • Handdoeken
  • Keukenlinnen
  • Linnen voor kinderbed
  • Strandlakens (4)

Games & entertainment

  • (Bord)spellen
  • (Strip)boeken

Privacy

  • Volledige privacy
  • Vrijstaande woning


€ 735,-
per week v.a.
€ 735,-
per week v.a.
Aankomst
-
Vertrek Selecteer
  • Géén boekingskosten
  • Gebruik onze service gratis!
  • Je boekt direct bij de eigenaar

Anderen bekeken ook: