Appartement

A/AL/00248

Villa Damara - Appartement Cereza


Villa Damara: een oase van rust en ruimte!

Villa Damara is een 150-jaar oude boerderij, die verbouwd is in 4 luxe vakantieappartementen. De ligging is op ongeveer 490 meter boven zeeniveau. Onze villa bevindt zich in Las Labores, op 2 kilometer van de grote plaats Albox, waar u diverse supermarkten, restaurantjes, winkeltjes etc. aantreft. Elke dinsdag is er markt.

Ons kleinschalige appartementencomplex biedt plaats aan maximaal 13 gasten.

Op het 8.600 m2 grote terrein kan worden genoten van de aangelegde tuin met prachtig zwembad, ligstoelen en zitjes. Er zijn talloze plekjes om heerlijk te vertoeven. Of het nu onder de grote olijfboom is, op het (dak)terras of in de tuin is. U vindt altijd wel een geschikt plekje. In onze boomgaard staan olijfbomen, amandelbomen, vijgenbomen, druiven en citroenen.

Ook sportief en actief gezien zijn er volop mogelijkheden in de omgeving zoals tennis, padel, golfen, paardrijden, wandelen of fietsen. Bij de villa kunt u tafeltennissen, badminton, darts of jeu de boules spelen. Ook hebben wij diverse spellen en boeken beschikbaar.

Wifi is geïnstalleerd in alle appartementen en stellen wij gratis ter beschikking.

Alle binnenruimtes zijn rookvrij en huisdieren zijn helaas niet toegestaan.

De verhuurder, Brigitte

Advertentie online sinds maart 2014

Geverifieerde verhuurder
Reageert gemiddeld binnen 2 uur
Wij heten u van harte welkom bij Villa Damara. Wie zijn wij? Wij zijn Theo en Brigitte van Kuijk, ouders van dochter Romana en zoon Leandro. Theo is interim Financieel Adviseur en Brigitte is reflexologe en massagetherapeut.

Jaren geleden ontstond het plan om een plekje onder de zon te zoeken, waar je heerlijk tot rust kan komen. 4 jaar later was het dan eindelijk een feit: Villa Damara werd aangekocht. De cortijo is inmiddels omgebouwd tot 4 luxe vakantieappartementen.


Je betaalt veilig online

Bij deze verhuurder kun je veilig online betalen. Lees meer over betalingen

Veilig betalen met: iDEALVeilig betalen met: MastercardVeilig betalen met: VisaVeilig betalen met: Bancontact Veilig betalen met: Giropay Veilig betalen met: MyBank Veilig betalen met: Sofort Banking

Prijzen & reserveren

Selecteer je aankomst- en vertrekdatum op de kalender.
Selecteer je vertrekdatum.
 Minimaal verblijf  nachten.
Klik op de oranje button om je reservering te starten. Nog geen betaling nodig.
Wissen
  • 1 Aankomst- / Vertrekdatum
  • 1 Beschikbaar
  • 1 Geen prijzen beschikbaar
  • 1 Bezet
  • 1 In optie

Tarieven

Tarieven zijn per verblijf

van
di 26-mrt-2024
tot
vr 01-nov-2024
Minimaal verblijf 3 nachten
Week € 665,00
Midweek -
Nacht € 95,00
Weekend -

Extra's

Hier vind je de eventuele verplichte en optionele bijkomende kosten.

Borgsom
€ 200,00
Per verblijf
Betalen bij boeking | verplicht
Eindschoonmaak
€ 75,00
Per verblijf
Betalen bij boeking | verplicht
Extra persoon (basisprijs geldt t/m 2 personen)
€ 10,00
Per persoon per nacht
Betalen bij boeking | verplicht

Locatie & tips

Tips van de verhuurder

Mini-Hollywood in Tabernas
De provincie staat beroemd als de locatie voor de opname van vele van de Spaghetti Western films. De droge en dorre landschappen van de Taberna woestijn – de enige woestijn van Europa, dat deel uitmaakt van het Nationaal Park van de Sierra Nevada – waren perfecte set locaties voor de films van Sergio Leone. David Lean heeft er ook sommige scènes gefilmd waaronder de Oscar winnende film Lawrence of Arabia. In het dorp van Tabernas kunt u de filmset locaties bezoeken.
Een leuk dagje uit is het Mini-Hollywood themapark Oasys Parque waar veel van de oude “spaghetti westerns” werden gefilmd. Er zijn dagelijks shows. Tevens is er een zwembad en ook een dierentuin. Mini-Hollywood is een gebied gelegen in de woestijn van Tabernas. De unieke, prachtige en mysterieuze landschappen vormen de achtergronden voor historische legendarische films. http://www.oasysparquetematico.com/ Vlakbij Oasys Parque ligt Fort Bravo waar nog steeds diverse films worden opgenomen. Ook Fort Bravo is zeker een bezoek waard. http://www.fortbravo.es/

Paardrijden of quad rijden in Partaloa
Lekker er op uit op een paardenrug of quad. Dat kan bij Rancho Luz del Sol. http://www.rancholuzdelsol.com/

Karten in Garrucha
Diverse arrangementen om lekker te karten. http://www.kartinggarrucha.es/index.php

Parque Acuático (waterpark) in Vera
Een “oase vol plezier”, voor jong en oud. Dit waterpark ligt dicht bij Vera Playa tussen Garrucha en Puerto Rey. Het is dagelijks geopend van begin mei tot eind september. http://www.ociovera.com/

Grotten van Sorbas
Cuevas de Sorbas is de commerciële naam van Natur-Sport Sorbas SL Ze bieden verschillende rondleidingen. U kunt een bezoek brengen aan de grotten op verschillende manieren, afhankelijk van uw fysieke omstandigheden. http://www.cuevasdesorbas.com/es/index.htm

Grotwoningen
Andalusië is een gebied dat bekend staat om zijn ‘holbewoners dorpen’, met huizen in grotten. Er zijn nog een redelijk aantal dorpen in de provincies Almería en Granada die nog steeds een bevolking hebben die leven in grotwoningen.

Cabo de Gata – Nijar
Ten oosten van de stad Almería vinden we het natuurlijk en beschermd maritiem park, Cabo de Gata – Nijar met haar prachtige en ruige kustlijn. Een groot deel van deze kust heeft een beperkte toegang met de auto, dus om er te geraken moet het meestal te voet, maar het is de ervaring zeker waard, want éénmaal ter plekke, kunt u genieten van de kristalheldere waters en ideaal afgelegen baaien, ideaal om te zwemmen en te duiken.

Cabo de Gata is een gebied van vulkanische oorsprong. Het is tevens een beschermd Nationaal Park en het grootste beschermde kustgebied van Andalusië. Het ruige berg- en rotsachtige landschap van dit gebied ligt geïsoleerd en is in geologisch opzicht een van Europa’s meest bijzondere. De bergketen Sierra de Gata is de grootste vulkanische rotsformatie van Spanje, met scherpe pieken en okerkleurige steile rotsen (schelpenzandformaties). Aan de kust stijgen de rotsen steil op uit zee. Ze creëren soms wel 100 m hoge, hoekige en gekartelde kliffen, welke zijn gespleten door ravijnen en geulen die leiden naar afgelegen inhammen met witte zandstranden. Voor de kust liggen tevens vele kleine, rotsachtige eilandjes en onder water groots opgezette koraalriffen met een rijk onderwaterleven. http://www.degata.com/eng/

Skiën in Granada
Het mooie Sierra Nevada natuurpark loopt tot in de de Alpujarras van de provincie Almería. Een landschap vol witte dorpjes, beschermde en ongerepte bossen, valleien en met sneeuw bedekte bergtoppen. Dit is een land waar de Arabieren, tijdens hun leiderschap, enorm aan gehecht waren; en dat is te begrijpen, want de Almerische Alpujarras is een prachtig en meeslepend deel van Zuid-Spanje, niet te vergelijken met de drukte van de kuststreken – hoewel het toch slechts op enkele uurtjes rijden ervan verwijderd is. Het gebied is ook een uitstekend decor voor outdoor activiteiten: skiën, langlaufen, mountainbiken, paardrijden, wandelen en nog veel meer.
Granada met de Sierra Nevada bergen is ongeveer 2 uur rijden en biedt uitstekende skimogelijkheden van december t/m april. http://www.sierranevada.co.uk/winter_resort_overview.html
Albox is een gemeente in de Spaanse provincie Almería in de regio Andalusië. De naam Albox komt van het Arabische woord voor bos en klinkt vergelijkbaar met de Spaanse uitdrukking voor het bos – El Bosque. Albox is een typisch Spaanse stad met smalle straatjes afgewisseld met kleine pleinen. De stad is slechts drie kwartier rijden van de populaire badplaats Mojácar en slechts een half uur van het strand van Vera en Garrucha. Gelegen tussen de beter bekende steden van Baza en Huercal Overa, wordt het kleine stadje Albox geflankeerd door de Sierra de las Estancias en de Sierra de los Filabres, bergketens welke omgeven zijn door een prachtig landschap van olijfboomgaarden, boomgaarden met citrusbomen en heuvels en valleien bedekt voornamelijk door amandelbomen. De oorsprong van Albox is middeleeuws en de resten van een oud fort kunnen worden gevonden op een nabijgelegen heuvel. In 1503 werd het verwoest door een aardbeving en veel van zijn historische gebouwen gingen verloren. Het is compleet gereconstrueerd. Albox beschikt over alle faciliteiten en service welke men zou verwachten van een moderne kleine stad: supermarkten, winkels, banken, postkantoor, restaurants, bars, scholen en een 24-uurs medisch centrum. Het dichtstbijzijnde grote ziekenhuis is in Huercal Overa, op ongeveer 21 km afstand. Er is een sportcentrum en tennisclub, welke ook een eigen zwembad heeft.

Lorca
Lorca wordt ook wel de “Stad van de zon” genoemd. Het is een plaats waar de tijd heeft stil gestaan. De stad wordt gedomineerd door zijn imposante kasteel. Het kasteel markeert de grens van het Christelijk Rijk en het Moorse rijk door de eeuwen heen.Vandaag de dag is het een levendige attractie met recreatie mogelijkheden, exposities, multimedia presentaties, animaties en personen die daar als Middeleeuwse inwoners rondlopen en U zo mee terug nemen naar de 13e eeuw. Begin uw bezoek aan de stad in het bezoekers-centrum van Lorca, waar u alles vindt wat u nodig heeft om de stad, de geschiedenis, de cultuur en zijn tradities te ontdekken. Er is een fascinerende tentoonstelling en een audio-visuele “Tijdreis” die u al een goede start geeft. Helaas werd de stad op 11 mei 2010 getroffen door een aardbeving en daardoor zijn er veel historische gebouwen beschadigd en helaas nog niet hersteld. Wilt u geen cultuur opsnuiven maar winkelen, dan kan dat hier natuurlijk ook erg goed.

Almería
Op iets meer dan een uur van Albox ligt de stad Almería. De stadsnaam ‘Almería’ is afgeleid van het Arabische begrip Al-Mariya (‘Spiegel van de Zee’). Het is de hoofdstad van de gelijknamige provincie Almería. In 2008 had de stad 187.521 inwoners. De kust bij Almería heet de Costa de Almería en is 219 kilometer lang, met zonnige stranden. De regio kent gemiddeld de meeste zonuren per jaar van Europa. Ten westnoordwesten van de stad ligt de Sierra Nevada, en aan de andere kant hiervan ligt de stad Granada. Bij Almería ligt een vliegveld en een circuit. Verder heeft de stad een treinstation. Bezienswaardigheden in en rondom Almería: 16e-eeuwse kathedraal, Alcazaba (Arabisch fort), Muralla de Jairan, Sala de Prehistoria (museum over de prehistorische tijd), Sala de Historia Antigua (museum over de oudheid), Torre de los Espejos.

Granada
Granada ligt op 2 uur afstand van Villa Damara. Weinig steden hebben zo’n rijk cultureel verleden als deze stad. Bewijs hiervan zijn de vele monumenten en de dagelijkse atmosfeer in de stad. Vooreerst kan men het Alhambra en het Generalife, met zijn prachtige tuinen bezoeken. U kunt uw kaarten alvast boeken via http://www.alhambradegranada.org/en/info/ticketsale.asp

Vanaf de Torre de la Vela tot de Silla del Moro strekt zich een immens gebied uit van waaruit een prachtig zicht over de stad en haar omgeving te zien is : de Patio de los Leones, de Jardines de Lindaraja, het Salón de Embajadores, de Patio de Arrayanes, het Palacio de Carlos V, la Puerta de la Justicia.

Het stadscentrum getuigt van een renaissance en barok verleden, alsook van vele Arabische invloeden. Zo is er de grote renaissance Kathedraal met de gothische Capilla Real, waar het graf van katholieke monarchen, alsook een grote kunstgalerij te vinden zijn. Niet ver daarvandaan vindt men sporen uit een Arabisch verleden : de Madraza, de oude Arabische universiteit, de Alcaicería, de klein markt en de Corral del Carbón, de oude markt.

Van de Kathedraal tot het Monasterio de San Jerónimo, een ander groot renaissance gebouw, vindt men enkele barokke kerken, zoals die van San Juan de Dios, San Justo y Pastor, alsook enkele paleizen. Verder is de Cartuja, de apotheose van de barokke periode, zeker een bezoek waard. Andere bezienswaardigheden zijn de goed bewaarde fragmenten van de oude stadsmuur en goed onderhouden cármenes (villas met mooie tuinen).

Een van de mooiste straten van Andalusië is ongetwijfeld de Carrera del Darro : langs de ene kant ervan loopt de rivier en langs de andere staan paleizen met binnenin het archeologisch museum, het Casa del Castril en Arabische baden, alsook Kerken zoals San Pedro. De straat leidt naar de Plaza Nueva met de Chancillería en de elegante Moorse toren van Santa Ana. De Elvira straat, met antiek winkels en de Plaza de Bib-Rambla, met vele kiosken zijn eveneens een wandeling waard. Verder zijn er nog monasteries en kloosters, zoals Santa Paula, Santa Isabel la Real, en musea zoal het Casa Museo de Manuel de Falla.

Meer noordwaarts ligt het Sierra Nevada gebergte, waar men vanaf december tot mei aan wintersport kan doen. In dit gebergte vindt men de hoogste berg van het Iberische schiereiland, de Mulhacen.
Onze villa ligt een half uur van het strand van Vera en Garrucha. De bekende badplaats Mojácar ligt op 3 kwartier rijden.

Vera
Het historische stadje Vera en de bijhorende badplaats Vera-Playa, bieden een mengeling aan cultuur en strandplezier. Vera Playa is een populaire plek voor nudisten (anderhalve kilometer naturistenstrand). Het biedt ook uitstekende activiteiten zoals watersporten en golf. In Vera vindt men enkele gebouwen die een Romeins en Arabisch verleden verraden: de Kerk van de wedergeboorte, de Sint-Augustinuskerk en een interessant archeologisch museum. Ook de markt op zaterdag is zeker een bezoek waard.

Garrucha
Garrucha is een prachtig zeil- en vissersdorp, waar u kunt genieten van uitstekende stranden en heerlijke visrestaurants. Een wandeling over de uitgestrekte en gezellige boulevard is een aangename tijdsbesteding.

Mojácar
De populaire stad Mojácar is verdeeld in 2 delen. Het eigenlijke dorpje Mojácar ligt op een heuvel, en is nog traditioneel Spaans met smalle, steile straatjes. Het heeft enkele gezellige tavernes, pleintjes en restaurants. Het meer toeristische Mojácar ligt aan zee en heeft een strandpromenade met vooral restaurants, tavernes en pubs.

Indeling

Woonkamer
1e verdieping
23 m2

Tegels

Eethoek / Eettafel

Eetkamerstoelen (2)

Slaapkamer
Begane grond
10 m2

Bed: 1-persoons 200 x 90 cm

Bed: 1-persoons 200 x 90 cm

Tegels

Badkamer
Begane grond
8 m2

Toilet

Douche (1)

Wastafel (2)

Keuken

Soort: Open

Fornuis: Elektrisch (4 Kookzones/branders)

Afzuigkap

Zwembad

Soort: Openlucht zwembad / Inbouw zwembad

Verwarming: Niet verwarmd zwembad

Privacy: Gezamenlijk zwembad

Faciliteiten

Type accommodatie

  • Appartement

Woonoppervlakte

  • 41 m2

Kinderen

  • Kinderbox
  • Kinderstoel (1)
  • Kinderbadje
  • Campingbed (2)

Sport & recreatie

  • Fietsen
  • Golf
  • Mountainbiken
  • Paardrijden
  • Wandelen

Populaire thema's

  • Beauty & spa
  • Luxe accommodatie
  • Overwinteren
  • Natuurhuisjes

Verwarming

  • Electrische verwarming
  • Houtkachel
  • Boiler
  • Airconditioning

Internet, wifi, audio

  • Televisie
  • Wifi
  • Nederlandstalige zenders

Buitenvoorzieningen

  • Barbecue
  • Buitenverlichting
  • Ligstoel(en) (4)
  • Parasol(s)
  • Parkeerplaats(en)
  • Tafeltennistafel
  • Terras (4)
  • Tuin
  • Tuinstoel(en) (4)
  • Tuintafel(s) (1)
  • Dakterras
  • Hangmat
  • Asbak(ken)

Privacy

  • Beheerder op terrein

Faciliteiten

  • Wasdroger
  • Wasmachine
  • Hal
  • Bijkeuken / wasruimte
  • Roken niet toegestaan
  • Huisdier niet toegestaan

Linnengoed

  • Badjassen (2)
  • Bedlinnen
  • Handdoeken
  • Keukenlinnen
  • Linnen voor kinderbed
  • Strandlakens (2)

Games & entertainment

  • (Bord)spellen
  • Dartbord
  • (Strip)boeken
  • Tafeltennistafel


€ 665,-
per week v.a.
€ 665,-
per week v.a.
Aankomst
-
Vertrek Selecteer
  • Géén boekingskosten
  • Gebruik onze service gratis!
  • Je boekt direct bij de eigenaar
Je betaalt veilig online

Andere vakantiehuizen van deze verhuurder