Vakantiehuis

Casa Mirador, zeezicht, privé, luxe


Ons vakantiehuis is een vrijstaande luxueus ingerichte en knusse Spaanse villa, geschikt voor 1 tot en met 6 personen. Het huis is zeer rustig en privé gelegen op een berg op een hoogte van 283 meter. U heeft adembenemend 180 graden uitzicht op de zee en in de andere richting ziet u de bergen liggen. Bij helder weer zijn zelfs Gibraltar en Afrika te zien. Vandaar ook Casa Mirador: uitzichtpunt.

Rust, privacy, luxe, zon, strand, boulevard en terrasjes
Houdt u van rust, privacy, luxe en zon? Of vindt u het ook leuk om lekker aan de boulevard te zitten, naar het strand of een strandtent te gaan of in een rustig wit middeleeuws dorpje tapas te eten op een terrasje? Dan bent u hier op het goede adres.

Altijd een plek in zon of schaduw
U beschikt over een grote veranda rond het huis met een barbecue, een eigen zwembad van 7 x 4 meter, een buitendouche (warm en koud) en een groot privé terras op het zuiden, waar altijd een plek in de zon of in de schaduw te vinden is. In de zomer is er van 9 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds zon. De zonsondergangen zijn prachtig!

Luxe badkamers en keuken
In de villa vindt u een woonkamer en een open keuken, drie slaapkamers en twee badkamers. Twee slaapkamers hebben een tweepersoonsbed (200x180cm) en één slaapkamer heeft twee eenpersoonsbedden (90x200cm). De master bedroom heeft de badkamer en suite. De luxe badkamers en keuken zijn nieuw ingebouwd in 2019. In de huiskamer staat een televisie met Nederlandse zenders en Netflix erop. De woonkamer en alle slaapkamers zijn uitgerust met airco (koud en warm). In de woonkamer is ook een open haard. Natuurlijk is er wifi in het huis en op het terras. De keuken is ingericht met een grote ijskast/vriezer, vaatwasser, magnetronoven, een keramische kookplaat, diverse keukenapparatuur en veel kastruimte. Ook is een wasmachine aanwezig.

In 10-15 minuten naar het strand in Torrox Costa
Om in dit huis te verblijven is het noodzakelijk om een auto te huren. Bij het huis is een carport voor twee auto’s. De afstand tot het strand, de boulevard met restaurantjes en strandtenten en de winkels en supermarkten in Torrox Costa is ruim 4 kilometer. Het huis ligt op 283 meter hoogte. De rit er naar toe gaat dan ook via een typisch Spaanse smalle maar veilige bergweg, die minder geschikt is voor onervaren bestuurders*. De rit duurt 10 tot 15 minuten. Het populaire badplaatsje Nerja ligt op 15 kilometer afstand van het huis, zo’n 20 minuten rijden. Vanaf het vliegveld in Málaga bent u in ruim drie kwartier rijden bij het huis.

Witte dorpjes en ongerepte natuur
Het huis ligt in de Axaraquía, ten oosten van Málaga. Dit is een streek waar het altijd mooi weer is en waar de natuur nog ongerept is. Het gebied is minder toeristisch dan aan de westkant van Málaga. Zo zult u in Torrox Costa veel Spaanse toeristen tegenkomen. In het schitterende gebied zijn de Moorse invloeden zichtbaar in de mooie witte bergdorpjes, zoals Torrox Pueblo, Compéta en Frigiliana. Ook zijn er veel natuurparken en bergketens met grote hoogteverschillen, die spectaculaire vergezichten opleveren. Het gezellige Nerja is een toeristische trekpleister vanwege de mooie stranden, grotten en het Balkon van Europa. Andere leuke uitstapjes zijn een boottocht vanuit de haven van Algarrobo Costa, het historische en bruisende Málaga, de mondaine badplaats Marbella, Granada met het middeleeuwse paleis en fort Alhambra en de indrukwekkende witte stad Ronda die in tweeën wordt gesplitst door een kloof.

Beste klimaat van Europa
Vanwege de ligging op de berg is er vaak een lekker briesje. Dit geeft in de zomer verkoeling. Verder heeft Torrox het beste klimaat van Europa. In 2018 is in opdracht van een hotelketen een onderzoek gedaan in het Middellandse Zeegebied naar waar de gemiddelde toerist zich het prettigst zou voelen. Torrox werd de winnaar vanwege de gemiddeld milde temperaturen. In de zomer is het er niet zo warm en in de winter is het er niet zo koud. De gemiddelde jaartemperatuur ligt rond 18 graden. De gemiddelde maximumtemperatuur voor het hele jaar op 21,1 graden.


*Ter toelichting: het huis ligt op hoogte en heeft daarom een prachtig en bijzonder uitzicht. Omdat het huis op een berg ligt, loopt de weg ernaar toe via een smalle bergweg, aan het begin een stukje onverhard en met hier en daar kuilen en hobbels (niet geschikt voor een lage sportauto).

De verhuurder, Bert & Claudia

Advertentie online sinds maart 2020

Geverifieerde verhuurder
Reageert gemiddeld binnen 2 uur
Wij zijn Bert en Claudia Mulder en hebben deze Spaanse villa gekocht in 2018. Het is onze droom om er ooit zelf te gaan wonen, en we hebben het huis dan ook met zorg verbouwd en ingericht. Zelf verblijven we er regelmatig en met veel plezier. Voor ons is het een paradijsje! Graag laten we u hier nu ook van genieten.

Mocht u vragen hebben over de verhuur van ons huis, neemt u dan gerust contact met ons op.

Prijzen & reserveren

Selecteer je aankomst- en vertrekdatum op de kalender.
Selecteer je vertrekdatum.
 Minimaal verblijf  nachten.
Klik op de oranje button om je reservering te starten. Nog geen betaling nodig.
Wissen
  • 1 Aankomst- / Vertrekdatum
  • 1 Beschikbaar
  • 1 Geen prijzen beschikbaar
  • 1 Bezet
  • 1 In optie

Toelichting op de prijzen

De genoemde prijzen gelden voor maximaal vier personen. Elke extra persoon kost 25 euro per nacht. Het huis is voor maximaal 6 personen. Hierop worden geen uitzonderingen gemaakt, ook niet voor kleine kinderen of baby's.

Bedlinnen en badlinnen (per persoon per verblijf 1 set, bestaande uit een strandlaken 100x200 cm, badhanddoek 100x150 cm en handdoek 50x100 cm) is bij de prijs inbegrepen. Wij bieden de mogelijkheid om extra handdoekenpakketten te huren voor 10 euro per pakket (zie de rubriek Extra's). 

U betaalt de kosten voor de energie die u verbruikt, 30 cent per kWh. Dit bedrag wordt verrekend met de borg.

U voldoet 25% van de huursom direct bij boeking. Het restant dient u uiterlijk vier weken voor vertrek betaald te hebben. De boeking is definitief als de aanbetaling van 25% is ontvangen.

Indien de huurovereenkomst wordt geannuleerd in de periode tot vier weken voor de begindatum van de huurperiode, blijft 25% van de huurprijs verschuldigd. Bij annulering tot twee weken voor de begindatum is dat 75%. Vanaf twee weken voor de begindatum van de verhuurperiode is dat 100%.

De genoemde prijzen zijn onder voorbehoud.



Tarieven

Tarieven zijn per verblijf

van
ma 01-apr-2024
tot
za 01-jun-2024
Minimaal verblijf 7 nachten
Week € 1695,00
Midweek -
Nacht € 242,00
Weekend -
van
za 01-jun-2024
tot
zo 01-sep-2024
Minimaal verblijf 7 nachten
Week € 1895,00
Midweek -
Nacht € 271,00
Weekend -
van
zo 01-sep-2024
tot
vr 01-nov-2024
Minimaal verblijf 7 nachten
Week € 1695,00
Midweek -
Nacht € 242,00
Weekend -
van
vr 01-nov-2024
tot
zo 01-dec-2024
Minimaal verblijf 7 nachten
Week € 1495,00
Midweek -
Nacht € 214,00
Weekend -
van
zo 01-dec-2024
tot
za 01-feb-2025
Minimaal verblijf 7 nachten
Week € 1295,00
Midweek -
Nacht € 185,00
Weekend -
van
za 01-feb-2025
tot
di 01-apr-2025
Minimaal verblijf 7 nachten
Week € 1595,00
Midweek -
Nacht € 228,00
Weekend -
van
di 01-apr-2025
tot
zo 01-jun-2025
Minimaal verblijf 7 nachten
Week € 1795,00
Midweek -
Nacht € 256,00
Weekend -
van
zo 01-jun-2025
tot
ma 01-sep-2025
Minimaal verblijf 7 nachten
Week € 1995,00
Midweek -
Nacht € 285,00
Weekend -
van
ma 01-sep-2025
tot
za 01-nov-2025
Minimaal verblijf 7 nachten
Week € 1795,00
Midweek -
Nacht € 256,00
Weekend -
van
za 01-nov-2025
tot
ma 01-dec-2025
Minimaal verblijf 7 nachten
Week € 1595,00
Midweek -
Nacht € 228,00
Weekend -
van
ma 01-dec-2025
tot
zo 01-feb-2026
Minimaal verblijf 7 nachten
Week € 1395,00
Midweek -
Nacht € 199,00
Weekend -

Extra's

Hier vind je de eventuele verplichte en optionele bijkomende kosten.

Borgsom
€ 300,00
Per verblijf
Betalen bij boeking | verplicht
Eindschoonmaak
€ 120,00
Per verblijf
Betalen bij boeking | verplicht
Energiekosten
€ -
Naar verbruik
Wordt verrekend met de borg.
Extra pakket
€ 10,00
Per persoon
Betalen bij boeking | optioneel
Toeslag bij meer dan 4 personen
€ 25,00
Per nacht
Betalen bij boeking | verplicht

Locatie & tips

Tips van de verhuurder

Ons huis ligt in de Axarquía, ten zuidoosten van Málaga. Dit is een streek waar het altijd mooi weer is en waar de natuur nog ongerept is. Het gebied is minder toeristisch dan aan de westkant van Málaga. Zo zult u in Torrox Costa veel Spaanse toeristen tegenkomen. In het schitterende gebied zijn de Moorse invloeden zichtbaar in de mooie witte bergdorpjes, zoals Torrox Pueblo, Compéta en Frigiliana. Ook zijn er veel natuurparken en bergketens met grote hoogteverschillen, die spectaculaire vergezichten opleveren.
Het gezellige Nerja is een toeristische trekpleister vanwege de mooie stranden, grotten en het Balkon van Europa. Het ligt op nog geen 25 kilometer van ons huis.

Nerja is een waar strandparadijs, met enkele van de beste stranden van de Costa del Sol. Van lange zandstranden als Burriana en El Playazo tot verborgen baaitjes zoals in de Acantilados de Maro-Cerro Gordo,

Verder is Nerja een sfeervol dorpje met een ruim aanbod aan activiteiten, zonder de drukte van een grotere stad. Je kunt er lekker uit eten en slenteren in het autovrije centrum.

Verder zijn er de historische 'cuevas de Nerja', die ongeveer 5 kilometer lang zijn en horen bij de grootste grotten van Europa. Ze staan al sinds 1989 in het World Guinness Book of Records omdat de grootste ondergrondse pilaar ook hier te vinden is. Bovendien herbergen ze de oudste Neanderthaler grotschilderijen ter wereld.
Ons huis ligt op ruim tien minuten rijden van het leuke badplaatsje Torrox Costa, waar ook veel Spaanse toeristen te vinden zijn. Direct langs het mooie lange zandstrand loopt een levendige boulevard met winkels en restaurantjes. Op het strand zelf is ook een aantal chiringuito´s (Spaanse strandtenten) waar je verse vis, tapas of paëlla kunt eten. In de zomer blijven veel mensen nog lang op het strand zitten om de zon onder te zien gaan. De boulevard is ideaal om te wandelen, joggen, fietsen of skeeleren. In het zomerseizoen is het er erg druk, buiten het zomerseizoen lekker rustig.

Op loopafstand van het strand kunt u gratis parkeren op een groot (onverhard) terrein.
Torrox is opgedeeld in Torrox Costa (badplaatsje) en Torrox Pueblo, dat een paar kilometer verderop landinwaarts ligt. Het is een mooi gelegen wit en authentiek Spaans dorpje van 2000 jaar oud. Het heeft een bijzondere uitstraling met de vele trappetjes en de typisch Andalusische kleurrijke potten met bloemen. Er komen maar weinig toeristen, omdat er behalve het dorpje zelf geen bezienswaardigheden zijn. Maar het is zeker de moeite waard om het te bezoeken. Er is een prachtig pleintje, waar je lekker rustig voor heel weinig geld een wijntje kunt drinken met tapas erbij.
Een geweldig dagje uit voor het hele gezin, en eens iets anders dan het strand. Deze route door de rivier Río Chillar in Nerja is een van de weinige wandelingen die ook in de zomer aangenaam is. De route loopt dwars door de Sierra de Tejeda, Almijara en het Alhama Natuurpark (met daarin ook het prachtige witte dorpje El Acebuchal). Ze biedt voldoende schaduw en heerlijke zwempartijen in kristalhelder water.

Je kunt het beste goede stevige sportschoenen aan doen, die doornat mogen worden. Je loopt continue op stenen en rotsen, dus waterschoentjes zijn niet geschikt. Vergeet geen rugzakje met voldoende water en ook wat eten mee te nemen. De wandeltocht is pittig: 6,2 kilometer vanaf de ingang. De meeste wandelaars zijn 5 uur onderweg.

Het is ook een optie om na de smalle kloven rechtsomkeert te maken om zo een kortere wandeltocht te maken en toch de belevenis mee te maken.

Het beste is om de locatie in Google Maps in te voeren en tot aan de laatste grote parkeerplaats te rijden. Van hieruit is het ongeveer 20 minuten wandelen naar de ingang. Er is geen entree. De eerste kleine kilometer zijn alleen steentjes en geen water.

Kijk hier voor meer informatie: https://www.nerja-turismo.com/en/things-to-do-in-nerja/rio-chillar-walk/#The-Nerja-river-walk-Rio-Chillar-Cahorros-Vado-de-Los-Patos


De Zuid-Spaanse havenstad Malaga ligt op een kleine 50 kilometer van ons huis. Steeds meer mensen gaan naar Malaga voor een stedentrip, omdat cultuur, winkelen en strand samen komen in deze stad. Er zijn historische bezienswaardigheden, zoals de vervallen kastelen Alcazaba en Gibralfaro en de kathedraal La Manquita. Malaga is de geboortestad van Pablo Picasso en u kunt een grote verzameling van zijn werk bekijken in het Museo Picasso.

In de stad zelf komt u ook veel moderne dingen tegen. De gebouwen zijn nog authentiek, maar de schone straten en hippe winkels geven hier echt een luxe tint aan. Bij mooi weer hangen ze zelfs doeken over de hoofdwinkelstraat tegen de hitte. Bovendien ligt Malaga aan de kust en vindt u er vele stranden waar u heerlijk kunt genieten van de zon en het warme zeewater. Ook een kijkje nemen in de haven is de moeite waard. Er zijn veel winkeltjes en vanuit de haven kunt u een boottocht en de stad vanaf de zee bekijken.

Tip voor een handige parkeergarage pal in het centrum en vlakbij de haven: P Central/Marina.

Tip om te doen: ga naar het Marriot hotel, je kunt gratis naar het dakterras om daar te genieten van het uitzicht over de stad, ook leuk bij zondsondergang. Je moet wel een (duur) drankje drinken, maar het is de moeite waard!
Granada ligt op ruim 100 km van ons huis. Het is één van de meest bijzondere steden van Spanje, met historische schatten en de smalle kronkelende straatjes.
Naast het wereldberoemde Alhambra vindt u hier nog veel meer mooie en unieke bezienswaardigheden.

Het grote complex Alhambra bestaat uit verschillende paleizen, forten, zalen, torens en patio’s uit de tijd van de Moren. Ook buiten het Alhambra is de omgeving prachtig. Er zijn vele tuinen aangebracht. In het Alhambra komt de islamitische kunst samen met de Spaanse, christelijke kunst. Het is één van de belangrijkste bezienswaardigheden in de wereld en staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Voor het Alhambra is het verstandig om van te voren kaarten te boeken via www.alhambra-entradas.org.

Handige parkeergaraga, in het centrum en op 20 minuten loopafstand van het Alhambra: P Hermanos Maristas, Calle Carril del Picón 5-7.
Vanuit Puerto de Caleta (de haven bij Algarrobo Costa) kunt u een boottochtje langs de kust maken met een catamaran. Het duurt 2 uur, overdag, maar ook later op de avond om de zonsondergang te zien. Het duurt 2 uur, 25 euro per persoon (10 euro voor kinderen). Heel leuk, zeker als het mooi weer is. En de kans bestaat dat u dolfijnen spot (zie ook de video in het foto-overzicht)! Kaartjes reserveren gaat heel makkelijk via Whatsapp (kan in het Engels): +34 654 89 73 20, kijk op www.catamarantours.es voor meer informatie.

U kunt ook een privé boottocht boeken voor 375 euro, voor een groep tot en met maximaal 6 personen. De trip duurt 4 uur en is voor een groot deel naar eigen believen in te vullen. Kijk op www.costaboattrips.com.
De witte stad Ronda bevindt zich in het hart van de Serrania de Ronda, op zo'n 150 km van ons huis (ongeveer 2 uur rijden). Er wonen zo'n 35.000 inwoners. De stad wordt omringd door prachtige riviervalleien en bevindt zich boven aan een diep ravijn. Het is een plek die je mond werkelijk doet openvallen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het een van de meest bezochte steden is in Spanje.
Vanuit ons huis is het ongeveer 2,5 uur rijden naar Gibraltar (over tolwegen), maar dat is zeker de moeite waard!

Door de sterke stromingen is er veel leven in de zee voor de kust van Gibraltar. Veel leven betekent veel voedsel in de vorm van onder andere scholen sardines tot kilo’s zware tonijnen, garnalen of inktvissen, het favoriete voedsel van dolfijnen. Als je een dolfijnen spot boattrip boekt is de kans daarom heel groot dat je er heel veel zult zien.

Als je op Gibraltar bent mag een bezoek aan de apenrots niet ontbreken. Vanaf de haven is het ongeveer 20 minuten lopen (door de gezellige winkelstraat) naar de kabelbaan die je naar de top van de rots leidt. Dit is beschermd natuurgebied en het domein van de enige wilde berberapen in Europa. Je kunt de apen zien, en bovendien is er een prachtig uitzicht.

Gibraltar is een stukje Engeland van 6 km2 in Spanje. Dus vergeet je paspoort niet! Je kunt voor de grens parkeren en lopend de grens over gaan, dit scheelt wachttijd in de rij met auto's. Wanneer je over de grens Gibraltar binnen wandelt, loop je over de start en landingsbaan van het vliegveld van Gibraltar, een bijzondere ervaring!
Marbella is een populaire vakantiebestemming aan de Costa del Sol en ligt op ruim 100 kilometer afstand van ons huis (1,5 uur rijden). Jaarlijks komen heel veel toeristen de stad bezoeken om er te genieten van de zon en de mondaine levensstijl. U vindt er prachtige boulevards en parken, een mooi historisch centrum en verschillende musea.
Marbella wordt nog steeds druk bezocht door rijke en beroemde mensen. In de jachthaven van Marbella, Puerto Banús, liggen heel wat luxueuze jachten te dobberen. U kunt er rondwandelen en de indrukwekkende jachten bewonderen.

Het is leuk om een boottocht te maken vanuit de jachthaven naar de stad (of andersom), daar rond te kijken en weer terug te gaan met de boot. Dit kunt u ter plekke regelen.

Plattegrond


Indeling

Woonkamer
Begane grond
40 m2

Tegels

Airconditioning

Ventilator

Slaapkamer 1
Begane grond

Bed: 2-persoons 200 x 180 cm

Tegels

Dekbedden (1)

Slaapkamer 2
Begane grond

Bed: 1-persoons 200 x 90 cm

Bed: 1-persoons 200 x 90 cm

Tegels

Slaapkamer 3
Begane grond

Bed: 2-persoons 200 x 180 cm

Tegels

Dekbedden (1)

Badkamer 1
Begane grond

Toilet

Douche

Wastafel (2)

Badkamer 2
Begane grond

Toilet

Douche

Wastafel (2)

Keuken

Soort: Open

Fornuis: (3 Kookzones/branders)

Afzuigkap

Zwembad

Soort: Openlucht zwembad / Inbouw zwembad

Verwarming: Niet verwarmd zwembad

Privacy: Privé zwembad

Faciliteiten

Type accommodatie

  • Vakantiehuis

Woonoppervlakte

  • 100 m2

Kinderen

  • Kinderbed (1)

Sport & recreatie

  • Duiken / snorkelen
  • Fietsen
  • Mountainbiken
  • Wandelen
  • Watersport

Populaire thema's

  • Cultuur & historie
  • Luxe accommodatie
  • Privacy
  • Overwinteren
  • Zon, zee & strand

Verwarming

  • Electrische verwarming
  • Houtkachel
  • Boiler
  • Airconditioning

Internet, wifi, audio

  • Televisie
  • Wifi
  • Nederlandstalige zenders (11)
  • Streamingdiensten

Buitenvoorzieningen

  • Barbecue
  • Buitenverlichting
  • Carport
  • Ligstoel(en) (6)
  • Parasol(s)
  • Parkeerplaats(en) (2)
  • Privé oprit
  • Terras (1)
  • Tuin
  • Tuinstoel(en) (6)
  • Tuintafel(s) (1)
  • Veranda
  • Loungeset
  • Schuur
  • Tuin volledig omheind

Faciliteiten

  • Wasmachine
  • Hal
  • Berging
  • Kluis
  • Roken niet toegestaan
  • Huisdier niet toegestaan

Linnengoed

  • Bedlinnen
  • Handdoeken
  • Keukenlinnen
  • Linnen voor kinderbed
  • Strandlakens

Mindervaliden

  • Geen drempels
  • Gelijkvloers

Games & entertainment

  • (Bord)spellen
  • (Strip)boeken

Privacy

  • Volledige privacy
  • Vrijstaande woning

Wellness

  • Massagedouche


€ 1.295,-
per week v.a.
€ 1.295,-
per week v.a.
Aankomst
-
Vertrek Selecteer
  • Géén boekingskosten
  • Gebruik onze service gratis!
  • Je boekt direct bij de eigenaar

Anderen bekeken ook: