Appartement


Deze beneden-woning is te huur voor minimaal 2 weken. De huurprijs is op basis van een bezetting met 2 personen en 1 Slaapkamer. Wilt u korter als 2 weken huren?. Neem gerust contact op.
Voor langdurig verblijf is de prijs onderhandelbaar.

Uw vakantieverblijf met 2 slaapkamers, beide voorzien van airconditioning, warm water, internet en 110/220 volt is te huur voor maximaal 4 personen. De woning is goed beveiligd: zowel elektronisch als middels dievenijzer.
Op loopafstand zijn er 2 supermarkten, één op de hoek met de Zinia straat en één op de hoek met de Roda straat. Bij de winkel van de melkcentrale aan de Van Idsinga straat is ook brood te verkrijgen. Bij het Diakonessen Ziekenhuis in de Zinia straat is er een ATM.

“Bij Gerdia” ligt centraal, vlakbij de Gemenelandsweg. Een uitstekende uitvalsbasis voor uw dagtochten en korte excursies. De Gemenelandsweg is een belangrijke hoofdweg, langs deze weg zijn vele goede winkels en gezellige restaurants gevestigd en leidt u rechtstreeks naar het stadscentrum en de vele bezienswaardigheden van Paramaribo. In de binnenstad kunt u door de vele winkelstraten struinen, een hapje eten of een bezoek brengen aan tal van bezienswaardigheden: de markt, waterkant, fort Zeelandia, palmentuin, moskee, synagoge en nog veel meer. Lopend doet u er ongeveer 10 minuten over. Met de taxi circa 5 minuten. Gaat u liever met openbaar vervoer? U heeft de mogelijkheid de bus te pakken aan de Gemenelandsweg (tamkas) of in de Thompsonstraat (lijn 1). Loopt u iets verder naar de JA. Pengelstraat dan heeft u een ruime keuze aan lijnbussen. De route van lijn 1 gaat langs het Diaconessenziekenhuis en de Mr. Jagernath Lachmanstraat, een andere belangrijke hoofdweg. Langs deze weg zijn o.a. gevestigd het Jacana Welness Resort, FinaBank, Zonnebloem Markt en SLM kantoor. Lijn 1 brengt u ook naar de Hermitage Mall waar relatief duurdere zaken met zeer ruime openingstijden zijn gevestigd zoals kledingwinkel Mango.
Het uitgaanscentrum van Paramaribo is, met de taxi, op 5 tot 10 minuten afstand en wordt gekenmerkt door verscheidene goede restaurants en gezellige bars. In de “zwoele”avonduren is dit de “place to be”en genieten tal van toeristen en lokale mensen hier op een van de terrasjes van een heerlijke maaltijd, een verfrissend drankje of een tropische cocktail.

Het vakantiehuis staat in het Moniz-projekt (ressort Centrum). Dit project dateert uit de jaren 60. Alle woningen zijn als authentieke Bruynzeel woning op hoge neuten opgeleverd. Inmiddels zijn alle woningen gerenoveerd. Veel bewoners van de beginjaren wonen er nog.

“Bij Gerdia” staat in een veilige woonwijk; een buurt waar je rust en ouderwetse gezelligheid ervaart en je gelijk thuis voelt. U logeert in een zeer compleet appartement. Luxe en comfortabel ingericht, met oog voor details. De vakantiewoning is uitgerust met een grote watertank, waterfilter en hydrofoor. Hierdoor hebt u geen last van de vaak geringe waterdruk en eventuele onderbrekingen in de watervoorziening. Met de waterkoker kunt u gemakkelijk kraanwater koken alvorens te consumeren.  De woning heeft een eigen elektriciteitsmeter met 3-fasen stroom hierdoor kunt u zorgeloos meerdere apparaten tegelijkertijd gebruiken. Er zijn drie 220 volt stopcontacten, in de slaapkamers en in de woonkamer. Warm water heeft u in de douche en in de keuken. De wasmachine biedt de mogelijkheid wasgoed warm te wassen.

Bij Gerdia ervaart u Suriname zoals vroeger: ouderwets gezellig, goed onderling contact met buurtbewoners, sociale controle en veiligheid. Onze buren zijn aardig, gastvrij en sociaal. Ze zijn altijd in voor een praatje, komen graag bij elkaar op Oudjaar om onder genot van een hapje en drankje gezellig het nieuwe jaar in te luiden. Voor veiligheid in de buurt zorgen we samen via de whatsapp Buurtwacht, een initiatief van een van de buurjongens.

Het voorterras is 11m2. Door het “dievenijzer” kunt u tot in de late uurtjes veilig op het balkon vertoeven. Het is niet ondenkbaar dat u in de hangmat in slaap valt terwijl radio of tv u gezelschap houdt, van een vrolijke noot en informatie voorziet. Het achterterras grenst aan de achtertuin en is ruim, schoon en netjes met een aanrecht en wastafel. Het is er aangenaam vertoeven: de rust, schaduw en er waait een heerlijke wind. Ook kunt u er uw bezoek ontvangen. Desgewenst, laat u er de was drogen, de kinderen spelen of hangt u een hangmat op. Op het voor- en achterbalkon mag u gerust een sigaretje roken want roken in huis is niet toegestaan. Naast de airco’s in de slaapkamers, zijn er in de woonkamer 2 staande ventilatoren. Uw auto kunt u koel parkeren in de overdekte garage. In huis vindt u ook: de wegenkaart van Paramaribo, telefoongids, brochures en visitekaartjes van diverse organisaties die u van pas kunnen komen.

De verhuurder, Diana

Advertentie online sinds mei 2018

Geverifieerde verhuurder
Reageert gemiddeld binnen 1 uur
Wij zijn Gerard en Diana, eigenaren van "Bij Gerdia" en wonen in Nederland. Onze droom, een huis in het geboorteland van Diana, hebben wij in 2015 gerealiseerd. Onze keus viel op dit huis vanwege zijn charme, de veilige buurt en authentieke sfeer. Wij hebben 2 jaar de tijd genomen om het huis te renoveren. Dit proces hebben wij in 2017 voltooid en er meteen ons droomhuis van gemaakt. Eentje waarbij de gedachte eraan een glimlach op onze gezichten tovert.
Spreekt de talen: Engels en Nederlands.

Prijzen & reserveren

Selecteer je aankomst- en vertrekdatum op de kalender.
Selecteer je vertrekdatum.
 Minimaal verblijf  nachten.
Klik op de oranje button om je reservering te starten. Nog geen betaling nodig.
Wissen
  • 1 Aankomst- / Vertrekdatum
  • 1 Beschikbaar
  • 1 Geen prijzen beschikbaar
  • 1 Bezet
  • 1 In optie

Toelichting op de prijzen

Huur:
De huurprijs is per week en op basis van 2 personen en gebruik van 1 slaapkamer.
3e en 4e persoon € 35,00 p/p per week.
(Gebruik 2e slaapkamer, bij een bezetting van 2 personen, € 17,50 extra per week).
Energieverbruik vrij tot 20 KWh per dag. Daarboven 15 eurocent per KWh. (Wordt verrekend met de borg).
De eindschoonmaak is € 50,00.

Oplevering:
U dient de woning veegschoon op te leveren, de afwas te doen, de bedden af te
halen en het vuilnis af te voeren.

Borg:
De borg is € 250,00 per verblijf. De borg dient na boeking van de vakantiewoning, minimaal 1 maand voor aankomst, op rekening van verhuurder bijgeschreven te zijn.
Eventueel veroorzaakte schade wordt op de borg ingehouden. Binnen 1 week na uw
verblijf wordt de borg minus de eventueel veroorzaakte schade op uw rekening
teruggestort.

Betaling:
Bij boeking dient u 30% van de huursom aan te betalen. De huurovereenkomst met bijlage inventarislijst wordt u digitaal opgestuurd. Het restand van het boekingsbedrag moet uiterlijk 1 maand voor verblijf op rekening van verhuurder bijgeschreven zijn.

Annulering:
Het is raadzaam om bij boeking een annuleringsverzekering af te sluiten.
Bij annulering van meer dan 4 weken voor aanvang van uw verblijf is 30% van de
huursom verschuldigd. Bij annulering binnen 4 weken voor aanvang van het
verblijf is de volledige huursom verschuldigd. Bij voortijdige beeindiging van
het verblijf is de volledige huursom verschuldigd.


Tarieven

Tarieven zijn per verblijf

van
wo 31-jan-2024
tot
zo 30-jun-2024
Minimaal verblijf 14 nachten
Week € 195,00
Midweek -
Nacht € 28,00
Weekend -
van
zo 30-jun-2024
tot
za 30-nov-2024
Minimaal verblijf 14 nachten
Week € 195,00
Midweek -
Nacht € 28,00
Weekend -
van
za 30-nov-2024
tot
vr 31-jan-2025
Minimaal verblijf 14 nachten
Week € 200,00
Midweek -
Nacht € 29,00
Weekend -
van
vr 31-jan-2025
tot
ma 31-mrt-2025
Minimaal verblijf 14 nachten
Week € 200,00
Midweek -
Nacht € 29,00
Weekend -
van
ma 31-mrt-2025
tot
ma 30-jun-2025
Minimaal verblijf 14 nachten
Week € 205,00
Midweek -
Nacht € 29,00
Weekend -
van
ma 30-jun-2025
tot
zo 30-nov-2025
Minimaal verblijf 14 nachten
Week € 205,00
Midweek -
Nacht € 29,00
Weekend -
van
zo 30-nov-2025
tot
za 31-jan-2026
Minimaal verblijf 14 nachten
Week € 210,00
Midweek -
Nacht € 30,00
Weekend -

Extra's

Hier vind je de eventuele verplichte en optionele bijkomende kosten.

Airco
€ 0,00
Per verblijf
Inbegrepen in prijs
Badlinnen
€ 0,00
Per verblijf
Inbegrepen in prijs
Bedlinnen
€ 0,00
Per verblijf
Inbegrepen in prijs
Borgsom
€ 250,00
Per verblijf
Betalen bij boeking | verplicht
Eindschoonmaak
€ 50,00
Per verblijf
Betalen bij boeking | verplicht
Energiekosten
€ -
Naar verbruik
Wordt verrekend met de borg.
Extra persoon (basisprijs geldt t/m 2 personen)
€ 35,00
Per persoon per week
Betalen bij boeking | verplicht
Extra slaapkamer
€ 17,50
Per week
Betalen bij boeking | optioneel
Tussentijdse schoonmaak
€ 20,00
Per verblijf
Ter plaatse betalen | optioneel

Locatie & tips

Tips van de verhuurder

Uw vakantiehuis is een authentieke Bruynzeel woning die in 2017 volledig gerenoveerd en van alle gemakken is voorzien. Het huis is netjes, comfortabel en smaakvol ingericht. Goed beveiligd en gelegen in een gezellige en ook centrale buurt, vanwaar u het centrum lopend kunt bereiken. Met twee balkons en een voor- en achtertuin kunt u heerlijk in de hangmat genieten van de zon en het aangename briesje.
Regelmatig zult u leguanen (boomkippen) in de achtertuin zien. Als ze zich onbespied wanen, lopen ze op het erf of op het dak van de schuur. Ook de bontgekleurde vogels komen veelvuldig op bezoek.

Als voormalige huurders hebben wij ervaren dat een schoon en net huis, dat ook praktisch en comfortabel is ingericht, enorm bijdraagt aan het vakantiegevoel. Met deze uitgangspunten in ons achterhoofd hebben wij de vakantiewoning ingericht. Het is ons droomhuis geworden en wij hopen dat u er van zult genieten.
U boekt uw reis door uw ticket bij een reisbureau of via internet te kopen. Er zijn vele Surinaamse reisbureaus met regelmatig aantrekkelijke acties, zoals Parbotravel en Ercoreizen. Het is handig uw visum op Schiphol te kopen. Hiermee voorkomt u dat u hiervoor op luchthaven Zanderij in de rij moet staan. Vervoer van en naar uw vakantieadres kunt u al in Nederland regelen. Garage DA Ashruf heeft zich gespecialiseerd in luchthaven vervoer: www.garage-ashruf.com.
U hebt de keuze tussen een personenbus of een taxi. Voordeel van de taxi is dat u rechtstreeks naar uw verblijfadres wordt gereden. Kiest u voor een bus dan wordt u afgezet op volgorde van uw vakantieadres op de rijroute. Dit heeft ook zijn charme, omdat u meteen meer van Suriname ziet.
Buiten op de parkeerplaats een taxi huren van een particulier die wat wil bijverdienen is ook een mogelijkheid, maar persoonlijk zouden wij niet hiervoor kiezen.
Op de luchthaven heeft provider Telesur een kiosk. Desgewenst kunt u, voor gebruik buitenhuis, een internetbundel aanschaffen voor uw mobile telefoon.

Praktische informatie:
- Uw paspoort dient vanaf terugkomst nog minimaal zes maanden geldig te zijn.
- Aangeraden vaccinaties zijn: DTP, Hepatitis A en B en Malaria. Gele koorts is verplicht. Neem voor het meest actuele vaccinatieadvies contact met de plaatselijke GGD.
Uw contactpersoon in Suriname: Soms heeft een vliegtuig vertraging. Om onrust bij u of uw contactpersoon te voorkomen, willen wij met u afspreken dat u uw vluchtnummer en het tijdstip dat u verwacht te landen aan ons doorgeeft. Dit communiceren wij met de contactpersoon. U krijgt van ons naam en telefoonnummer van de contactpersoon, zodat u haar kunt bellen als u geland bent. Zij wacht u op in de woning en geeft een rondleiding. Uitleg waar u alles kunt vinden, hoe alles werkt en neemt de inventaris met u door.
(De persoonsgegevens van uw contactpersoon in Suriname staan ook in de huurverklaring).
Uw vakantieverblijf staat in de WC Kennedystraat, een van de
zijstraten van de Thompsonstraat.
De Thomsonstraat is synoniem aan het Cultureelcentrum NAKS.
Een organisatie voor gemeenschapswerk die als doel heeft de ontwikkeling van de
artistieke en culturele tradities van de Afro-Surinamers te bevorderen.

De WC Kennedystraat is een vrij korte straat die loopt van
nummer 1 tot en met 14. Bijna iedereen die hier woonachtig is, is er geboren en
getogen. De straat herbergt thans 5 senioren burgers, de eerste nog levende
eigenaren. Op handen gedragen door hun kinderen en/of kleinkinderen wonen ze in
hun eigen vertrouwde omgeving. Er zijn hechte vriendschappen en familiebanden
onder elkaar. De buurt is een mengeling van diverse gemengde bevolkingsgroepen.
Men heeft eerbied voor elkaar en staat voor elkaar klaar. Vaak gehoorde
geluid is dat het een rustige en gezellige straat is. Dit hebben wij ook
ervaren. Geen gescheld, geschreeuw of geruzie. Wel wat bij de tropen hoort: op
zijn tijd gezelligheid en muziek!
En u met een parbo of rum cola op balkon?. Misschien wel in
de hangmat?

Restaurants aan de Gemenelandsweg: Sarinah, Jawa. Bamboe, Steak house. Bij het south sqare plaza; juicy steaks, lucky twins, oso njang en xo lounge...Wilt u liever naar een restaurant met een internationale keuken. Dat kan, de meest bekende zijn Sensi, Spice Quest en de Waag. Daarnaast zijn er gerenommeerde restaurants met een speciale keuken: Chi Min (chinees), Garden of Eden (thais), Lee’s (koreaans), Log House (Afrikaans), eetcafé de Optimist, Las tias, Coffee Wines & More.
Hebt u van NasKip gehoord? De Surinaamse variatie op de KFC? Lopend bent u er in 3 tot 5 minuten.

 De befaamde wijk Blauwgrond, is een bezoek waard. Voor een redelijke prijs kunt u er heerlijk Javaans eten. Bekende warungs: Pawiro en Mi Roso (reserveren gewenst).Voor de snelle hap:Roti shop Joosje, Roopram, Chris, Rambali aan de 2de Rijweg.Ook Pizzahut, Mac Donalds, Burger King, KFC, Popeys zijn in Suriname vertegenwoordigd.

Bekende winkels aan de Gemenelandsweg zijn: Gao ming (Chinese groothandel/toko), Lin’s is een grote en ruim gesorteerde Chinese supermarkt waar u bijna alles vindt. Mocht u toch iets specifieks nodig hebben wat u hier niet kunt vinden dan slaagt u zeker bij Choi’s aan de J. Mungrastraat (via de Kolonistenweg) . Choi’s heeft een grote verscheidenheid aan geïmporteerde levensmiddelen maar is duurder dan de overige supermarkten.

Het plaatselijke bier, Parbo, is van uitstekende kwaliteit. Er zijn ook 3 radler varianten verkrijgbaar. Rum is, als mix met cola, ook zeer populair. Lokaal wordt Borgoe-rum van goede kwaliteit geproduceerd, die relatief goedkoop is en populairder dan Bacardi.
Ps.: Bij een slijterij betaald u over het algemeen minder voor uw alcoholische dranken.
Suriname heeft geen gebrek aan markten. Om er enkele te noemen:
- Centrale Markt: oudste markt van Suriname. In het stadscentrum, elke dag behalve zondag.
- Toutonnemarkt (begonnen als vlooienmarkt):  Fruit,  Groente, kruiden, hapjes en drankjes, maar ook tweedehandse spulletjes, handenarbeid, klein kunst, plantjes en goedkope nieuwe spulletjes. 
Tulip supermarkt is ook aan de Tourtonnelaan gevestigd. Is zondag geopend met een zeer ruim assortiment aan Europese merken. Heeft een lunch corner, aparte afdeling (banket)bakker, broodbeleg en slagerij.
- Soenamarkt of Javaansemarkt in Noord.                            
- Chinesemarkt aan de Wilhelminastraat ter hoogte van toko Soe Ngie.
- Kwattamarkt aan de Kwattaweg thv de 3 de rijweg: zondag, vrijdag en woensdag.
- Grote Boom markt aan de Gemenelandsweg.
Het nemen van voorzorgsmaatregelen is belangrijk omdat in de tropen kleine aandoeningen sneller tot ontstekingen kunnen leiden. Het is van belang dat u zich daarvan bewust bent en blijft en alert reageert op problemen.
Er zijn in Paramaribo vier ziekenhuizen.Mocht u iets mankeren dan kunt u er terecht voor medische behandeling of verdere verwijzing.
- Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP): aan de Abraham Samson/Flustraat, tel nr. 442222 heeft een spoedgevallendienst (EHBO, tel nr. 113.
- St. Vincentius Ziekenhuis: Koninginnestraat 4, tel nr. 471212 heeft een avondpoli.
- S’ Lands Hospitaal: een prachtig ziekenhuis helemaal van hout in authentieke koloniale stijl.
- Diaconessenhuis: Zinniastraat/Bodegravenlaan: gericht op (poli)klinische zorg. Daarnaast wordt er medisch specialistische zorg geboden aan binnenlandbewoners, zowel door opname in het ziekenhuis als door consulten via radio en telefoon.
 
U bent in de tropen, helaas heeft u te maken met insecten.In het binnenland komt malaria voor (vooralsnog niet in de stad). Het is daarom zeer belangrijk dat u van te voren begint met een malariakuur als u naar het binnenland wil gaan. Als u na een bezoek aan het binnenland klachten krijgt zoals hoofdpijn, koorts, koude rilling en/of diarree, denk dan nooit dat het wel een griepje zal zijn. Alleen als het uitgesloten is dat u dengue of malaria heeft, kunt u volstaan met de huisapotheek. In elk ander geval consulteert u het BOG (Bureau Openbare Gezondheidszorg.

Overal in de kuststrook komen muggen voor. In de schemering, tussen 17.30 en ongeveer 19.00 uur, bent u vogelvrij en voor hen een grote voedselbron. Er zijn middelen die preventief gebruikt worden en na de beet (after-bite) zoals: antimuggen (Autan, Deet) en anti-jeuk middeltjes (antihistamine, tea tree Oil), evenals zonnebrandmiddelen met een hoge factor, pet of hoed. Smeert u voor het vallen van de avond in. En als u gestoken wordt, krab uw “steekwond” vooral niet open. Dit kan gaan infecteren Alcolade glacial is zeer populier bij de lokale bevolking. Het werkt verkoelend door de mentholalcohol en geeft verlichting bij jeuk. Verder kunt u beschermende kleding dragen (lange mouwen, lange broek, sokken). 

Andere veel voorkomende insecten en kruipers zijn:
- Mampira en Koproprien: voedt zich op elk willekeurig moment van de dag met uw bloed.Deze muskieten zijn plaatsgebonden dus door u te verplaatsen heeft u verder geen last.
- Zandvlooien of sieka’s komen nog sporadisch voor. Deze insecten heeft het op uw voeten gemunt, tussen de tenen of in het zachte gedeelte onder de voet. Ze planten zich voort door middel van eitjes welk een ontzettende jeuk veroorzaken. Loop buiten daarom altijd op slippers, sandalen of schoenen.
- Kakkerlakken en vliegen. Overdag heeft u meer last van vliegen. In een schoon huis hebt u er minder last van. Laat dus geen eten of etensresten staan. S’avonds komen de kakkerlakken aanvliegen vanwege het licht.
- Salamanders/kamrawintjie, zijn kleine huissalamanders die vooral s’nachts op insecten jagen.Het zijn nuttige beestjes omdat ze vliegen, torren, muggen opeten. Wist u dat ze dol zijn op voedsel en drankjes. Laat daarom geen drankjes op het aanrecht staan.
- Mieren. Je ziet ze niet en ineens zijn ze er. Ze wonen in kieren en klimmen overal langs. Ze houden van zoet. Knoei dus niet met suiker of andere zouthoudende frisdrank. Ruim lege glazen met zoetigheid en frisdrank snel op, dan zijn de mieren zo weer weg. Ook etensresten, hoe klein ook, is genoeg om hun honger te stillen. Maak daarom een vuile plek meteen schoon en ruim zoveel mogelijk op.
U kunt kruipende en vliegende insecten bestrijden met Baygon of Bob. Te verkrijgen bij elke winkel in de buurt.
Houdt het huis altijd schoon en netjes want dat is de beste remedie tegen ongedierte.
Tip: suiker en zouthoudende dranken/etenswaren in de koelkast bewaren.
De lokale munteenheid is de Surinaamse dollar (SRD). SRD’s zijn alleen in Suriname geldig, probeer daarom uw SRD’s op te maken tijdens uw vakantie. Mocht u op dag van vertrek SRD’s overhebben kunt u die besteden bij de vele tax free winkels in de wachtruimte van de JA.Pengel luchthaven. Er gaat veel vreemd geld om in Suriname, de Euro en US dollar zijn zeer gewild. Neemt u vreemd geld mee, dan kunt u deze inwisselen bij de vele cambio’s die Suriname rijk is. Behalve aan de kassa kunt u ook terecht bij enkele drive-in cambio’s . Omdat u niet uit de auto hoeft te stappen, geeft dit een veilig(er) gevoel. Meestal zijn er ook beveiligers aanwezig wat dit gevoel extra versterkt.
Bij verschillende banken kunt u met uw mastercard SRD’s uit de geldautomaten pinnen.
In het centrum en rondom de Centrale Markt, wordt u gegarandeerd aangesproken door illegale geldwisselaars om tegen een gunstigere koers geld te wisselen. Dit kunt u beter NIET doen.
Uw veiligheid is ons veel waard. Het vakantieverblijf is elektronisch beveiligd en middels dievenijzer. De Buurtwacht whatsapp is er om het veiligheidsgevoel te waarboren. Het onderlinge contact tussen de buren is zeer goed.
Als relatief nieuwe buren zijn wij al gauw opgenomen en met de feest- en verjaardagen maken wij deel uit van de gezelligheid. In de straat voelt men zich betrokken en verantwoordelijk voor elkaar. Ongemerkt bewaken de buren de veiligheid. Toch moet u altijd alert zijn en blijven. Deuren/poorten op slot als u zich zorgeloos wilt bewegen in en rond het huis. Bent u op het voorbalkon, kunt u de deur vanuit de woonkamer naar het balkon open laten maar wel de deur bij het “dievenijzerkooi” op slot doen.
Gaat u weg: altijd alles op slot, eventueel laat u het licht binnen branden. De buitenverlichting gaat automatisch aan/uit. Laat geen spullen van waarde in de tuin of balkon liggen. Immers, u moet geen spek voor de kat binden.
Algemene tip! Als u zich eenvoudig presenteert, zult u niet opvallen en weinig last hebben van criminelen.
Surinamers gruwen van het idee dat in huis op schoenen wordt gelopen. Trek dus uw schoenen, slippers, sandalen uit alvorens u een woning binnen gaat. Wij stellen het op prijs als u deze regel in de de vakantiewoning ook opvolgt.

Contact leggen met Surinamers is relatief gemakkelijk omdat iedereen Nederlands spreekt. Over het algemeen wordt beleefdheid gewaardeerd in Suriname. Er wordt niet snel getutoyeerd, ouderen niet, maar leeftijdgenoten ook niet.

In grote lijnen gelden hier dezelfde regels van wellevendheid net zo als in Nederland. U zult merken dat er een grote hartelijkheid en liefde voor Nederland schuilt in vrijwel alle Surinaamse harten. Alles is mogelijk, zolang u maar belangstelling toont voor het gastland. Surinamers zijn terecht trots op hun land.
Een van de meest gestelde vragen aan buitenlanders is dan ook "Wat vindt u van ons land?".
Surinamers zullen in gesprekken niet snel intieme vragen stellen; bepaalde onderwerpen, zoals huwelijk, relatie, salaris of gezondheid vindt men behoren tot de privé-sfeer waar men niet over praat. Een Surinamer houdt van zijn familie.
Het familieleven gaat hem boven alles. Maar daarnaast zijn Surinamers in de regel ook zeer gastvrij tegenover anderen. U zult - zeker als u mensen beter hebt leren kennen - dan ook regelmatig worden uitgenodigd.
“Kom eens langs" is echt bedoeld als open invitatie. In Nederland zijn wij er aan gewend geraakt om altijd een afspraak te maken. Dat vinden veel Surinamers overbodig. Niemand zal raar opkijken als u ineens onaangekondigd op de stoep staat.

Vlees wordt in de regel niet ontbeend (vooral gevogelte niet) wat betekend dat u voortdurend in de weer zult zijn botjes en andere oneetbare onderdelen te verwijderen.
De gerechten kunnen behoorlijk scherp zijn (de kok of kokkin heeft "peper gezet"!).

De meeste huizen hebben geen bel om aan te bellen; het is aan u uw aankomst op een andere wijze duidelijk te maken. Als er honden op het erf zijn, zullen die in de regel de taak van boodschapper op zich nemen en hun bazen van uw komst op de hoogte stellen. Wacht tot u het sein veilig hebt gekregen van de heer of vrouw des huizes! In andere gevallen roept u: "Klop, klop!".

Paraplu’s moeten nooit binnenshuis worden geopend; dat brengt ongeluk. Een veel gehoorde Surinaams advies is "no spang", maak je niet druk. Een advies dat samenhangt met het langzamere levensritme dan in Nederland. Voor nieuwelingen in Paramaribo, die zich van tijd tot tijd zullen opwinden over (vermeende) onverschilligheid en ongeïnteresseerdheid bij de mensen die zij ontmoeten, is dit advies dan ook heel belangrijk. 
In Nederland heeft men de klok en in Suriname de tijd.
Suriname heeft veel te bieden, zowel dagtochten in en rond Paramaribo / in de kuststreek als meerdaagse excursies naar de Amazone / het binnenland. 

Dagtochten: Republiek, Blakawatra, Colakreek, Marinalex, White Beach, Overbridge en Carolinakreek zijn bestemmingen op ongeveer een uur rijden van Paramaribo, richting vliegveld.  Er zijn eenvoudige faciliteiten voor overnachting. Op Republiek en Overbridge kan men een huis huren (tijdig reserveren).

Commewijne, aan de overzijde van de Suriname-rivier, biedt een prachtig fietsgebied. Men kan Fort Nieuw Amsterdam bezoeken, de oude suikerplantage Mariënburg en andere oude plantagehuizen. De oude plantage Peperpot is per auto bereikbaar en het recent gerestaureerde Frederiksdorp is via een oversteek per boot over de Commewijnerivier een aanrader.

Saramacca vormt een prachtig deel van de Suriname-delta. Ook hier is de fiets het beste vervoermiddel. Groningen is een goede tussenstop op deze tocht; op verschillende manieren wordt men aan de boeroes, de 150 jaar geleden uit Nederland geëmigreerde boeren, herinnert. 

Brownsberg is een natuurreservaat 130 km ten zuiden van Paramaribo. Er zijn verschillende wandelingen mogelijk die elk naar prachtige watervallen leiden. Boven op de berg heeft men een spectaculair uitzicht over het Brokopondo stuwmeer, dat door de in de jaren 50 aangelegde stuwdam is gevormd.

Jodensavanna is een voormalige nederzetting van Portugese Joden. Het gebied is vol historische relieken die helaas in rap tempo aan het tropische regenwoud worden prijsgegeven.

Matapica kan alleen per boot worden bezocht. Op het strand treft men tussen februari en augustus reuzenschildpadden aan. Ook vogelliefhebbers en vissers kunnen er hun hart ophalen.

Een dagtocht op de Suriname-rivier is een belevenis. Met een ruime, overdekte korjaal worden verschillende bezienswaardigheden aangedaan zoals oude plantagehuizen en een voormalige leprakolonie. Op de zgn. “zandbank” neemt men een bad.

Santigron ligt 30 km ten zuiden van Paramaribo. Het is een traditioneel boslandcreolendorp waar oude gewoonten in ere worden gehouden. Men kan er genieten van een riviertochtje, een ontmoeting met de dorpsraad en traditionele dansen.

St. Laurent du Maroni ligt op de Franse oever van de Marowijne rivier, tegenover Albina. De reis duurt drie uur, maar voor wie van een goede Franse lunch houdt en graag wat Franse lekkernijen inslaat, is de tocht alleszins de moeite waard.

Nickerie is de rijstschuur van Suriname. Een tocht naar deze plaats op de westoever van de Corantijnrivier tegenover (voormalig Brits-) Guyana kan op één dag worden gemaakt. Er valt onderweg zoveel te genieten in Coronie en Wageningen dat het jammer zou zijn hier slechts één dag voor uit te trekken.

Een dagtocht/excursie die u rechtstreeks bij het eigen boekingskantoor boekt is goedkoper dan bij een touroperator, zoals Anaula Nature Ressort en Bergendal River Ressort. Dit zijn de comfortabele aanwinsten in het Surinaamse binnenland.
Bij Activitycenter Berg en Dal kunt u terecht voor canopywalk, mountainbiken, varen en abseilen.
 
Excursies naar de Amazone.
Het binnenland is te bezoeken, hetzij per vliegtuig, hetzij met de auto of korjaal. De accommodatie in het binnenland is, voor zover aanwezig, simpel. Slapen geschiedt vaak in hangmatten of simpele hutten. Kiest u voor luxe dan kunt u terecht bij Palumeu.

Men dient de risico's van een tocht naar het binnenland niet te onderschatten. Zie hiervoor “gezondheidsfactoren en hygiëne”. 

Blanche Marie en Raleigh Vallen zijn beide vakantieoorden waar prachtige watervallen zijn te bewonderen. Bovendien kan men er mooie klimtochten maken.

Kumalu en Palumeu zijn gelegen aan de soela's (stroomversnellingen) van de Suriname- en Tapanahony rivier. Vanaf het zuidelijker gelegen Kasikasima-gebergte heeft men schitterende vergezichten over Brazilië.

Het strand bij Galibi herbergt evenals Matapica reuzenschildpadden. Galibi bestaat uit de Caribisch-indiaanse dorpen Langamankondre en Christiaankondre die een bezoek alleszins waard zijn.

Vanuit Nickerie en Wageningen kunnen met een comfortabele boot meerdaagse tochten op verscheidene rivieren in het westen van het land (door malariavrij gebied) worden gemaakt.
Aan de andere kant van het land begint de langste en veelzijdigste riviertocht bij Albina en gaat over de Marowijnerivier stroomopwaarts met als eindbestemming het Trio-indianen dorp Apetina. Langatabbetje, Stoelmanseiland en Drietabbetje zijn enkele van de kleurrijke namen van plaatsen waar de bootsman zijn boot behendig langs en over de soela's stuurt. Tabbetjes zijn eilanden; zij laten zich het best vanuit de korjaal bewonderen.

Voor een of meerdaagse trips: celestial tours suriname, orangesuriname.com, urgill eco tour. U kunt ook langs Zus en Zo aan de grote combeweg.
Hoeveel huur moet ik betalen:
Door de stappen te volgen van de reserveringsaanvraag kunt u eenvoudig uw huurprijs berekenen. Klik op datum van vertrek en datum van aankomst dan ziet u de huursom. Dit kan u zovaak doen als u zelf wilt, zolang u niets bevestigt of verstuurt komt er geen reservering.

Is er een zwembad: Nee.
Dicht bij huis kunt u terecht bij Vos aan de Gemenelandsweg, Zwembad Parima: JA Pengelstraat/ en Jacana Welnessressort Commewijnestraat/mr. J.Lachmanstraat.Andere grote hotels waar u tegen een redelijke vergoeding kunt zwemmen zijn Resisence Inn, Krasnapolsky, Torarica, Merriot en Ramada.Geeft u de voorkeur aan een natuur zwembad kunt u o.a. naar Overbridge, White Beach of Cola kreek.

Heeft het huis airco:.Ja.
Airco in beide slaapkamers en 1 staande ventilator. Bijkomend voordeel van een airco is dat muskieten op afstand blijven.Slaapkamer 2 heeft ook een klamboe, voor als u niet met de airco maar met een (staande) ventilator wilt slapen. U kunt deze ventilator overal in huis gebruiken voor als u het frisser wilt hebben. Wij vragen u alle ramen en deuren in de slaapkamers dicht te houden als de airco aanstaat. De capaciteit van de airco is berekend op de grote van de slaapkamers.

Zijn er bedlinnen, baddoeken, hand- en theedoeken: Ja.
Dit is in de huurprijs inbegrepen.De bedden worden op dag van aankomst netjes opgemaakt. Wij vragen u, op dag van uitchecken, vuil beddengoed van de bedden afhalen. Voor al de vuile was geldt dat indien deze droog zijn, ze in de wasmand gedeponeerd mogen worden. Zijn ze nat? Laat ze hangen of leg ze te drogen.
Zijn bedlinnen, baddoeken etc. onherstelbaar vervuilt of kapot, dan moet dit vervangen worden door een nieuwe gelijkwaardige of naar redelijkheid bijdragen aan een nieuwe.

Heeft u 220 volt: Ja.
Bij 3 stopcontacten, 2 in de slaapkamers en 1 in de woonkamer. Neem dus gerust uw Nederlandse scheerapparaat, föhn, elektrische tandenborstel e.d. mee.

Is er warm water: Ja.
In de badkamer en keuken. De wasmachine heeft een warme was programma.Suriname is een warm land, een koude douche kan voor verkoeling zorgen.Deze stelling gaat niet op in de ochtend. Als u met airco of een ventilator slaapt is een warme douche juist fijn. Aan u de keus.In de keuken kunt u ook gebruik maken van warm water. Uw servies en keukengerei worden sneller schoon en vetvrij. 

Is er internet: Ja.
U krijgt van ons de code om in te loggen.

In- en uitchecken.
De contactpersoon neemt op dag van aankomst de inventaris met u door. Op dag van vertrek dient u de woning bezemschoon achter te laten, beddengoed afhalen, afwas gedaan, afval buiten zetten. De inventaris wordt samen met u doorgenomen. Bij geconstateerde schade vindt een verrekening plaats. Zijn er geen beschadigingen aan inventaris en interieur wordt de borg binnen 1 (een) week geretourneerd. 
Borg: E.250,--.

Er zijn verschillende lokale radiostations, waarvan Radio Apintie (97.1 Fm), ABC (101.7 Fm) en SRS Par’bo (96.3 Fm) de oudste en bekendste zijn. Het (Fm-stereo) programma aanbod is redelijk gevarieerd en wordt grotendeels verzorgd in het Nederlands. Sommige radiostations brengen de Nederlandse nieuwsuitzendingen van Radio Nederland Wereldomroep, evenals de Nederlandse Top 50.
De Nederlandse Wereldomroep is in Suriname ook zeer goed te ontvangen op de korte golf.

Via antenne op de woning kunnen enkele Nederlandstalige televisiestations worden ontvangen, waarvan ABC, Apintie, ATV en STVS de belangrijkste zijn.
Daarnaast zijn er nog een aantal zenders die zich richten op een Hindoestaans, Javaans of Chinees publiek. De overwegend Amerikaanse speelfilms en televisieseries worden niet ondertiteld noch nagesynchroniseerd. Er zijn veel programma's van religieuze aard, talkshows en voetbal.
Daarnaast wordt een deel van het programma-aanbod van BVN-TV (Nederlandse TV op de satelliet) doorgestraald. Zo worden bijvoorbeeld het NOS-journaal, NOVA en Studio Sport dagelijks uitgezonden. Daarnaast worden nieuwsblokken van CNN en BBC overgenomen.

Plattegrond


Indeling

Woonkamer
Begane grond
26 m2

Tegels

Ventilator

Bank 2.5 zits (1)

Slaapkamer 1
Begane grond
13 m2

Bed: King-size 200 x 160 cm

Tegels

Dekbedden (1)

Slaapkamer 2
Begane grond
12 m2

Bed: King-size 200 x 160 cm

Tegels

Dekbedden (1)

Badkamer
Begane grond
3 m2

Toilet

Douche (1)

Wastafel (1)

Keuken

Soort: Open

Fornuis: Gas (4 Kookzones/branders)

Afzuigkap

Faciliteiten

Type accommodatie

  • Appartement

Woonoppervlakte

  • 82 m2

Sport & recreatie

  • Nachtleven / uitgaan

Populaire thema's

  • Budget
  • Cultuur & historie
  • Lange termijn verhuur
  • Luxe accommodatie
  • Overwinteren

Verwarming

  • Boiler

Internet, wifi, audio

  • Televisie
  • HiFi / Stereoset
  • Radio
  • Cd-speler
  • Wifi
  • Nederlandstalige zenders

Buitenvoorzieningen

  • Buitenverlichting
  • Carport
  • Parkeerplaats(en)
  • Terras (2)
  • Tuin
  • Tuinstoel(en) (6)
  • Tuintafel(s) (2)
  • Buitenkeuken
  • Tuin volledig omheind
  • Hangmat
  • Asbak(ken)

Faciliteiten

  • Wasmachine
  • Beveiligingsinstallatie
  • Berging
  • Bijkeuken / wasruimte
  • Apart toilet
  • Roken niet toegestaan
  • Huisdier niet toegestaan

Linnengoed

  • Bedlinnen
  • Handdoeken
  • Keukenlinnen


€ 195,-
per week v.a.
€ 195,-
per week v.a.
Aankomst
-
Vertrek Selecteer
  • Géén boekingskosten
  • Gebruik onze service gratis!
  • Je boekt direct bij de eigenaar

Anderen bekeken ook: