Geschakelde woning

Casa Solarida:aantrekkelijk geprijsd

8,5

Hier ervaart men de couleur locale: rust en gezelligheid van een woonwijk met op loopafstand alles wat men nodig heeft.

De vlakbij gelegen 2e Rijweg en de Kwattaweg zijn 2 belangrijke hoofdwegen die u rechtstreeks naar het centrum, uitgaansgebied en vele bezienswaardigheden van Paramaribo leiden.
Het Stadscentrum op 5 km is met openbaar vervoer of taxi binnen een kwartier te bereiken. In de omgeving vindt men alles: bank, geldautomaat, geldwisselkantoor, chinese winkeltjes en warung. Via de 2e Rijweg komt u bij de bekende Hermitage shopping mall en Choi's supermarkt waar veel geimporteerde nederlandse levensmiddelen te koop zijn. Vanuit uw vakantiewoning rijdt u enkele kilometers verder op de Kwattaweg, waar op zondag, woensdag en vrijdag een markt gehouden wordt, de 3e Rijweg markt.

De Kwattaweg maakt deel uit van de oost-west verbinding. De Kwattaweg gaat over in Garnizoenspad en eindigt bij de brug over de Saramaccarivier. Over de brug komt u in Groningen, hoofdstad van het district Saramacca.

De comfortabel ingerichte vakantiewoning is een prima uitvalsbasis voor uw dagtochten en korte excursies.
Beneden wonen wij en Esseline (in de buurt bekend als tante Es) is in haar vrije tijd graag bezig in de tuin, waar tropische planten zijn te vinden. Onder het huis is een terras met een terrasset waar u in de schaduw kunt zitten of in de door ons beschikbaar gestelde hangmatten kunt relaxen. Ook kunt u de was ophangen en evt. kinderen kunnen er veilig spelen.
Roken is in huis niet toegestaan, wel buiten waar er desgevraagd voor een asbak zal worden gezorgd!

Het kraanwater in Paramaribo is van drinkwaterkwaliteit (smaakt ook goed). De vakantiewoning is uitgerust met één grote watertank, een waterfilter en hydrofoor (waterpomp), zodat men geen hinder ondervindt van de vaak geringe waterdruk en eventuele onderbrekingen in de watervoorziening.

De tuin en het huis worden netjes onderhouden en regelmatig wordt er een anti-insecten behandeling gedaan.

Vanaf het balkon kunt u tot in de late uurtjes de activiteiten in de straat gade slaan. Dat is al een attractie op zich, buurtjes houden een babbeltje met elkaar of gaan bij elkaar langs. Ook de ijsco man komt er met regelmaat langs.

Wilt u op de hoogte blijven van lokaal en internationaal nieuws?
Er zijn verschillende lokale radiostations, waarvan Radio Apintie, ABC en Radio 10 de bekendste zijn. Het (FM-stereo) programma-aanbod is redelijk gevarieerd en wordt grotendeels verzorgd in het Nederlands. Sommige radiostations brengen de Nederlandse nieuwsuitzendingen van Radio Nederland Wereldomroep, alsmede de Nederlandse Top-50. De Nederlandse Wereldomroep is in Suriname ook zeer goed te ontvangen op de korte golf.

Via antenne op de woning kunnen enkele Nederlandstalige televisiestations worden ontvangen, waarvan ABC, Apintie, ATV en STVS de belangrijkste zijn. Daarnaast zijn er nog een aantal zenders die zich richten op een Hindoestaans, Javaans of Chinees publiek. De overwegend Amerikaanse speelfilms en televisieseries worden niet ondertiteld noch nagesynchroniseerd. Er zijn veel programma's van religieuze aard, talkshows en voetbal.

Daarnaast wordt een deel van het programma-aanbod van BVN-TV (Nederlandse TV op de satelliet) doorgestraald. Zo worden bijvoorbeeld het NOS-journaal, NOVA en Studio Sport dagelijks uitgezonden. Daarnaast worden nieuwsblokken van CNN en BBC overgenomen.

De verhuurder, Marius & Esseline

Bij Micazu sinds april 2011

Bekijk het volledige profiel

Reageert gemiddeld binnen 8 uur

Beste huurder,
Wij zijn Marius en Esseline en de eigenaars van Casa Solarida (= anagram van onze achternaam). Enkele jaren nadat het jongste kind het huis uit ging, hebben we besloten het huis open te stellen voor vakantiegangers. We bewonen het benedengedeelte en uitgebouwde maar afgesloten bovengedeelte. We zijn dus gemakkelijk bereikbaar voor allerhande vragen maar u heeft gegarandeerd volop privacy.

Prijzen & reserveren

Selecteer je aankomst- en vertrekdatum op de kalender.
Selecteer je vertrekdatum.
 Minimaal verblijf  nachten.
Klik op de groene knop om te boeken.
Wissen
 • 1 Aankomst- / Vertrekdatum
 • 1 Beschikbaar
 • 1 Geen prijzen beschikbaar
 • 1 Bezet
 • 1 In optie

Toelichting op de prijzen

De prijs geldt op basis van verblijf voor 2 personen. Voor ieder persoon meer geldt € 5 p.p. per nacht extra.


Tarieven

Tarieven zijn per verblijf

van
15-02-2021
tot
30-06-2021
Minimaal verblijf 5 nachten
Week € 160,00
Midweek -
Nacht € 23,00
Weekend -
van
30-06-2021
tot
31-08-2021
Minimaal verblijf 5 nachten
Week € 170,00
Midweek -
Nacht € 24,00
Weekend -
van
31-08-2021
tot
15-11-2021
Minimaal verblijf 5 nachten
Week € 160,00
Midweek -
Nacht € 23,00
Weekend -
van
15-11-2021
tot
28-02-2022
Minimaal verblijf 5 nachten
Week € 185,00
Midweek -
Nacht € 26,00
Weekend -
van
28-02-2022
tot
30-06-2022
Minimaal verblijf 5 nachten
Week € 160,00
Midweek -
Nacht € 23,00
Weekend -
van
30-06-2022
tot
31-08-2022
Minimaal verblijf 5 nachten
Week € 170,00
Midweek -
Nacht € 24,00
Weekend -

Extra's

Hier vind je de eventuele verplichte en optionele bijkomende kosten.

Airco
€ 3,00
Per item per nacht
Ter plaatse betalen | optioneel
Badlinnen
€ 5,00
Per persoon
Ter plaatse betalen | optioneel
Bedlinnen
€ 0,00
Per verblijf
Inbegrepen in prijs
Borgsom
€ 100,00
Per verblijf
Ter plaatse betalen | verplicht
Eindschoonmaak
€ 50,00
Per verblijf
Ter plaatse betalen | verplicht
Extra persoon (basisprijs geldt t/m 2 personen)
€ 5,00
Per persoon per nacht
Betalen bij boeking | verplicht
Fietshuur
€ 5,00
Per item per nacht
Ter plaatse betalen | optioneel
Tussentijdse schoonmaak
€ 20,00
Per verblijf
Ter plaatse betalen | optioneel

Locatie & tips

Tips van de verhuurder

Het huis is een authentiek hoge neuten huis en is hoewel één van de oudste woningen in de straat in keurige staat en goed onderhouden. Het boven-gedeelte is van hout. In 2003 hebben we verbouwd, waarna we 'verhuisd' zijn naar de begane grond. We zijn tevens eigenaars van het aangrenzende perceel dat uitkomt in de achtergelegen straat.

Van onze gasten horen we dat het huis een gezellige en knusse uitstraling heeft. Dit is een gezellige buurt, levendig maar niet te druk. De buren zijn aardig en sociaal, niet opdringerig maar als u daar behoefte aan hebt, zijn ze wel altijd in voor een praatje. Ze houden ongemerkt een oogje in het zeil dat voelt erg prettig. Maak gerust een praatje met ze, ze vinden dat leuk. Iedereen spreekt wel Nederlands.

Marius woont er vanaf zijn kinderjaren en kent alle oudbewoners van de straat. De kinderen zijn er geboren en getogen en zijn nu het huis uit. Op één zoon na wonen ze allemaal in Nederland. Om die reden gingen we voorheen regelmatig naar Nederland, maar de laatste jaren is er een omgekeerde reisbeweging. De buurt is een mengeling van diverse rassen en culturen. De mensen in deze buurt hebben eerbied voor elkaar en er is vriendschap onder elkaar. Gelukkig hebben we geen last van criminaliteit. De sociale controle is groot. Vanaf het beveiligde balkon aan de straatzijde is dit erg leuk om te zien en te ervaren.

Ca 3-5 min lopen is de hoofdweg (Kwattaweg). Op de hoek van de straat staat een filiaal van een warenhuis (CHM) en een 'carwash'. Aan de Kwattaweg vind je diverse (chinese) winkels, Warung, slagerij Rossignol, de beroemde accupunturist Rubing, maar ook drogisterij, apotheek, benzinepomp, taxibedrijven, minibusjes die richting stadscentrum/ Centrale markt van Paramaribo rijden. Op woensdag, vrijdag en zondag is de bekende 3e Rijweg markt waar je zeker een kijkje moet nemen. Behalve groenten, fruit, kruiden, cd's, plantjes en goedkope nieuwe spulletjes, kun je daar ook lekker en goedkoop Javaanse hapjes (saoto soep, tahu lontong, nasi goreng en bami)kopen.
Eten afhalen is makkelijk en goedkoop.
Als u de straat uitloopt, heeft u de keuze tussen een warung (javaans eten) en een afhaalchinees. Ook zijn meerdere winkeltjes op loopafstand waar u van alles kunt kopen.

Ook een geldwisselkantoor (cambio) en internetshop zijn dichtbij.

Voor degene die nog meer willen, is er de Hermitage Mall, een shopping mall waar de relatief duurdere zaken zijn gevestigd met zeer ruime openingstijden en de Ma Retraite Mall, een shopping mall waar relatief goedkopere (vaak van chinese makelij) zaken worden verkocht. Er is ook een delicatesse zaak gevestigd in de Maretraite mall.

Choi’s is dé supermarkt met een grote verscheidenheid aan geïmporteerde levensmiddelen en duurder dan de overige supermarkten. Best Mart heeft ook een behoorlijk uitgebreid assortiment en is minder duur. Op iedere hoek van de straat is er een (chinese) supermarkt waar het assortiment vaak minder uitgebreid is maar een groot deel van de levensmiddelen te koop is.

De slagers hebben een ruime sortering aan vlees en vleesbeleg van goede kwaliteit. De meest bekende winkels zijn: Rossignol, Stolk (beiden aan de Kwattaweg) en Keurslager aan de Steenbakkerijstraat.

Er zijn ook markten, waarvan de bekendste zijn: de Centrale markt (dagelijks, behalve zondag) en 3e Rijweg markt (woensdag, vrijdag en zondag) markt waar u terecht kunt voor o.a.(blad)groenten en fruit. Hier kunt u heel voordelig javaans eten kopen.

Het plaatselijke bier, Parbo, is van uitstekende kwaliteit. Whisky (Johnnie Walker of Black Label) is hier erg in trek. Rum is, als mix met cola, ook zeer populair; lokaal wordt rum (‘Borgoe’) van goede kwaliteit geproduceerd, die relatief goedkoop is en nog populairder dan Bacardi. De dranken zijn bij de supermarkten te koop ook heeft King’s een uitgebreid assortiment.

Restaurants en cafés
Er zijn een aantal restaurants met een internationale keuken. De meest bekende zijn: Sensi, Spice Quest, Dok 204 en De Waag. Daarnaast zijn er gerenommeerde restaurants met een speciale keuken: Chi Min (chinees), Garden of Eden (Thai’s), Lee’s (Koreaans), Sarinah (Indisch), Log House (Afrikaans) en eetcafé de Optimist. Er zijn vele warungs (Mir’oso en Pawiro in de befaamde wijk Blauwgrond) en kleinere restaurants waar zonder problemen gegeten kan worden.

Voor de snellere hap zijn er de rotishops: Roopram en Joosje. Ook is er een Pizzahut, Mac Donald’s, Burger King, KFC en Popeyes.

Kleding en schoeisel
Normale zomerkleding voldoet hier uitstekend, bij voorkeur van katoen of linnen aangezien synthetische materialen niet genoeg ventileren. Dit is vooral een kwestie van smaak en gevoel.

Door het warme klimaat verkleedt men zich vaker dan in koelere streken.Contact leggen met Surinamers is relatief gemakkelijk omdat iedereen Nederlands spreekt. Over het algemeen wordt beleefdheid gewaardeerd in Suriname. Er wordt niet snel getutoyeerd, ouderen niet, maar leeftijdgenoten ook niet.

In grote lijnen gelden hier dezelfde regels van wellevendheid net zo als in Nederland.
U zult merken dat er een grote hartelijkheid en liefde voor Nederland schuilt in vrijwel alle Surinaamse harten. Alles is mogelijk, zolang u maar belangstelling toont voor het gastland. Surinamers zijn terecht trots op hun land. Een van de meest gestelde vragen aan buitenlanders is dan ook "Wat vindt u van ons land?"

Surinamers zullen in gesprekken niet snel intieme vragen stellen; bepaalde onderwerpen, zoals huwelijk, relatie, salaris of gezondheid vindt men behoren tot de privé-sfeer waar men niet over praat.

Soms wordt de betweterigheid, die veel Nederlanders nu eenmaal eigen is, als irritant en ongepast ervaren. Niets is begrijpelijkerwijs voor een Surinamer zo storend als een Nederlander die wel even komt vertellen wat er in Suriname is fout gegaan en hoe de zaken in de toekomst moeten gaan lopen. Die superieure houding, al dan niet bewust aangenomen, wordt niet gewaardeerd, al zal niet iedereen dat laten merken. Zoals zo vaak in het leven geldt als basis voor alle gesprekken : het respect van de gesprekspartners voor elkaar.

Een Surinamer houdt van zijn familie. Het familieleven gaat hem boven alles. Maar daarnaast zijn Surinamers in de regel ook zeer gastvrij tegenover anderen. U zult - zeker als u mensen beter hebt leren kennen - dan ook regelmatig worden uitgenodigd. “Kom eens langs" is echt bedoeld als open invitatie. In Nederland zijn wij er aan gewend geraakt om altijd een afspraak te maken. Dat vinden veel Surinamers overbodig. Niemand zal raar opkijken als u ineens onaangekondigd op de stoep staat.

De gerechten kunnen behoorlijk scherp zijn (de kok of kokkin heeft "peper gezet"!). Vlees wordt in de regel niet ontbeend (vooral gevogelte niet) hetgeen betekent dat u voortdurend in de weer zult zijn botjes en andere oneetbare onderdelen te verwijderen.

De meeste huizen hebben geen bel om aan te bellen; het is dan zaak uw aankomst op een andere wijze duidelijk te maken. Als er honden op het erf zijn, zullen die in de regel de taak van boodschapper op zich nemen en hun bazen van uw komst op de hoogte stellen. Wacht tot u het sein veilig hebt gekregen van de heer of vrouw des huizes! In andere gevallen roept u: "Klop, klop!". Paraplu’s moeten nooit binnenshuis worden geopend; dat brengt ongeluk.

In Nederland heeft men de klok en in Suriname de tijd.

Een veel gehoorde Surinaams advies is "no spang", maak je niet druk. Een advies dat samenhangt met het langzamere levensritme dan in Nederland. Voor nieuwelingen in Paramaribo, die zich van tijd tot tijd zullen opwinden over (vermeende) onverschilligheid en ongeïnteresseerdheid bij de mensen die zij ontmoeten, is dit advies dan ook heel belangrijk.

Het nemen van voorzorgsmaatregelen is belangrijk omdat in de tropen kleine aandoeningen sneller tot ontstekingen kunnen leiden. Het is van belang dat u zich daarvan bewust bent en blijft en attent reageert op problemen.

o Overal in de kuststrook komen muggen voor; vooral bij zonsondergang (tussen 5 en 7)zijn ze actief.

o In het binnenland komt malaria voor (vooralsnog niet in de stad). Het is daarom zeer belangrijk dat u van te voren begint met een malariakuur als u naar het binnenland wil gaan. Als u na een bezoek aan het binnenland klachten krijgt zoals hoofdpijn, koorts, koude rilling en/of diarree, denk dan nooit dat het wel een griepje zal zijn. Alleen als het uitgesloten is dat u dengue of malaria heeft, kunt u volstaan met de huisapotheek. In elk ander geval consulteert u het BOG.

o Er vindt bij binnenkomst in Suriname geen controle plaats. Aan te raden zijn vaccinaties tegen difterie, tyfus, polio (DTP), tetanus, gele koorts en hepatitis. Sommige vaccinatieprogramma’s
(bijv. tyfus/DTP/DKTP) nemen 4 tot 6 weken in beslag.

o Apotheek / Medicijnen: u kunt overwegen om mee te nemen. Anti-muggen (Autan, Deet) en anti-jeuk middeltjes (anti-hystaminen, tea tree oil), alsmede anti-zonnebrandmiddelen (factor 25), pet of hoed.

Er zijn in Paramaribo vier ziekenhuizen, te weten:
St. Vincentius Ziekenhuis;
's Lands Hospitaal;
Diaconessenhuis;
Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP)

Het Academisch Ziekenhuis, gelegen aan de Abraham Samson / Flustraat, tel nr. 442222 heeft een spoedgevallendienst (EHBO, tel nr. 113), het Vincentius, Koninginnestraat 4, tel nr. 471212 heeft een avondpoli.

Wetenswaardigheden
Alleen de vrouwtjes muskieten prikken en zuigen bloed. Daarbij maken ze geen onderscheid tussen mannen, vrouwen of kinderen. In de schemering (het begin van de avond tussen half zes tot zeven uur bent u een grote lekkere voedselbron) steken de muskieten het ergst. Daarna heeft u er minder last van. Dat wil echter niet zeggen dat u overdag niet gestoken kunt worden.

Suriname heeft vele exotische soorten insecten. Dat is goed voor de natuur en wel leuk als u ze wil bestuderen, maar voor de rest zijn ze geen lieverdjes voor mensen.

Kakkerlakken en vliegen
horen bij de tropen: ze zitten overal op de loer. In een schoon huis zitten ze ook maar je hebt er minder last van. Laat geen eten of etensresten rondslingeren want ze komen er geheid op af. Ze zijn overdag actief.
Vooral 's avonds zijn kakkerlakken het meest actief. Houd ramen en deuren dicht als het licht aan is want ze komen op het licht af. Zie je er een, pak de bezem, de krant of koop zo snel mogelijk een spuitbus om het te lijf te gaan. Ruim het gelijk op.

Salamanders /Kamrawentje
Dit zijn kleine huissalamanders die vooral 's nachts op insecten jagen. Ze zijn nuttig want ze eten vliegen, muggen torretjes e.d. in huis op. Laat geen voedsel of dranken op het aanrecht staan want ze zijn er dol op.

Mieren
Deze wonen in kieren en klimmen overal langs. Knoei je met suiker dan zijn ze er binnen een mum van tijd bij om van te snoepen. Maak gelijk de vuile plek schoon en ruim lege glazen met frisdrank en zoetigheid snel op, ze zijn dan zo weer weg.

Houd altijd het huis schoon want dat is de beste remedie tegen ongedierte.
Op het gebied van dagtochten zijn de mogelijkheden:

Republiek, Blakawatra, Colakreek, Marinalex, White Beach, Overbridge en Carolinakreek zijn bestemmingen op ongeveer een uur rijden van Paramaribo, richting vliegveld. Men treft hier colabruine kreken aan, waarin men heerlijk kan baden. Er zijn eenvoudige faciliteiten voor overnachting; op Republiek en Overbridge kan men een huis huren (tijdig tevoren reserveren).

Commewijne, aan de overzijde van de Suriname-rivier, biedt een prachtig fietsgebied. Men kan Fort Nieuw Amsterdam bezoeken, de oude suikerplantage Mariënburg en andere oude plantagehuizen. Tevens is de oude plantage Peperpot per auto bereikbaar en het recent gerestaureerde Frederiksdorp is via een oversteek per boot over de Commewijnerivier een aanrader. Langs de kampongs rijdend waant men zich in Indonesië. De bevolkingsgroep hier is overwegend Javaans.

Saramacca vormt een prachtig deel van de Suriname-delta. Ook hier is de fiets het beste vervoermiddel. Groningen is een goede tussenstop op deze tocht; op verschillende manieren wordt men aan de boeroes, de 150 jaar geleden uit Nederland geëmigreerde boeren, herinnerd.

Brownsberg is een natuurreservaat 130 km ten zuiden van Paramaribo. Er zijn verschillende wandelingen mogelijk die elk naar prachtige watervallen leiden. Boven op de berg heeft men een spectaculair uitzicht over het Brokopondo stuwmeer, dat door de in de jaren '50 aangelegde stuwdam is gevormd.

BergenDal is een luxe resort in een prachtig bergachtig gebied waar de Suriname rivier tussen slingert, waar avontuurlijk kunt genieten van de adembenemende schoonheid van het regenwoud. Activiteiten: boswandeling, canopywalk, mountainbiken, varen en abseilen.

Jodensavanna is een voormalige nederzetting van Portugese Joden. Het gebied is vol historische relicten die helaas in rap tempo aan het tropisch regenwoud worden prijsgegeven.

Matapica kan alleen per boot worden bezocht. Op het strand treft men tussen februari en augustus reuzenschildpadden aan. Ook vogelliefhebbers en vissers kunnen er hun hart ophalen.

Een dagtocht op de Suriname-rivier is een belevenis. Met een ruime, overdekte korjaal worden verschillende bezienswaardigheden aangedaan zoals oude plantagehuizen en een voormalige leprakolonie. Op de zgn. “zandbank” neemt men een bad.

Santigron ligt 30 km ten zuiden van Paramaribo. Het is een traditioneel bosnegerdorp waar oude gewoonten in ere worden gehouden. Men kan er genieten van een riviertochtje, een ontmoeting met de dorpsraad en traditionele dansen.

St. Laurent du Maroni ligt op de Franse oever van de Marowijne rivier, tegenover Albina. De reis duurt drie uur, maar voor wie van een goede Franse lunch houdt en graag wat Franse lekkernijen inslaat, is de tocht alleszins de moeite waard.

Nickerie is de rijstschuur van Suriname. Een tocht naar deze plaats op de westoever van de Corantijnrivier tegenover (voormalig Brits-) Guyana kan op één dag gemakkelijk worden gemaakt, maar er valt onderweg zoveel te genieten in Coronie en Wageningen dat het jammer zou zijn hier slechts één dag voor uit te trekken.

Reizen naar het binnenland vergen uiteraard meer tijd; als ze zijn georganiseerd vrij duur. Het binnenland is te bezoeken, hetzij per vliegtuig, hetzij met de auto of korjaal. De accommodatie in het binnenland is, voorzover aanwezig, simpel. Slapen geschiedt vaak in hangmatten of simpele hutten.

De lokale reisbureaus verschaffen alle informatie over de mogelijkheden van het reizen naar het binnenland. Men dient de risico's van een tocht naar het binnenland niet te onderschatten. Zie hiervoor “gezondheidsfactoren en hygiëne”.

De volgende bestemmingen nemen, gecombineerd of afzonderlijk, minimaal 3 en maximaal 10 dagen. Verschillende reisbureaus in Paramaribo bieden all-in tours met meer of minder luxe naar wens.

o Blanche Marie en Raleigh Vallen zijn beide vakantieoorden waar prachtige watervallen zijn te
bewonderen. Bovendien kan men er mooie klimtochten maken.

Kumalu en Palumeu zijn toeristische trekpleisters, gelegen aan de soela's (stroomversnellingen) van de Suriname- en Tapanahony rivieren. Vanaf het zuidelijker gelegen Kasikasima-gebergte heeft men schitterende vergezichten over Brazilië.

Het strand bij Galibi herbergt evenals Matapica reuzenschildpadden. Galibi bestaat uit de Caribisch-indiaanse dorpen Langamankondre en Christiaankondre die een bezoek alleszins waard zijn.

Vanuit Nickerie en Wageningen kunnen met een comfortabele boot meerdaagse tochten op verscheidene rivieren in het westen van het land (door malariavrij gebied) worden gemaakt. Aan de andere kant van het land begint de langste en veelzijdigste riviertocht bij Albina en gaat over de Marowijnerivier stroomopwaarts met als eindbestemming het Trio-indianen dorp Apetina. Langatabbetje, Stoelmanseiland en Drietabbetje zijn enkele van de kleurrijke namen van plaatsen waar de bootsman zijn boot behendig langs en over de soela's stuurt. Tabbetjes zijn eilanden; zij laten zich het best vanuit de korjaal bewonderen.

Er zijn verschillende lokale radiostations, waarvan Radio Apintie, ABC en Radio 10 de bekendste zijn. Het (FM-stereo) programma-aanbod is redelijk gevarieerd en wordt grotendeels verzorgd in het Nederlands. Sommige radiostations brengen de Nederlandse nieuwsuitzendingen van Radio Nederland Wereldomroep, alsmede de Nederlandse Top-50. De Nederlandse Wereldomroep is in Suriname ook zeer goed te ontvangen op de korte golf.

Via antenne op de woning kunnen enkele Nederlandstalige televisiestations worden ontvangen, waarvan ABC, Apintie, ATV en STVS de belangrijkste zijn. Daarnaast zijn er nog een aantal zenders die zich richten op een Hindoestaans, Javaans of Chinees publiek. De overwegend Amerikaanse speelfilms en televisieseries worden niet ondertiteld noch nagesynchroniseerd. Er zijn veel programma's van religieuze aard, talkshows en voetbal.

Daarnaast wordt een deel van het programma-aanbod van BVN-TV (Nederlandse TV op de satelliet) doorgestraald. Zo worden bijvoorbeeld het NOS-journaal, NOVA en Studio Sport dagelijks uitgezonden. Daarnaast worden nieuwsblokken van CNN en BBC overgenomen.
Hoewel dit een veilige buurt is, staat de veiligheid van onze gasten voorop.
Omdat er veel gestolen wordt in Suriname, hebben we preventief het huis beveiligd met diefijzer. Er is zoveel mogelijk gedaan om u een zo veilig mogelijke omgeving te bieden.
De sociale controle in de buurt is groot. De ingang via het balkon aan de straatzijde is met diefijzer beveiligd.
U kunt dus met een veilig gevoel van het buurtgebeuren genieten. Vooral 's avonds is het heerlijk genieten op het balkon. Kijkend naar de sterren (jawel!) met een heerlijke Parbobiertje erbij en uw avond kan niet meer stuk.

Algemene tip! Als u zich eenvoudig presenteert, zult u niet opvallen en geen last hebben van dieven. Doe als u weg gaat altijd alles op slot en laat geen dingen met waarde op het balkon slingeren. Je moet dus geen spek voor de poes binden!
Heeft u een zwembad?
Neen
Wij hebben geen zwembad, zwemmen kan tegen een redelijke vergoeding wel bij de grote hotels in het Centrum. Bijvoorbeeld bij Residence Inn, Krasnapolsky of Merriot hotel. Verder kunt u ook zwemmen in één van de natuurbaden bijvoorbeeld bij Cola kreek, White Beach, Overbridge, Republiek enz.

Hoeveel huur moeten wij betalen?
U kunt eenvoudig zelf uw prijs berekenen door de stappen van de reserveringsaanvraag in te vullen, dan ziet u de door D-reizen berekende huursom. U kunt deze handeling net zo vaak herhalen als u wilt. Zolang u niets bevestigt of verstuurt, plaatsen zij ook geen reserveringsaanvraag!

Heeft het huis muskietengaas of horren?
Ja, alle ramen (inclusief badkamer en toiletruimte) zijn voorzien van horren. Als u dat niet afdoende vindt, kunnen we nog een klamboe voor elk bed leveren.
Als u tijdens de schemering (tussen 5-7) de deuren dicht houdt, heeft u minder last van muskieten. Als u voor het slapen gaan, muskietenkaars aansteekt of muskietenmiddel sprayt (haal je bij de Chinees op de hoek) is dit afdoende voor een goede nachtrust.

Heeft het huis Airco?
Overdag zoeken we de noordoost kant van het huis op waar de wind waait: dus het balkon en beneden op het terras.
Voor huurders die nog meer verkoeling willen is een mobiele airco te huur.
Voor de ultieme verkoeling: neem een frisse douche en zit daarna voor één van de ventilatoren.

Is er warmwater?
Ja in de badkamer hebben we warm watervoorziening. Maar na enkele dagen zult u merken dat u vooral overdag in een warm land als Suriname net als de meeste mensen juist zult genieten van het frisse water.

Hebben jullie bedlinnen?
Ja
Er is voldoende beddengoed aanwezig! Elk bed heeft een extra set hoeslaken, kussenssloop en katoenen lakens om je te bedekken. De bedden worden netjes opgemaakt zodat men dit bij aankomst niet zelf hoeft te doen.

Zijn er baddoeken?
Ja
Voor 5 euro per persoon kan men een set met
1 strandlaken, 3 handdoekken en 3 washandjes huren. Handdoeken die onherstelbaar vervuild en of kapot zijn gemaakt moet men vervangen door een gelijkende nieuwe of naar redelijkheid bijdragen voor een nieuwe.

Heeft u 220 volt?
Neen, we hebben geen 220 volt aansluiting.Indeling

Woonkamer
1e verdieping
16 m2

Parket

Ventilator

Eethoek / Eettafel

Slaapkamer 1
1e verdieping
12 m2

Bed: 2-persoons 200 x 140 cm

Parket

Kledingkast(en) (1)

Slaapkamer 2
1e verdieping
9 m2

Bed: 2-persoons 200 x 140 cm

Parket

Kledingkast(en) (1)

Slaapkamer 3
1e verdieping
7 m2

Bed: 2-persoons 190 x 80 cm

Parket

Kledingkast(en) (1)

Badkamer
1e verdieping
5 m2

Toilet

Douche

Wastafel (1)

Keuken

Soort: Open

Fornuis: Gas (4 Kookzones/branders)

Bestek & servies

Faciliteiten

Type accommodatie

 • Geschakelde woning

Woonoppervlakte

 • 63 m2

Sport & recreatie

 • Fietsen
 • Nachtleven / uitgaan
 • Sportvissen
 • Wandelen
 • Zwemmen

Populaire thema's

 • Budget
 • Cultuur & historie
 • Kindvriendelijk
 • Privacy
 • Natuurhuisjes

Verwarming

 • Boiler

Internet, wifi, audio

 • Televisie
 • Radio
 • Televisiescherm in cm:
 • Nederlandstalige zenders (3)

Buitenvoorzieningen

 • Balkon
 • Buitenverlichting
 • Carport
 • Parkeerplaats(en) (1)
 • Privé oprit
 • Tuinstoel(en) (4)
 • Tuintafel(s) (1)
 • Tuin volledig omheind
 • Hangmat

Privacy

 • Beheerder op terrein
 • Van buiten zichtbaar
 • Volledige privacy
 • Vrijstaande woning

Faciliteiten

 • Wasmachine
 • Apart toilet (1)
 • Roken niet toegestaan
 • Huisdier niet toegestaan

Linnengoed

 • Bedlinnen
 • Handdoeken (5)
 • Keukenlinnen


160,-
per week v.a.
160,-
per week v.a.
Aankomst
-
Vertrek Selecteer
 • Géén boekingskosten
 • Gebruik onze service gratis!
 • Je betaalt direct aan de eigenaar

Anderen bekeken ook:

Hoge Korting! Vakantiehuis HuizeRoza

8,5
https://www.micazu.nl/vakantiehuis/suriname/paramaribo/paramaribo/casa-solarida-aantrekkelijk-geprijsd-10010/ Vakantiehuis Casa Solarida:aantrekkelijk geprijsd in Suriname, Paramaribo, Paramaribo huren? - Micazu.nl https://images.micazu.nl/_images/house/11351/images/casa_solarida_aantrekkelijk_geprijsd-1-3705.jpg?crop=0,0,1024,769&width=800&height=533&mode=crop&scale=both