Boerderij

Bij de Heilige Koe


Vakantieboerderij U Haliku (bij de heilige koe) ligt in West Bohemen en u vindt haar op 8 uur rijden van Utrecht, aan de rand van een lief klein dorpje.

Deze historische hoeve uit 1705 is door ons zorgvuldig gerestaureerd en voorzien van veel luxe gemakken. Toch zijn in de meeste vertrekken de authentieke details nog bewaard gebleven, die zorgen voor een sfeervol verblijf. De geheel ommuurde binnentuin en omheinde boomgaard van 2000 vierkante meter bieden u met uw kinderen en huisdieren alle privacy om te kunnen genieten van een onbezorgde vakantie in een prachtige landelijke en bosrijke omgeving. U kijkt uit over de velden en ziet in de verte de bergen, die de grens vormen met Duitsland.
Tijdens de diverse seizoenen plukt u uw eigen fruit uit de tuin! Het huis biedt voldoende accommodatie aan 12 personen, maar u kunt er ook heel goed lekker intiem met z’n tweeën verblijven. De uitgebreide keukenfaciliteiten, zowel binnen als buiten, bieden u mogelijkheden te over. Zo kunt u gedurende de warme zomeravonden heerlijk genieten van de buitengril en natafelen op de pergola. Terwijl u op een wat koeler moment warmte vindt bij de houtkachel in de sfeervolle eetkamer of onder de terrasverwarmer op de veranda.
Zwembad te klein ? Het zwemmeer bevindt zich op 10 minuten loopafstand aan de rand van het bos . Het dorpje heeft een buurtsuper, en voor grotere inkopen en uit eten zijn er provinciestadjes dichtbij. Binnen 30 minuten bent u in Plzen en het is slechts een uur rijden naar Praag.

De verhuurder, André & Anicka

Advertentie online sinds februari 2013

Geverifieerde verhuurder
Reageert gemiddeld binnen 5 uur
André & Anicka wonen en werken in Noord Holland, maar kochten deze boerderij in 2001 omdat zij een mooie plek zochten om de Tsjechische familie van Anicka te kunnen ontvangen. Deze bourgondiers genieten graag met vrienden, maar ook samen van Historie, Natuur en klussen en daarom was "de Heilige Koe" de ideale keuze. Na een grondige renovatie tranformeerden zij de 300 jaar oude hoeve in een karakteristieke en sfeervolle vakantie boerderij. Ook u bent hier van harte welkom!!

Je betaalt veilig online

Bij deze verhuurder kun je veilig online betalen. Lees meer over betalingen

Veilig betalen met: iDEALVeilig betalen met: MastercardVeilig betalen met: VisaVeilig betalen met: Bancontact Veilig betalen met: Giropay Veilig betalen met: MyBank Veilig betalen met: Sofort Banking

Prijzen & reserveren

Selecteer je aankomst- en vertrekdatum op de kalender.
Selecteer je vertrekdatum.
 Minimaal verblijf  nachten.
Klik op de oranje button om je reservering te starten. Nog geen betaling nodig.
Wissen
  • 1 Aankomst- / Vertrekdatum
  • 1 Beschikbaar
  • 1 Geen prijzen beschikbaar
  • 1 Bezet
  • 1 In optie

Toelichting op de prijzen

De MINIMUM WEEKPRIJS is altijd op basis van vier personen en BEDRAAGT € 745,-
of € 975,- tijdens de schoolvakanties in de zomer en herfst.

Bij meer dan 4 personen betaalt u € 175,-per persoon per week extra

Kinderen beneden 2 jaar en maximaal 3 huisdieren zijn GRATIS !!



Tarieven

Tarieven zijn per verblijf

van
za 11-mei-2024
tot
za 25-mei-2024
Minimaal verblijf 7 nachten
Week € 745,00
Midweek -
Nacht € 137,00
Weekend -
van
za 25-mei-2024
tot
za 06-jul-2024
Minimaal verblijf 7 nachten
Week € 745,00
Midweek -
Nacht € 137,00
Weekend -
van
za 06-jul-2024
tot
za 31-aug-2024
Minimaal verblijf 7 nachten
Week € 975,00
Midweek -
Nacht € 186,00
Weekend -
van
za 31-aug-2024
tot
za 19-okt-2024
Minimaal verblijf 7 nachten
Week € 745,00
Midweek -
Nacht € 154,00
Weekend -
van
za 19-okt-2024
tot
za 02-nov-2024
Minimaal verblijf 7 nachten
Week € 975,00
Midweek -
Nacht € 139,00
Weekend -

Extra's

Hier vind je de eventuele verplichte en optionele bijkomende kosten.

Baby
€ 0,00
Per verblijf
Gratis
Borgsom
€ 150,00
Per verblijf
Betalen bij boeking | verplicht
Eindschoonmaak
€ 55,00
Per verblijf
Ter plaatse betalen | verplicht
Extra persoon (basisprijs geldt t/m 4 personen)
€ 175,00
Per persoon per week
Betalen bij boeking | verplicht
Extra schoonmaak
€ 25,00
Per verblijf
Ter plaatse betalen | verplicht

Locatie & tips

Tips van de verhuurder

De zomers kunnen vanwege het Midden-Europese landklimaat behoorlijk warm zijn en daarom brengen wij de meeste tijd door in de tuin. Allereerst komen wij door de grote (afsluitbare) toegangspoort of vanuit de centrale hal of de eetkamer in de 500 m2 grote voortuin.
Hier bevindt zich een groot speelgazon omringd met borders bloeiende planten en een kruidentuin onder het keukenraam.
Een aantal fruitbomen en een grote walnoot zorgen desgewenst voor schaduw, maar er zijn ook genoeg plekjes voor zonaanbidders. Bijvoorbeeld rond het zwembad !
De voortuin wordt gescheiden van de achterliggende boomgaard door een enorm, verhoogd en overkapt en met druiven begroeid buitenterras.
Vanaf deze pergola hebben wij enerzijds uitzicht op de voortuin en het zwembad en anderzijds kijken wij uit over de velden en zien tegen de horizon de bergen. Hier is ook de buitenkeuken gemaakt en een grote vaste picknicktafel biedt plaats aan 12 personen. Tevens vinden wij er een vaste buitengrill met bijbehorend een voorraadje fruitbomenhout.
Voor het fruit zelf, lopen we de pergola af om in een boomgaard van 1500 m2 te komen. Deze is ook geheel omheind met middeleeuwse muren en hekwerk. Hier staan ruim 40 gevarieerde fruitbomen, die vanaf mei tot en met oktober zorgen voor een constante aanvoer van BIOLOGISCH FRUIT.
De liefhebbers onder ons maken daarvan graag pruimenjam, bramenjam , appelmoes, stoofpeertjes of appeltaart.
Of zij plukken de kersen, aardbeien, aalbessen bramen en kruisbessen voor bij het dessert !
Overdag is het in gezelschap van de vele zangvogels en vlinders in beiden delen van de tuin goed toeven onder een fruitboom en vinden wij verkoeling in het zwembad of onder de buitendouche.
De maaltijden gebruiken wij op de Pergola, hoewel wij met een kleiner gezelschap ook graag gebruik maken van de intieme veranda die direct aan de eetkamer grenst.
Als de duisternis in valt nemen de vleermuizen het over van de zangvogels . De omgeving kent geen lichtvervuiling, zodat het snel echt donker wordt. Wij genieten dan van de prachtige sterrenhemel, met vooral in de zomer veel vallende sterren !
KASTELEN EN BURCHTEN
Maak een rond leiding door de rijke kastelen van weleer of bezoek de ruines van de talloze burchten uit de middeleeuwen. In de zomer zijn daar ook regelmatig ridderspelen !

OUDE STADSCENTRA
Domazlice, Horsovsky Tyn, Klatovy en Plzen en natuurlijk ook Praag hebben prachtige oude stadscentra , met interessante kerken en torens die vaak te bezichtigen zijn. Rust daarna uit in een van de rustieke parken of op een gezellig terrasje !

MUSEA
Aanraders dichtbij zijn het museum van oude ambachten en keramiek in Kolovec, het Biermuseum in PLzen en het streekmuseumambachtmuseum in Domazlice. Of bezoek in Klatovy de Catacomben en de oude Jugendstill Apotheek . In het iets verdere Praha (Praag) vindt u naast het Nationaal Museum, het Mucha Museum en het Joods Museum nog een aantal andere musea

FESTIVALS
In de zomer wordt in Domaclice het Chodska festival georganiseerd. Centraal staat de typische klederdracht uit deze streek.

CONCERTEN
In de zomer worden lokaal veel muziekoptredens verzorgd op buitenpodia in de omringende dorpjes.
In de stadjes en steden zijn mooie concertgebouwen met vaste programma’s , en in Praag vind u daarnaast de beroemde jazzclubs !
WANDELEN
Bij de VVV in Horsovsky Tyn koopt u heel voordelig wandelkaarten van de diverse gebieden.
Vanaf de boerderij lopen al diverse wandelpaden in Noordelijke richting over de velden naar de uitgestrekte bossen.

WILD- EN VOGELSPOTTEN
In de schemering heeft u grote kans om reeën en wilde zwijnen te spotten op de velden en aan de bosrand. Tevens ziet u in het bos en veld veel bijzondere vogelsoorten.

VISSEN
Er zijn diverse mogelijkheden om te vissen. Variërend van vliegvissen in de rivier tot hengelen in de dorpsvijver of forellenvijver van een restaurant. Voor het vissen in Tsjechië gelden verschillende regels. Vraag de eigenaar om informatie.

FIETSEN
Hoewel het heuvelachtig is, kan er prima gefietst worden over prachtige landelijke routes en door de bossen. Voor de recreatieve fietser staan 4 leenfietsen met versnelling ter beschikking. De meer geoefende mountainbiker neemt natuurlijk zijn eigen materiaal mee.

ZWEMMEN
Als we even wat groters willen dan het privé-zwembad in de tuin, gaan we naar het dorpsmeer. Hier kunnen ook de honden heerlijk zwemmen.
Tennis en voetbal
Aan het begin van het begin van het dorp is er het voetbalveld van de plaatselijke vereniging en zijn er tennisbanen. Ook is daar een speeltuin voor de wat kleinere kinderen.

PAARDRIJDEN
De paarden, die wij vanuit de boomgaard kunnen zien, werken overdag met de houtvesters in het bos, maar vinden het fantastisch om de zomeravonden bereden te worden door zeer ervaren ruiters.
De tochten gaan altijd onder begeleiding van de eigenaar dwars over de velden en door de bossen.
Vraag de eigenaar om informatie.
Vanuit de boerderij kunt u per auto  eenvoudig een dagtocht maken naar de cultureel en historisch aantrekkelijke steden Plzen (30 min) en Praag (75 min).
Een treinreis vanuit Stankov (3km) duurt  wat langer  maar geeft een relaxte  kijk op het prachtige landschap. U kunt daarnaast ook overwegen om een overnachting te boeken in Praag.

Indeling

Woonkamer 1
Begane grond
25 m2

Natuursteen

Eetkamerstoelen (8)

Fauteuil(s) (2)

Woonkamer 2
Begane grond
20 m2

Vloerdelen

Eethoek / Eettafel

Slaapkamer 1
Begane grond
20 m2

Bed: 2-persoons 200 x 160 cm

Vloerdelen

Dekbedden (2)

Slaapkamer 2
Begane grond
16 m2

Bed: 2-persoons 200 x 160 cm

Tegels

Dekbedden (2)

Slaapkamer 3
1e verdieping
25 m2

Bed: 1-persoons 190 x 70 cm

Bed: 1-persoons 190 x 70 cm

Vloerdelen

Slaapkamer 4
1e verdieping
50 m2

Bed: 2-persoons 200 x 180 cm

Bed: 2-persoons 200 x 180 cm

Bed: 2-persoons 200 x 180 cm

Badkamer 1
Begane grond
20 m2

Toilet

Douche (3)

Wastafel (2)

Badkamer 2
Begane grond
20 m2

Toilet

Douche

Ligbad

werkkamer
Begane grond

10 m2

Keuken

Soort: Aparte ruimte

Fornuis: Gas (8 Kookzones/branders)

Afzuigkap

Zwembad

Soort: Openlucht zwembad / Inbouw zwembad

Verwarming: Niet verwarmd zwembad

Privacy: Privé zwembad

Faciliteiten

Type accommodatie

  • Boerderij

Woonoppervlakte

  • 250 m2

Kinderen

  • Kinderbed (3)
  • Kinderspeelgoed
  • Kinderstoel (1)
  • Traphekjes

Sport & recreatie

  • Fietsen
  • Mountainbiken
  • Paardrijden
  • Speeltuin
  • Wandelen

Populaire thema's

  • Cultuur & historie
  • Kindvriendelijk
  • Privacy
  • Natuurhuisjes
  • Groepsaccommodatie

Verwarming

  • Centrale verwarming
  • Houtkachel
  • Boiler

Internet, wifi, audio

  • Satellietontvanger
  • Televisie
  • HiFi / Stereoset
  • Radio
  • Cd-speler
  • Dvd-speler
  • Wifi
  • Nederlandstalige zenders
  • Internetaansluiting

Buitenvoorzieningen

  • Barbecue
  • Buitenverlichting
  • Grillplaat
  • Ligstoel(en) (4)
  • Parasol(s)
  • Parkeerplaats(en) (5)
  • Privé oprit
  • Speeltoestel(len) (2)
  • Terras (2)
  • Terrasverwarmer
  • Tuin
  • Tuinstoel(en) (12)
  • Tuintafel(s) (2)
  • Veranda
  • Buitenkeuken
  • Schuur
  • Tuin volledig omheind
  • Asbak(ken)

Faciliteiten

  • Wasmachine
  • Hal
  • Huisdieren toegestaan
  • Berging
  • Bijkeuken / wasruimte
  • Kluis
  • Wijnkelder
  • Apart toilet (2)
  • Roken niet toegestaan

Linnengoed

  • Bedlinnen
  • Keukenlinnen
  • Linnen voor kinderbed

Mindervaliden

  • Aangepast toilet

Games & entertainment

  • (Bord)spellen
  • (Strip)boeken
  • Dvd's / Blu-ray's

Privacy

  • Volledige privacy
  • Vrijstaande woning


€ 745,-
per week v.a.
€ 745,-
per week v.a.
Aankomst
-
Vertrek Selecteer
  • Géén boekingskosten
  • Gebruik onze service gratis!
  • Je boekt direct bij de eigenaar
Je betaalt veilig online