Vakantiehuis

Petit Pezet


Le Petit Pezet ligt vredig aan de rand van een kleine vallei en kijkt uit over de afgelegen parktuinen. Ruimte, ruimte, ruimte is wat je hier krijgt; vier hectare zacht glooiende gazons omzoomd door volwassen bosbomen, zes hectare privébos en een groot (15mx6m) privézwembad onderaan de tuin (open van Mei tot Oktober). Het is werkelijk een prachtig plekje.

Het stenen hoofdgebouw is een oude boerderij met een verbouwde schuur die met liefde is gerestaureerd door de 'Medecin de Village' en zijn vrouw die er vele jaren hebben gewoond. Het is een modern ingericht typisch 'Maison Charentaise' dat vol is van historisch karakter met hoge plafonds met zichtbare eiken balken, enorme open haarden en oud steenwerk.

Het stenen hoofdhuis biedt comfortabel plaats aan zes volwassenen op twee verdiepingen in drie ruime tweepersoonskamers met eigen badkamer en vier kinderen in twee zolderkamers. In het modernere bijgebouw kunnen vier volwassenen slapen in twee tweepersoonskamers met elk een eigen badkamer. Het hele domein biedt plaats aan maximaal 14 gasten plus baby's. De prijzen die u ziet zijn weergegeven voor 10 personen in het grote huis. Voor de 4 extra gasten in het gasten verblijf wordt een extra toeslag berekend per nacht en een extra schoonmaak.   

Interieur
ZITKAMER
De zitkamer heeft hoge plafonds met enorme zichtbare eiken balken, een enorme open haard, home cinema muur en een kleine bar met zitzakken en openslaande deuren naar de voortuin. Een massief eikenhouten trap leidt naar het tussenbalkon dat toegang geeft tot de galeriekamer en de kinderslaapkamers.

DE KEUKEN
Grote open keuken/eetkamer met terracotta vloer en uitzicht op de tuin.
Volledig uitgerust met Amerikaanse koelkast/vriezer, magnetron, kookplaat & oven en vaatwasser. Openslaande deuren openen naar de tuin en de zijdeur naar de veranda.

EETKAMER
Comfortabele zitplaatsen voor 10 personen naast een houtkachel.

DE SLAAPKAMERS
De 'Gallery Room' (1e verdieping) - Super King, open douchecabine en dubbele wastafel met afgesloten toilet. Zichtbare balken met privébalkon dat uitkijkt op het bovenste terras.

De 'Garden Room' (Begane Grond) - Super King / twin kamer met en-suite badkamer met douche en toilet. Openslaande deuren naar het bovenste terras.

The Orchard Room (Ground Floor) -Super King / twin kamer, en-suite badkamer met bad / douche, dubbele wastafel, toilet en bidet. Voorzien van een houtkachel in een oude stenen open haard.

De kinderkamers (eerste verdieping) - twee zolderkamers, beide met twee eenpersoonsbedden.

BIJGEBOUW / ANNEXE
De 'Rose Room' - Super King / Twin kamer met en-suite badkamer met douche en toilet en houtkachel. Openslaande deuren naar de binnenplaats.

De 'May Room'- Tweepersoonskamer met en-suite badkamer met douche en toilet. Openslaande deuren naar de binnenplaats.

Wasruimte - Wasmachine en aparte droger, koelkast voor dranken, wastafel, strijkplank en strijkijzer, wasdrogers.

TUINEN
Petit Pezet beschikt over een aanzienlijk parkterrein - vier hectare zacht glooiende tuin omzoomd door volwassen bosbomen, waaronder oude parasoldennen, reuzenbontbomen, oude rode eiken, berken, esdoorns en treurwilgen.
De tuin direct rondom het huis wordt zorgvuldig onderhouden met oude klimrozen, volwassen blauwe regen, collecties rododendrons, enorme hydrandeas en een mooie magnolia.

Ligstoelen op het lager gelegen terras geven een vrij uitzicht over de kleine vallei naar het zwembad en enorme zitzakken bieden schaduw onder de dennenbomen.

DE VERANDA
Een grote ruimte om buiten te eten en te loungen met plancha op gas. Een flexibele opstelling die gemakkelijk plaats biedt aan een huis vol gasten.

HET ZWEMBAD
15m x 6m omheind zwembad met poolhouse. Daar omheen een aantal sunloungers. Het zwembad is open van Mei tot Oktober. Het zwembad is niet verwarmd. 

HET BOS
Zes hectare bos om te verkennen aan de overkant van de weg. Gemaaide graslandpaden, kleine open plekken en een bamboebos zorgen voor geweldige avonturen voor kinderen en rustige wandelingen.

Het huis ligt in een perfekte omgeving voor wandelaars, fietsers en mountain bikers. Je kunt ook vissen en zwemmen in enkele meren in de buurt. 




De verhuurder, The Scott Family

Advertentie online sinds december 2023

Geverifieerde verhuurder
Reageert gemiddeld binnen 2 uur
Wij zijn Angela en Emily uit Brighton, Engeland en zijn sinds 2022 de nieuwe trotse eigenaars van Petit Pezet. Nog steeds super verliefd op het huis en haar omgeving. Wij komen er zelf heel graag en gaan wat leuke veranderingen aanbrengen om het nog specialer te maken voor onszelf en haar gasten.
Welkom op Petit Pezet. Estelle is de beheerder ter plaatse van Petit Pezet en zij zal u vragen beantwoorden en u in & uitchecken etc.

Je betaalt veilig online

Bij deze verhuurder kun je veilig online betalen. Lees meer over betalingen

Veilig betalen met: iDEALVeilig betalen met: MastercardVeilig betalen met: VisaVeilig betalen met: Bancontact Veilig betalen met: Giropay Veilig betalen met: MyBank Veilig betalen met: Sofort Banking

Prijzen & reserveren

Selecteer je aankomst- en vertrekdatum op de kalender.
Selecteer je vertrekdatum.
 Minimaal verblijf  nachten.
Klik op de oranje button om je reservering te starten. Nog geen betaling nodig.
Wissen
  • 1 Aankomst- / Vertrekdatum
  • 1 Beschikbaar
  • 1 Geen prijzen beschikbaar
  • 1 Bezet
  • 1 In optie

Toelichting op de prijzen

Annuleringsvoorwaarden
Indien de huurder om welke reden dan ook de boeking wenst te annuleren, dient de huurder dit altijd per e-mail te bevestigen aan de verhuurder (ook wanneer dit bijvoorbeeld al telefonisch is doorgegeven aan de verhuurder).Verhuurder brengt de volgende bedragen in rekening, afhankelijk van de datum van schriftelijke annulering door de huurder:
  • annulering meer dan 2 maanden (60 dagen) voor de aanvang van de huurperiode: kosteloos
  • annulering tussen de 59e en de 30e dag voor de aanvang van de huurperiode: 50% van de huurprijs
  • annulering minder dan 30 dagen voor de aanvang van de huurperiode: 100% van de huurprijs
  • Voor de betaalde borgsom €500 zijn de voorwaarden hetzelfde. 
  • Bedragen worden 14 dagen teruggestort
Indien de huurder pas op de begindatum of tijdens de huurperiode meedeelt géén gebruik (meer) van het gehuurde te zullen maken, blijft hij de volledige huurprijs verschuldigd.

Tarieven

Tarieven zijn per verblijf

van
zo 31-mrt-2024
tot
za 15-jun-2024
Minimaal verblijf 3 nachten
Week € 1700,00
Midweek € 1500,00
Nacht € 400,00
Weekend € 1500,00
van
za 15-jun-2024
tot
za 06-jul-2024
Minimaal verblijf 3 nachten
Week € 2800,00
Midweek € 2200,00
Nacht € 400,00
Weekend € 1700,00
van
za 06-jul-2024
tot
vr 06-sep-2024
Minimaal verblijf 5 nachten
Week € 3200,00
Midweek € 2500,00
Nacht € 500,00
Weekend € 2500,00
van
vr 06-sep-2024
tot
do 31-okt-2024
Minimaal verblijf 3 nachten
Week € 2800,00
Midweek € 2200,00
Nacht € 400,00
Weekend € 1700,00

Extra's

Hier vind je de eventuele verplichte en optionele bijkomende kosten.

Borgsom
€ 500,00
Per verblijf
Betalen bij boeking | verplicht
Extra schoonmaak
€ 100,00
Per verblijf
Betalen bij boeking | optioneel
Schoonmaak
€ 200,00
Per verblijf
Betalen bij boeking | verplicht
Toeslag bij meer dan 10 personen
€ 10,00
Per nacht
Betalen bij boeking | verplicht

Locatie & tips

Tips van de verhuurder

Petit Pezet ligt net buiten het op een heuvel gelegen dorpje Brossac, omringd door de glooiende velden met zonnebloemen, pijnboombossen en wijngaarden die het 'departement' van de landelijke Charente typeren. De Charente wordt algemeen erkend als een van de zonnigste klimaten van West-Europa dankzij de warme golfstroom. Je kunt uren heerlijk wandelen in de omgeving op wandelpaden maar ook de kleine wegen zijn super rustig.

Brossac, dat deel uitmaakt van het arrondissement Cognac, is het belangrijkste dorp (Chef-Lieu) van een verzameling kleinere pittoreske dorpjes. Het heeft een plaatselijk bekende slager (naast uitstekend vlees biedt hij ook heerlijke zelfgemaakte gerechten die alleen maar opgewarmd hoeven te worden!), een bakker, een apotheek, een postkantoor, een bank en een SPAR-supermarkt. Er is nu ook een dokterspraktijk en 2 oplaadpunten voor elektrische auto's. Brossac ligt op 3 minuten rijden, 7/8 minuten fietsen of 15 minuten lopen van het huis. Elke zaterdagochtend is er markt op het plein van 9-1 uur waar je lokale producten en zelfs oesters kunt kopen.

Dingen om te doen

Brossac ligt op een uur rijden van de kosmopolitische stad Bordeaux en op 1,5 uur van de stranden aan de Atlantische kust. Het bloeiende marktstadje Chalais ligt binnen handbereik (10 minuten rijden) met een wekelijkse voedsel- en ambachtsmarkt en het idyllische dorpje Aubeterre-Sur-Dronne (erkend als 'een van de mooiste dorpen van Frankrijk') ligt op de grens van de Dordogne (20 minuten rijden).
Veel van de lokale 'domeinen' bieden Pineau- en wijntours en proeverijen aan. Pineau is een versterkte wijn en is het gewaardeerde regionale aperitief. De nabijgelegen beroemde stad Cognac (50 minuten rijden) biedt ook rondleidingen door de beroemde Cognac-huizen.
Er is een overvloed aan lokale wandel- en fietspaden. Kajakken op de rivier de Charente is voor altijd populair en zowel paardrijden als tennis zijn gemakkelijk te regelen.

Het nabijgelegen (2 km) Etang Vallier Lakeside Resort biedt een beschutte strandomgeving met een clubhuis, bar/restaurant en minigolf. Het meer is ook ideaal voor paddle boarding.

Indeling

Woonkamer
Begane grond
52 m2

Parket

Zitzak (2)

Bank 4 zits (2)

Slaapkamer 1
Begane grond
30 m2

Bed: King-size

Parket

Dekbedden (1)

Slaapkamer 2
Begane grond
24 m2

Bed: 1-persoons

Bed: 1-persoons

Parket

Slaapkamer 3
1e verdieping
28 m2

Bed: King-size

Parket

Dekbedden (1)

Slaapkamer 4
1e verdieping
19 m2

Bed: 1-persoons

Bed: 1-persoons

Tapijt

Slaapkamer 5
1e verdieping
18 m2

Bed: 1-persoons

Bed: 1-persoons

Tapijt

Slaapkamer 6
Begane grond
22 m2

Bed: King-size

Tegels

Dekbedden (1)

Slaapkamer 7
Begane grond
14 m2

Bed: King-size

Tegels

Dekbedden (1)

Badkamer 1
Begane grond
12 m2

Bidet

Toilet

Douche (1)

Badkamer 2
Begane grond
5 m2

Toilet

Douche (1)

Wastafel (1)

Badkamer 3
1e verdieping

Toilet

Douche (1)

Wastafel (2)

Badkamer 4
Begane grond
7 m2

Toilet

Douche (1)

Wastafel (1)

Badkamer 5
Begane grond
5 m2

Toilet

Douche (1)

Wastafel (1)

Eetkamer
Begane grond

30 m2

Wasruimte
Begane grond

5 m2

Keuken

Soort: Aparte ruimte

Fornuis: Gas (5 Kookzones/branders)

Afzuigkap

Zwembad

Soort: Openlucht zwembad / Inbouw zwembad

Verwarming: Niet verwarmd zwembad

Privacy: Privé zwembad

Faciliteiten

Type accommodatie

  • Vakantiehuis

Energielabel

  • D

Woonoppervlakte

  • 432 m2

Kinderen

  • Kinderbed (2)
  • Kinderspeelgoed
  • Kinderstoel (3)
  • Kinderbadje
  • Commode

Sport & recreatie

  • Fietsen
  • Mountainbiken
  • Paardrijden
  • Wandelen
  • Zwemmen

Populaire thema's

  • Kindvriendelijk
  • Weekendje weg
  • Groepsaccommodatie

Verwarming

  • Centrale verwarming
  • Houtkachel
  • Boiler

Internet, wifi, audio

  • Kabeltelevisie
  • Televisie
  • HiFi / Stereoset
  • Home cinema set
  • Cd-speler
  • Dvd-speler
  • Wifi

Buitenvoorzieningen

  • Buitenverlichting
  • Garage
  • Grillplaat
  • Ligstoel(en)
  • Parasol(s)
  • Parkeerplaats(en) (5)
  • Privé oprit
  • Tafeltennistafel
  • Terras (1)
  • Tuin
  • Tuinstoel(en) (14)
  • Tuintafel(s) (1)
  • Veranda
  • Loungeset
  • Schuur

Faciliteiten

  • Wasdroger
  • Wasmachine
  • Hal
  • Berging
  • Bijkeuken / wasruimte
  • Apart toilet (1)
  • Roken niet toegestaan
  • Accommodatie op verdieping: (4)
  • Huisdieren in overleg

Linnengoed

  • Bedlinnen
  • Handdoeken
  • Keukenlinnen
  • Linnen voor kinderbed
  • Strandlakens

Mindervaliden

  • Gelijkvloers

Games & entertainment

  • Dvd's / Blu-ray's
  • Tafeltennistafel
  • Trampoline

Privacy

  • Volledige privacy
  • Vrijstaande woning


€ 2.800,-
per week v.a.
€ 2.800,-
per week v.a.
Aankomst
-
Vertrek Selecteer
  • Géén boekingskosten
  • Gebruik onze service gratis!
  • Je boekt direct bij de eigenaar
Je betaalt veilig online

Anderen bekeken ook:

Vakantievilla Fleur de Lys

9,3
Vanaf per nacht € 343,- v.a. per week per week € 2.400,-