Vakantiehuis


Natuur, wild en absolute stilte. Dat is wat u vindt in en om onze Gite ‘Le Verne’. Dit luxe ingerichte vakantiehuis is volledig vrij gelegen in de vallei van de rivier de La Roche, in het zuiden van het Bourgondische nationaal park De Morvan.



‘Le Verne’ is geschikt voor maximaal 2 personen. Het huis vormt een ideale plek voor rustzoekers en liefhebbers van wandel- en fietstochten. Na alle actieve inspanningen kunt u heerlijk luieren op het terras of in de ruime tuin rondom het huis. Er is een zonneterras met ligbedden, van waar u een spectaculair uitzicht heeft op de rivier, het bergmassief rond de Mont Beuvray en het hooggelegen kasteel van Larochemillay.

COMFORT
Gite ‘Le Verne’ staat vooral garant voor een vakantie met comfort. Zo is de keukenhoek uitgerust met een 4-pits gaskookplaat, ruime koelkast en een combi magnetron. Daarnaast vindt u in het woongedeelte twee lekkere luierstoelen en een flatscreen-TV met CD/DVD-BluRay-speler. Muziek en films zijn aanwezig, evenals boeken en documentatie over de streek. Er is gratis en onbeperkt WiFi-internet.
Voor eventueel kille avonduren is Gite 'Le Verne' uitgerust met een gietijzeren houtkachel, die zorgt voor een heerlijke warmte én vele romantische uren!

De slaapkamer heeft een comfortabel tweepersoonbed (140 x 200 cm) en een wastafel met spiegel. Direct aangrenzend kunt u zich heerlijk terugtrekken in een ruime, luxueuze badkamer met inloopdouche en toilet.

RONDZWERVEN
In Gite Le Verne kunt u letterlijk beleven hoe het voelt om te ‘leven als een Bourgondiër’. Stilte zoeken, inspiratie vinden of urenlang rondzwerven in de omliggende weiden en bossen: in en om ‘Le Verne’ vindt u het allemaal.
Bovendien is de échte Bourgondische keuken nooit ver weg. In de nabij gelegen stadjes Luzy, Chateau-Chinon en Autun vindt u talrijke goede brasseries en restaurants.
Kortom: vakantie zoals vakantie hoort te zijn…

De verhuurder, Linda en Arie

Advertentie online sinds oktober 2012

Geverifieerde verhuurder
Reageert gemiddeld binnen 2 uur
Nog altijd zijn we even smoorverliefd op deze streek, ‘onze’ Bourgogne… Daar wonen we nu alweer ruim 20 jaar.
‘Le Verne’ is een unieke plek, met een uniek uitzicht. Onze verliefdheid op deze plek delen we dan ook graag met anderen. Ook u kunt hier een onvergetelijke vakantie doorbrengen! Graag tot gauw in onze mooie Bourgogne!
Linda Velthuis en Arie Brouwer.

Je betaalt veilig online

Bij deze verhuurder kun je veilig online betalen. Lees meer over betalingen

Veilig betalen met: iDEALVeilig betalen met: MastercardVeilig betalen met: VisaVeilig betalen met: Bancontact Veilig betalen met: Giropay Veilig betalen met: MyBank Veilig betalen met: Sofort Banking

Prijzen & reserveren

Selecteer je aankomst- en vertrekdatum op de kalender.
Selecteer je vertrekdatum.
 Minimaal verblijf  nachten.
Klik op de oranje button om je reservering te starten. Nog geen betaling nodig.
Wissen
  • 1 Aankomst- / Vertrekdatum
  • 1 Beschikbaar
  • 1 Geen prijzen beschikbaar
  • 1 Bezet
  • 1 In optie

Toelichting op de prijzen

De genoemde weekprijzen zijn exclusief 45 euro eindschoonmaak-kosten (met hond 55 euro). Schoonmaakkosten dient u bij aankomst contant te voldoen.

Er wordt 35 euro energiekosten per week in rekening gebracht, bij aankomst contant te voldoen. Het huis is uitgerust met elektrische verwarmingsradiatoren, air-conditioning en een gezellige houtkachel. In het huis is volop haardhout aanwezig.
Beddengoed is optioneel te huur voor 25 euro per verblijf.
Gratis wasservice bij een verblijf van minimaal twee weken.

Uw hond is van harte welkom in Gite Le Verne. Hiervoor rekent de eigenaar 15 euro per huisdier, graag bij aankomst contant te voldoen.

Tarieven

Tarieven zijn per verblijf

van
ma 01-jan-2024
tot
za 30-mrt-2024
Minimaal verblijf 6 nachten
Week € 395,00
Midweek -
Nacht € 56,00
Weekend -
van
za 30-mrt-2024
tot
za 06-apr-2024
Minimaal verblijf 6 nachten
Week € 495,00
Midweek -
Nacht € 71,00
Weekend -
van
za 06-apr-2024
tot
za 18-mei-2024
Minimaal verblijf 6 nachten
Week € 475,00
Midweek -
Nacht € 68,00
Weekend -
van
za 18-mei-2024
tot
za 25-mei-2024
Minimaal verblijf 6 nachten
Week € 495,00
Midweek -
Nacht € 71,00
Weekend -
van
za 25-mei-2024
tot
za 29-jun-2024
Minimaal verblijf 6 nachten
Week € 475,00
Midweek -
Nacht € 68,00
Weekend -
van
za 29-jun-2024
tot
za 31-aug-2024
Minimaal verblijf 6 nachten
Week € 495,00
Midweek -
Nacht € 71,00
Weekend -
van
za 31-aug-2024
tot
za 26-okt-2024
Minimaal verblijf 6 nachten
Week € 475,00
Midweek -
Nacht € 68,00
Weekend -
van
za 26-okt-2024
tot
za 21-dec-2024
Minimaal verblijf 6 nachten
Week € 375,00
Midweek -
Nacht € 54,00
Weekend -
van
za 21-dec-2024
tot
za 04-jan-2025
Minimaal verblijf 6 nachten
Week € 550,00
Midweek -
Nacht € 79,00
Weekend -

Extra's

Hier vind je de eventuele verplichte en optionele bijkomende kosten.

Borgsom
€ 100,00
Per verblijf
Betalen bij boeking | verplicht
Eindschoonmaak
€ 45,00
Per verblijf
Ter plaatse betalen | verplicht
Energiekosten
€ 35,00
Per week
Ter plaatse betalen | verplicht
Huisdier(en)
€ 15,00
Per verblijf
Ter plaatse betalen | verplicht

Locatie & tips

Tips van de verhuurder

Gite Le Verne ligt in het zuidelijk deel van het nationaal park de Morvan: een heuvelachtig ruig gebied in het hart van de Bourgogne. De Morvan is een waar eldorado voor mensen die houden van ongerepte natuur.

WILD
Het landschap van de Morvan is namelijk erg afwisselend en loopt uiteen van uitgestrekte naaldwouden en eeuwenoude loofbossen tot kristalheldere meren, wildstromende rivieren en glooiende heuvels met weiden.
Het is dan ook niet verwonderlijk dat veel wild zich hier op z'n gemak voelt, waaronder reewild, vossen, zwijnen en talrijke soorten roofvogels.

GRANIET MASSIEF
Het nationaal park de Morvan is eigenlijk een eeuwenoud stukje Frankrijk, dat heel lang geleden zelfs nog deel uitmaakte van het veel zuidelijker gelegen Centraal Massief. Sporen uit die tijd zijn nu nog te vinden, getuige het graniet en vulkanisch gesteente rond de Mont Beuvray (821 m) en de Haut Folin (901 m).

HOUT EN KOEIEN
In tegenstelling tot de rest van de Bourgogne is de grond hier minder kalkrijk, dus niet geschikt voor wijnbouw. De grote Bourgondische wijngaarden vindt u dan ook meer richting Beaune, Dijon en Chalon s/ Saone, op een klein uurtje rijden van Gite Le Verne.

De Morvan moet dan ook het vooral hebben van houtwinning en kleinschalige veeteelt. Overal in het nationaal park ziet u dan ook metershoog gestapelde boomstammen en de vriendelijk kauwende Charollais- en sinds kort ook Limousin-koeien.

De Morvan is bij uitstek geschikt om er sportief op uit te trekken. Wandelaars kunnen urenlange dagtochten maken op de vele goed gemarkeerde Grande Randonnée (GR) routes. Echter ook fietsers, zowel mountainbike als wielrennen, komen volop aan hun trekken.

Watersport vindt u vooral op de grote meren, waaronder Lac de Settons, Lac Saint Agnan en het Lac de Pannecière. Hier kunt u volop zeilen, surfen of gewoon lekker ronddobberen op één van de talrijke waterfietsen die hier te huur zijn. Kanoën, kayaken en rafting gebeurt op de wildstromende rivier de Cure.
Liefhebbers van golf kunnen zich uitleven op de fraai gelegen 18-holes golfbaan in Autun.
Gite Le Verne ligt op nog geen uur rijden van de grote Bourgondische wijngaarden, met als hoogtepunt de wijnhoofdstad Beaune. Maak gerust een stop bij één van de plaatselijke wijnboeren in dorpjes als Auxey-Duresses, Mercurey, Givry of Meursault. Vaak zijn zij graag bereid u een rondleiding te geven door hun indrukwekkende wijnkelders, met uiteraard als afsluiting een goed glas Bourgogne.

De Bourgogne heeft ook een naam hoog te houden op culinair gebied. ‘Le Verne’ ligt dan ook niet ver van uitstekende restaurants, waar streekgerechten als Boeuf Bourguignon, oeufs en meurette, jambon persillé of een filet de sandre worden geserveerd.

In het op 10 minuten rijden gelegen stadje Luzy is er op elke vrijdag een weekmarkt en er zijn ook markten in onder meer Autun (woensdag en vrijdag), Chateau Chinon en Moulins Engilbert.
‘Le Verne’ is een gehucht dat deel uitmaakt van de gemeente Larochemillay. Het vakantiehuis ligt op een steenworp afstand van dit dorp, dat hoog op een rots is gelegen.

KASTEEL
Vanuit het huis is het kasteel van Larochemillay goed te zien, dat hoog boven de vallei uittorent. Larochemillay met de omliggende gehuchten telde in 2009 slechts 285 inwoners. Het dorp zelf ligt op zo’n 500 meter hoogte, ‘Le Verne’ ligt daar net onder, met de rivier ‘La Roche’ als scheiding tussen dorp en de campagne.

MONT TOULEUR
‘Le Verne’ ligt aan de voet van de Mont Touleur. Gaat u het hek rechts uit, dan loopt u recht op deze piramidevormige ‘berg’ (582 meter hoog) af. Een wandelpad voert direct naar boven, waar op de top de resten liggen van een Romeins fort.

SCHATTEN
‘Le Verne’ ligt ook niet ver van de Mont Beuvray, met circa 821 meter de op één na hoogste “berg” van de Morvan. De hoogste is Haut Folin (901 meter). Op de top van de Mont Beuvray zijn nog resten te vinden van Bibracte, een Gallische vestingstad. Er worden nog altijd opgravingen gedaan en de gevonden “schatten”
-voorwerpen van de Keltische beschaving- worden in het museum van de Mont Beuvray tentoongesteld.
Gite Le Verne is goed bereikbaar, zowel met eigen vervoer als eventueel met de trein. Het nabijgelegen stadje Luzy heeft een « normaal » treinstation en bij Le Creusot, op circa 45 km, is zelfs een TGV-station. Met de TGV kunt u onder meer een dagje winkelen in Parijs (1 uur 20 met de snelle trein).

Met de auto is de Morvan het best te bereiken via de autoroute Parijs-Nevers (A77)of via Luxemburg, Metz, Nancy, Dijon, oftewel de befaamde A31 'Route du Soleil' richting het zuiden. U kunt dan het beste de afslag Beaune nemen richting Autun: een prachtige tocht die u voert langs de beroemdste wijngaarden van de Bourgogne.
Hoe het zit met de sleutel op de dag van aankomst en vertrek? Geen enkel probleem. Wij, Linda Velthuis en Arie Brouwer, wonen als eigenaar zelf op slechts vijf autominuten van Gite Le Verne en zullen u dus bij aankomst ook persoonlijk kunnen verwelkomen.

En dat is wel zo handig en een geruststellende gedachte voor u. Bij eventuele vragen of calamiteiten kunt u ons altijd bellen opdat we u in no-time verder kunnen helpen. Kortom: vakantie zonder zorgen. Graag tot gauw in onze mooie Bourgogne!

Linda Velthuis & Arie Brouwer.

Indeling

Woonkamer
Begane grond
25 m2

Tegels

Airconditioning

Eethoek / Eettafel

Slaapkamer
Begane grond

Bed: 2-persoons 200 x 140 cm

Kledingkast(en) (1)

Badkamer
Begane grond

Toilet

Douche (1)

Keuken

Soort: Open

Fornuis: Gas (4 Kookzones/branders)

Bestek & servies

Faciliteiten

Type accommodatie

  • Vakantiehuis

Woonoppervlakte

  • 50 m2

Sport & recreatie

  • Fietsen
  • Mountainbiken
  • Sportvissen
  • Wandelen
  • Watersport

Populaire thema's

  • Cultuur & historie
  • Privacy
  • Natuurhuisjes

Verwarming

  • Electrische verwarming
  • Houtkachel
  • Boiler
  • Airconditioning

Internet, wifi, audio

  • Kabeltelevisie
  • Televisie
  • HiFi / Stereoset
  • Home cinema set
  • Radio
  • Cd-speler
  • Blu-ray-speler
  • Dvd-speler
  • Wifi
  • Internetaansluiting

Buitenvoorzieningen

  • Barbecue
  • Buitenverlichting
  • Ligstoel(en) (2)
  • Parasol(s)
  • Parkeerplaats(en) (1)
  • Terras (1)
  • Tuin
  • Tuinstoel(en) (2)
  • Tuintafel(s) (1)
  • Schuur
  • Asbak(ken)

Linnengoed

  • Keukenlinnen

Faciliteiten

  • Roken toegestaan
  • Huisdieren toegestaan
  • Wijnkelder

Games & entertainment

  • (Bord)spellen
  • (Strip)boeken
  • Dvd's / Blu-ray's

Privacy

  • Volledige privacy
  • Vrijstaande woning


€ 375,-
per week v.a.
€ 375,-
per week v.a.
Aankomst
-
Vertrek Selecteer
  • Géén boekingskosten
  • Gebruik onze service gratis!
  • Je boekt direct bij de eigenaar
Je betaalt veilig online

Anderen bekeken ook: