Vakantiehuis

054001CASAP33445

Casa vacanza Ponte Marchetto


De vakantiewoning is gelegen midden in het prachtige Regionale Natuurpark Monte Subasio. Dit natuurgebied is een Unesco Werelderfgoed Gebied. In dit gebied zijn een bijzondere serene rust en energie voelbaar. U heeft de beschikking over een ruime woning met tal van voorzieningen, kleurrijke tuin met gazon, groot terras en balkon welke u alle ruimte bieden om in alle rust heerlijk te ontspannen en te genieten van schitterende uitzichten. U kijkt direct uit over de berg Monte Subasio, waar Sint Franciscus rond 1200 zijn retraite oord had gevestigd. U parkeert direct naast de woning.

U heeft vanuit de woning direct toegang tot de lange afstandspaden en pelgrimroutes die u onder andere leiden over de middeleeuwse brug de Ponte Marchetto en over de kloof welke op ons landgoed zijn gelegen. De stad Assisi is per auto bereikbaar binnen slechts vijftien minuten. Cultuurhistorie van het Etruskische tijdperk tot de Romeinse tijd en middeleeuwen, is hier nooit ver weg. Umbrië is centraal gelegen en steden als Rome, Perugia en Firenze zijn binnen handbereik zowel per spoor als met de auto.

De verhuurder, Hans Stokkermans

Advertentie online sinds april 2024

Geverifieerde verhuurder
De eigenaren, Ellen en Hans werkten lang geleden in Afrika, in Mali als ontwikkelingswerkers. Ellen werkt nu als controller. Hans werkte als projectmanager voor natuurprojecten in het rivierengebied. Nu neemt hun leven een nieuwe wending in Umbrië, in contact met de natuur in het fantastische Unesco Park Monte Subasio. Hans leidt u graag rond en kan u veel vertellen over het gebied en eigen terrein waar druiven, olijven, fruit, groenten en mediterrane kruiden op biologische wijze wordt geteeld.

Je betaalt veilig online

Bij deze verhuurder kun je veilig online betalen. Lees meer over betalingen

Veilig betalen met: iDEALVeilig betalen met: MastercardVeilig betalen met: VisaVeilig betalen met: Bancontact Veilig betalen met: Giropay Veilig betalen met: MyBank Veilig betalen met: Sofort Banking

Prijzen & reserveren

Selecteer je aankomst- en vertrekdatum op de kalender.
Selecteer je vertrekdatum.
 Minimaal verblijf  nachten.
Klik op de oranje button om je reservering te starten. Nog geen betaling nodig.
Wissen
  • 1 Aankomst- / Vertrekdatum
  • 1 Beschikbaar
  • 1 Geen prijzen beschikbaar
  • 1 Bezet
  • 1 In optie

Toelichting op de prijzen

  • Het appartement is te boeken met een minimum van 3 nachten. Met een maximum van zes personen.
  • Huisdieren en roken zijn niet toegestaan.
  • De kosten voor twee personen bedragen per nacht:
    - in het hoogseizoen: € 125,-
    - buiten het hoogseizoen: € 100,-.
  • De kosten per persoon extra (meer dan twee personen) bedragen € 15,- per persoon per nacht.
  • In Assisi is het betalen van toeristenbelasting verplicht. Deze is afhankelijk van het huurbedrag. Deze bedraagt bij Casa Vacanza Ponte Marchetto in het laagseizoen € 2,- per persoon per dag, in het hoogseizoen is dat € 3,- per persoon per dag. Alleen voor de eerste drie dagen. Kinderen tot 12 jaar betalen geen toeristenbelasting. De toeristenbelasting wordt ter plaatse, bij aankomst en registratie van de ID gegevens contant betaald.
  • De verhuurder is verantwoordelijk voor het afdragen van de toeristenbelasting aan de gemeente, voor de registratie van de ID gegevens van de gasten bij de Questura (politie) en de registratie bij de Regio (i.v.m. statistieken toerisme). 
  • Schoonmaakkosten zijn inbegrepen in de prijs.
  • Bed-, bad-, en keuken linnen zijn inbegrepen in de prijs.
  • Een baby/campingbedje en zwembadje zijn op aanvraag en inbegrepen in de prijs.
  • Bij boeking wordt een aanbetaling gedaan van € 40 % van het totale boekingsbedrag; Het resterende bedrag wordt uiterlijk een maand voor het verblijf voldaan.
  • Ter plaatse wordt bij aankomst een borg contant betaald van € 200,-.
  • Gratis annulering is mogelijk tot 1 maand voor aankomst. Daarna worden annuleringskosten in rekening gebracht ter hoogte van het gehele bedrag van de boekingskosten. 
  • Ingeval van een reservering voor boeking door de gast wordt door de verhuurder een huurcontract toegezonden ter ondertekening.

Tarieven

Tarieven zijn per verblijf

van
za 11-mei-2024
tot
za 02-nov-2024
Minimaal verblijf 3 nachten
Week € 875,00
Midweek -
Nacht € 125,00
Weekend -
van
za 02-nov-2024
tot
za 30-nov-2024
Minimaal verblijf 3 nachten
Week € 700,00
Midweek -
Nacht € 100,00
Weekend -

Extra's

Hier vind je de eventuele verplichte en optionele bijkomende kosten.

Borgsom
€ 200,00
Per verblijf
Ter plaatse betalen | verplicht
Extra persoon (basisprijs geldt t/m 2 personen)
€ 15,00
Per persoon per nacht
Betalen bij boeking | verplicht
Toeristenbelasting vanaf 12 jaar
€ 3,00
Per persoon per nacht
Tot maximaal 3 nachten
Ter plaatse betalen | verplicht

Locatie & tips

Tips van de verhuurder

In de directe omgeving kunt u genieten van fantastische wandelingen en langeafstandswandelingen. Deze paden zijn rechtstreeks toegankelijk vanuit het vakantiehuis, waar vandaan u naar de diepe kloven van de Fosso Cavaliero en Fosso Marchetto met middeleeuwse bruggen kunt lopen en verder kunt wandelen naar de top van Monte Subasio of naar oude plaatsen zoals Spello, Armenzano en Assisi. De meer actieve sporten zijn paragliden, paardrijden en mountainbiken. Het is zelfs mogelijk om met een wetsuit de kloof in te gaan, wat vereist dat je het weer goed in de gaten houdt. Er is een groot netwerk van paden in het Regionaal Park. Er is ook een langeafstandspelgrimstocht, de zogenaamde La Via di Francesco, van noord naar zuid van Toscane (Firenze), Emilia Romagna (Rimini) naar Lazio (Roma) langs Monte Subasio. Deze route, die ook door Assisi loopt, kan in etappes te voet of per fiets worden afgelegd.

De flora is zeer divers, inclusief sleutelbloemen, kuifhyacinten, Adonis en orchideeën. De fauna is ook divers, inclusief wilde zwijnen, stekelvarkens, edelherten en roofvogels. De kleurrijke Hop kan van dichtbij worden gezien en is altijd hoorbaar. Kleine zwermen vuurvliegjes zijn 's avonds te zien en kleuren de avond en nacht, direct bij het huis. Het gebied is een kalkrijk heuvellandschap met diepe kloven en talrijke bronnen waar het water hier en daar ontspringt uit de Monte Subasio en zijn weg vervolgt via watervallen.

Middeleeuwse plaatsen zoals Assisi, Perugia, Gubbio, Spoleto, Armenzano etc zijn vlakbij en er is veel culturele geschiedenis over de Middeleeuwen, de Romeinse tijd en ver daarvoor de Etruskische tijd. Rome is binnen twee en een half uur te bereiken en Florence binnen ongeveer twee uur. Rome en Florence zijn ook per trein te bereiken vanuit Assisi (Santa Maria Degli Angeli). Assisi is een prachtige middeleeuwse stad boven op de helling van de vallei met prachtig uitzicht. In Assisi is er veel te zien, inclusief natuurlijk veel over St Franciscus (ook de beschermheilige van Werelddierendag 4 oktober), zoals de Basiliek van St Franciscus, de Eremo delle Carceri, een kluizenaarscomplex in het midden van een prachtig bos op de helling van Monte Subasio met werkelijk prachtig uitzicht.

Rondom het huis:
Wij hebben het huis in 2023 gekocht, het is een verbouwde woning, aan de voet van de Monte Subasio, waarvan de benedenverdieping vroeger de stalruimte bood aan het vee. Wij bewonen zelf de benedenruimte en het gehele boven gelegen appartement is voor vakantieverhuur. Beiden zijn via de begane grond toegankelijk en geheel onafhankelijk. Het bijbehorende terrein is 3 hectaren groot waarvan 2 hectaren bos op de overgang naar de kloven. Ons landgoedje is in ontwikkeling. Er zijn inmiddels flinke stappen ondernomen om de reeds aanwezige olijvenboomgaard en kleine wijngaard weer in ere te herstellen. Aanvullend worden ook een diverse fruitboomgaard, een moestuin en veldjes mediterrane kruiden voor de productie van etherische olie, gepland en aangelegd. Alles wordt binnen onze mogelijkheden biologisch en in harmonie met de natuur geteeld.
De Etruskische cultuur van ver voor de jaartelling, had vermoedelijk al een biologisch en geïntegreerd landbouwsysteem. Volgens de overlevering werden er druiven geteeld in symbiose met de Veldesdoorn, waarvan de bacteriën, die op de wortels ervan leven, de druiven beschermen tegen bepaalde ziekten. Die kennis was toen al aanwezig. Het blad van de Esdoorn diende als veevoer. Het ongelooflijke mooie is dat uitgerekend in onze kleine wijngaard deze wijze van druiventeelt nog zichtbaar is, omdat dit systeem door vorige bewoners is overgenomen en (deels) geïntegreerd. Wij laten het u graag zien.
Hans experimenteert verder met de teelt van mediterrane kruiden die geschikt zijn voor etherische olie productie. Daarbij te denken aan Lavendel, Hysop, Rozemarijn en Helichrysum (strobloem; in Italië ook wel Immortelle oftewel onsterfelijk genoemd). Etherische oliën hebben een bijzondere werking tegen tal van gezondheidsklachten en ziekten. Deze kennis was al rond 1100-1200 aanwezig getuige de informatie uit de overlevering van Hildegard von Bingen, een zeer begaafde Duitse non die leefde vlak voor het tijdperk van Sint Franciscus.
Het voornemen is om ook workshops te geven over het destilleren van deze oliën uit de kruiden. Hans is te allen tijde bereid om gasten rond te leiden over het terrein en uitleg te geven over deze bijzondere plaats. We hebben zelf ook tal van paden in de heuvels gelopen en routes in een app vastgelegd en kunnen u adviseren en voorzien van mooie routes met bijbehorende tijden en afstanden.


Indeling

Woonkamer
Begane grond
27 m2

Tegels

Eethoek / Eettafel

Eetkamerstoelen (6)

Slaapkamer 1
Begane grond
19 m2

Bed: 2-persoons 200 x 160 cm

Tegels

Dekens

Slaapkamer 2
Begane grond
15 m2

Bed: 1-persoons 200 x 90 cm

Bed: 1-persoons 200 x 90 cm

Tegels

Badkamer
Begane grond
6 m2

Bidet

Toilet

Douche (1)

Keuken

Soort: Open

Fornuis: Gas (4 Kookzones/branders)

Afzuigkap

Faciliteiten

Type accommodatie

  • Vakantiehuis

Energielabel

  • G

Woonoppervlakte

  • 85 m2

Kinderen

  • Kinderbed (1)
  • Campingbed (1)

Sport & recreatie

  • Mountainbiken
  • Paardrijden
  • Wandelen

Populaire thema's

  • Cultuur & historie
  • Kindvriendelijk
  • Luxe accommodatie
  • Privacy
  • Natuurhuisjes

Verwarming

  • Centrale verwarming
  • Houtkachel

Internet, wifi, audio

  • Satellietontvanger
  • Televisie
  • Cd-speler
  • Wifi
  • Internetaansluiting

Buitenvoorzieningen

  • Balkon
  • Buitenverlichting
  • Ligstoel(en) (2)
  • Parasol(s)
  • Parkeerplaats(en) (2)
  • Privé oprit
  • Terras (1)
  • Tuin
  • Tuinstoel(en) (6)
  • Tuintafel(s) (2)

Faciliteiten

  • Wasmachine
  • Roken niet toegestaan
  • Huisdier niet toegestaan

Linnengoed

  • Bedlinnen
  • Handdoeken
  • Keukenlinnen
  • Linnen voor kinderbed

Games & entertainment

  • (Bord)spellen
  • Dartbord

Privacy

  • Volledige privacy
  • Vrijstaande woning


€ 700,-
per week v.a.
€ 700,-
per week v.a.
Aankomst
-
Vertrek Selecteer
  • Géén boekingskosten
  • Gebruik onze service gratis!
  • Je boekt direct bij de eigenaar
Je betaalt veilig online

Anderen bekeken ook:

Appartamento Pia

8,4
Vanaf per nacht € 100,- v.a. per week per week € 700,-